Lionhead wordt leverancier van entertainment en services

Microsoft heeft een vacature online staan waarin ze op zoek zeggen te zijn naar medewerkers voor Lionhead Studios. Gezien deze vacature lijkt het erop dat de Fable-ontwikkelaar een nieuwe weg in gaat slaan. Een van de functies in de vacature luidt namelijk als volgt:

Key participant in the transformation of Lionhead from a retail focused game developer into a provider of Entertainment as a Service.
Waar Lionhead Studios eerst dus nog retail-games ontwikkelde, lijkt het erop dat de studio zich nu meer gaat focussen op entertainment in de vorm van services. Een soortgelijk geval zagen we met Rare. Toen deze studio in 2002 werd overgenomen door Microsoft, werd ze hofleverancier van Xbox LIVE en de Kinect-accessoire.

Of we nog nieuwe Fable’s kunnen verwachten, is bij deze dus onduidelijk. Echter ziet de toekomst er niet heel rooskleurig uit voor de Fable-fan. Wel kwam onlangs het nieuwe deel in de serie uit: Fable: The Journey. De review komt eraan, de preview is al even te lezen.

  1.   
    RockerRoy's avatar

    Ach ja, Fable ging er toch alleen maar op achteruit bij elke nieuwe game. 1 was legendarisch, 2 was OK, maar 3 faalde ronduit in elk opzicht. The journey ga ik niet eens over beginnen.

    Ik hoop dat er een nieuwe studio aan de slag gaat met Fable.

  2.   
    Neolite's avatar

    Benieuwd wat ze zullen gaan doen. 😉 Wel een schok voor Tom om even te verwerken, Tom sterkte!

  3.   
    Fox's avatar

    Geen Black and White 3!? 😥 😥