De week van MoviesNET week 16-17

Met “De week van MoviesNET” brengen we beknopt in beeld wat er de afgelopen week op filmgebied heeft gespeeld. Meer nieuws, artikelen, trailers en prijsvragen vind je uiteraard op MoviesNET.

Nieuws & Trailers
Bekijk de allereerste trailer van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
De Harry Potter-films komen deze zomer tot een spectaculaire climax met deel 2 van de Deathly Hallows. De eerste trailer die is verschenen laat duidelijk zien dat we in elk geval veel actie, spanning en sensatie mogen verwachten.

Alweer een tweede trailer voor X-Men: First Class
Vergeet de vorige drie X-Men films, want X-Men: First Class is een echte reboot. Het begin van het verhaal omtrent de X-Men staat centraal, met nog een jonge Charles Xavier (Professor X) en Erik Lensherr (Magneto). Nieuwe acteurs, nieuwe mutanten, maar ook volop bekende X-Men.

Universal prikt releasedatum voor American Reunion
De American Pie-films stopten eigenlijk na American Wedding uit 2003. Daarna volgden enkele twijfelachtige ‘American Pie presents’ films, maar er is goed nieuws voor fans van de echte American Pie-films, want deel 4 is onderweg! Inclusief de bekende acteurs van onder andere Jim, Michelle, Stifler, Oz en natuurlijk Stiflers moeder.

Nieuwe hoofdrolspeler gevonden voor The Bourne Legacy
Het lijkt raar, een Bourne-film zonder Jason Bourne (Matt Damon), maar het gaat toch echt gebeuren. In The Bourne Legacy draait het dan ook meer om het Bourne-universum, maar dan met een focus op een ander personage. Een soort spin-off dus.

Kate Beckinsale in beeld voor Total Recall remake
Sci-fi fans zullen de trip van Dennis Quaid (Arnold Schwarzenegger) naar Mars uit Total Recall wel kunnen herinneren en nu kunnen we ons gaan opmaken voor een heuse remake. Collin Farrell is al gecast voor de rol van Dennis Quaid en Kate Beckinsale is in beeld als Dennis’ vrouw Lori.

Vier nieuwe filmpjes uit The Hangover: Part 2
Het is tijd voor komedie deze zomer, want The Hangover: Part 2 is in aantocht! De beruchte heren gaan deze keer Thailand onveilig maken, met alle gevolgen van dien…

Nieuwe trailer van Cowboys & Aliens
Misschien niet de bekendste naam, maar achter deze sci-fi actiefilm Cowboys & Aliens gaan heel wat grote namen schuil. Hoofdrollen voor Daniel “James Bond” Craig en Harrison “Indiana Jones” Ford, terwijl de regie verzorgd wordt door Jon Favreau, die ook beide Iron Man-films voor zijn rekening nam. En dan is ook nog eens Steven Spielberg als executive producer aan boord. Veelbelovend!

De films waarover mensen het meeste liegen ze gezien te hebben
The Godfather heeft elke filmliefhebber toch wel gezien? Veel mensen zeggen van wel, maar in werkelijkheid liegen ook veel mensen over hun ‘klassiekers’. Beweer je zelf wel eens films te hebben gezien om er over mee te kunnen praten?

Recensies
Blu-ray review van New Kids Turbo!
Hé verrekte mongol! De bekende idioten uit Maaskantje zijn nu ook op DVD en Blu-ray te bewonderen in hun eigen film, waarin ze besluiten nergens meer voor te betalen. Maar hoe leuk is dat allemaal eigenlijk?

Machete Blu-ray review
De grindhouse film van regisseur Robert Rodriguez staat bol van de actie, overdreven momenten en de nodige humor. Vrouwelijk schoon met wapens, explosies puur en alleen voor de explosies en zinloos geweld. Lekker toch?

World Invasion: Battle Los Angeles
Diverse grote steden op aarde worden aangevallen door high-tech aliens. Wat volgt is een film die vooral de persoonlijke, emotionele strijd van een groep mariniers weergeeft. Anders dan de bekende invasiefilms, maar er zit een addertje onder het gras.

RED Blu-ray review
De oudjes stelen deze keer de show in RED, een actie-komedie met sterren als Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren en John Malkovich. Soms wel erg flauw, maar vooral lekker luchtig.

DVD review van The Other Guys
Als de 2 grootste helden van een politiebureau in New York City het loodje leggen, krijgen twee sukkels de kans van hun leven om een belangrijke zaak op te lossen. Uiteraard gaat dit met vallen en opstaan, en veel foute momenten met hoofdrolspelers Mark Wahlberg en Will Ferrell.

Thor
Pas kort in de bioscoop en meteen al een echte knaller: Thor. Een nieuwe Marvel comicverfilming met een prima hoofdrol voor Chris Hemsworth en ook Anthony Hopkins doet als koning Odin een stevige duit in het zakje. Veel actie, spectaculaire scènes, visueel genot en zelfs wat verrassende momenten.

  1.   
    Jarek's avatar

    Thor lijkt me wel wat. 8)

  2.   
    ikketjuh's avatar

    HP 7.2 sowieso 😀

    En hangover part II ook 😀

    Thor moet natuurlijk ook binnenkort nog 😛

  3.   
    Sarge's avatar

    Kijk echt uit naar HP 7.2 (nice afkorting trouwens :D)