Geen PlayStation 4 of nieuwe Xbox voor 2014

Sony noch Microsoft is van plan een nieuwe console uit te brengen voor 2014, zeggen bronnen die dicht bij de twee bedrijven staan. Verscheidene insiders vertelden dat beide bedrijven nog even met hun huidige consoles, respectievelijk de PlayStation 3 en Xbox 360, willen doen. Een anonieme bron deelde het volgende mee:

Both MS and Sony are telegraphing to each other that they’re delaying, to milk the current [generation] and fill in previous craters better.
Andere bronnen bevestigden dit, maar gaven wel aan dat ze veel druk te verduren krijgen doordat Nintendo naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar met een opvolger van hun Wii komt. Beide partijen zouden hun nieuwe product kunnen rushen, om deze eerder uit te brengen dan gepland, aangezien Nintendo anders vrij spel zou kunnen krijgen.

Een andere bron voegde toe dat als er een Xbox in 2013 zou worden uitgebracht, dit een geΓΌpgradede 360 zal zijn met een ingebouwde Kinect, en geen echt nieuwe Xbox. Dezelfde persoon meent dat Microsoft nog niet heeft besloten wat ze in hun nieuwe apparaat willen stoppen. Schijnbaar zou de top van het bedrijf worstelen met de vraag of ze Nintendo’s voorbeeld zouden volgen, in de zin dat hun console direct bij de lancering winst oplevert. Zowel de Xbox 360, alsmede de PlayStation 3, werden met verlies verkocht toen deze voor het eerst in de winkelschappen lagen.

Analist Michael Pachter wist te melden dat Microsoft en Sony nog niet geΓ―nteresseerd zijn in een nieuwe console, als de technologie daar nog niet klaar voor is.

I don’t think either Sony or Microsoft are interested in a new console till they can advance the technology, and they certainly don’t want to launch at a $600 price point. It may take till 2014 to get 2TB hard drives, uber fast CPUs and state-of-the art graphics and sell at $400.
Recente bronnen bevestigen dat Nintendo deze E3 hun opvolger van de Wii zal laten zien, die volgend jaar zou moeten verschijnen.

  1.   
    Sarge's avatar

    Goed zo! Dan kan ik nog effe verder met men (vrij nieuwe) PS3 πŸ˜›

  2.   
    tijs_vp's avatar

    Al bij al kunnen ze inderdaad nog wel even mee. Maar 2014 is in de huidige ICT-wereld echt het volgende millennium om een nieuwe console op de markt te brengen. Time will tell…

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    Een nieuwe Playstation verwacht ik sowieso niet, al helemaal niet nu Sony zoveel problemen heeft.
    Een nieuwe Xbox… nou laten we zeggen dat Microsoft geld uit mensen schud waar ze geld uit kunnen schudden maar gezien het feit dat er nog genoeg exclusives (1st party developers) uitgebracht worden ga ik er ook niet van uit dat hun spoedig met een nieuwe console zullen komen. Eigenlijk best wel jammer want consoles draaien niet meer lekker, developers moeten constant hun community naar beneden halen omdat het niet lekker loopt op de resolutie en zitten constant aan het maximale wat ze eruit kunnen halen. (ook 24 spelers max is een ergernis, gewoonweg omdat het data-verkeer ge limiteerd word).

  4.   
    Gajes859's avatar

    Hoezo Sony niet. Sony juist wel, die is heel innovatief bezig. Maar ook Sony ziet in dat er nog genoeg uit de PS3 te halen valt. Dus de nood is niet hoog.

  5.   
    toeter83's avatar

    Van mij mag er al wel een nieuwe. Consoles zijn al acterhaald door de PC dus word tijd voor een nieuwe.

  6.   
    RivetingFish's avatar

    het lijkt me ook sterk dat microsoft een nieuwe console gaat releasen nu kinect net uit is en sony verwacht ik voorlopig ook niet met een nieuwe console aangezien ze net winst beginnen te maken op de ps3

  7.   
    M@tthijs's avatar

    Dit wordt de ultieme kans voor de Wii 2. Ze kunnen nu voortijdig met de vele opgespaarde geldbronnen in de volgende generatie stappen, daarmee een grote voorsprong opbouwen ten aanzien van Sony en Microsoft, en zowel het casual als het hardcore publiek aantrekken. Ik ben benieuwd. πŸ™‚

  8.   
    JohnnyBNL's avatar

    Dan zit er maar een ding op, allemaal over stappen op PC. Dat is een platform dat pas echt “next-gen is en blijft”. 8) Maar hou er rekening mee dat je wel moet investeren in je eigen platform. En dat moet je er voor over hebben.

  9.   
    xHouse's avatar

    Zolang het al maar niet teveel cloud-gaming word. πŸ™

  10.   
    ReinsNL's avatar

    Zo als het er nu uit ziet zitten de pc mensen al op DX 13 of 14 in 2014.
    En de console lui op Dx9 nog, Dus dat word of de videokaarten markt stort in omdat niemand een nieuwe koopt.
    Of alle games worden voor PC gemaakt en dan geport naar console. πŸ˜‰

    Dat eerste zal nooit gebeuren want Nivdia en AMD zullen bij EA en andere uitgevers dan aankloppen.
    Want ja geen Nvidia of AMD geen consoles. tenzij er een andere bedrijf bij komt die het zelfde kan leveren

  11.   
    G_Dragon16's avatar

    Okee, ik vind het allemaal best , als ik zie wat crysis 2 uit de console houdt kan Cod en nfs en andere games het ook dus meeste games zitten nog lang niet aan het max. Ik vermaak mij ook nog prima met de 360, games moeten alleen niet te simpel worden gemaakt zoals wat de laatste tijd gebeurd! en vooral niet super veel kinect games πŸ™‚

  12.   
    Fabianb's avatar

    1 Dingetje snap ik niet helemaal.

    en geen echt nieuwe Xbox

    Waarom leg je de nadruk zo erg op ”de ge-upgrade” versie? Dat is toch ook logisch? Wat moet er anders inkomen? Natuurlijk wordt hij ge-upgrade, die PS3 ook, de Wii ook. Tuurlijk komt er nieuwere software in dus waarom heeft de xbox wel een ge-upgrade versie van de 360 en de PS4 niet? Kan je dat dan even uitleggen? Aangezien het zo net lijkt alsof de Xbox dan slechter wordt en de PS4 dan ”wauw, helemaal nieuw en de xbox is maar ge-upgrade”??

  13.   
    cool ice's avatar

    ”toeter83″ schreef, "Van mij mag er al wel een nieuwe. Consoles zijn al acterhaald door de PC dus word tijd voor een nieuwe."

    een pc is toch wat anders dan een console. als er iets nieuws uikomt kan je dat meteen kopen en in je pc bouwen, je kunt altijd het nieuwste van het nieuwste in je pc hebben. als ze dat met consoles gaan doen moet er zowat ieder jaar een nieuwe console uitkomen. en dat schiet niet op. πŸ˜‰

  14.   
    Leon 2.0's avatar

    Sarge schreef, "Goed zo! Dan kan ik nog effe verder met men (vrij nieuwe) PS3 :P"

    Precies. πŸ™‚

  15.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Lijkt me sterk dat de volgende XBOX een ingebouwde kinect zou krijgen, want er zijn ook genoeg mensen die hun xbox360 in een kastje hebben staan of achter me zoals ik. voor de rest zie ik dit als ongegrond. En dus maar uit de lucht gegrepen. πŸ˜› ik w8 wel tot ms of sony of nintendo zelf wat nieuws uitbrengt omtrent de next gen consoles. dat kan 2 jaar duren of misschien maar 1 jaar. of E3. πŸ™„ Als Nintendo slim is komen ze nu met een Γ©chte’ game console, hopelijk was dit hun plannetje. En dat ze straks komen met een heuse Super-Wii die PS3 en XBOX360 totaal achter zich laat op gebied van graphics en hardware. Dan ga ik em zeker kopen, maar als het maar een opgepoetse Wii 720p blijkt te zijn niet. Aannemelijk lijkt me dat er minstens een 3D functie op komt.

  16.   
    xColdNight's avatar

    Dan heeft het dus nog wel zin een nieuw Xbox te kopen dit jaar=] Heb ik weer wat terug te zeggen op het commentaar van m’n pa en neef; ‘eer dat jij nieuwe xbox hebt komt er alweer bijna een nieuwe’. Maar die komt dus niet zo snel=]

  17.   
    rubenat's avatar

    ik vind dit prima, maar in 2015 moet er toch wel wat vernieuwing komen

  18.   
    Kenneloth's avatar

    Ben benieuwd. De games worden zo snel zoveel mooier. Als ik bronnen moet geloven word battlefield 3 echt sick en zo die alles uit beide consoles trekken. We zullen zien. πŸ™‚

  19.   
    Rijstekorrel's avatar

    Geen probleem vermaak me nog prima met me Ps3 en 360 en me zusje met me wii ook πŸ˜€

  20.   
    Alias's avatar

    ”toeter83″ schreef, "Van mij mag er al wel een nieuwe. Consoles zijn al acterhaald door de PC dus word tijd voor een nieuwe."

    De consoles waren op de dag van de release al achterhaald door de pc. πŸ˜‰

    Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het zelf ook erg leuk om op een console te gamen, game zelf ook aardig wat op me console. Maar het feit blijft dat toen de X360 en de PS3 uitkwamen je al betere graphics kon halen door middel van een goede PC. Dat die PC niet door iedereen gekocht kon worden laten we even achterwege. πŸ˜‰

  21.   
    alround gamer's avatar

    Er komt ”al” een nieuwe wii.
    ”al”? ze hebben al vier nieuwe versies v/d ds uitgebracht en dan zeggen ze al?! πŸ˜†

  22.   
    Hallo?'s avatar

    Nou van mij mag er best een ps4 uitkomen hoor, de nieuwste pc’s zjijn al stukken beter eigelijk dus ik zou het niet erg vinden.

  23.   
    alround gamer's avatar

    Het probleem aan pc is, Bij de pc maken ze hem zo goed als mogenlijk, dus als je een nieuwe computer koopt kan ie maar een jaartje mee om de nieuwse games te spelen], bij de consoles moeten ze het ”op maat”‘ maken. dus tot er geen nieuwe consoles verschijnen kan je met je console alle nieuwe games spelen. πŸ˜›

  24.   
    DonutsRocks's avatar

    alround gamer schreef, "Het probleem aan pc is, Bij de pc maken ze hem zo goed als mogenlijk, dus als je een nieuwe computer koopt kan ie maar een jaartje mee om de nieuwse games te spelen], bij de consoles moeten ze het ”op maat”‘ maken. dus tot er geen nieuwe consoles verschijnen kan je met je console alle nieuwe games spelen. πŸ˜› "

    Ik heb mijn PC drie jaar geleden gekocht en ik kan crysis 2 met gemak op de hoogste settings draaien.

  25.   
    alround gamer's avatar

    ja, een pc van 1200 euro, zo kan ik het ook. mmar een ps3 of xbox 360 kost minder dan 300 euro

  26.   
    quickshisz's avatar

    de prijs gaat wel duur zyn meja 2TB is echt ni niks
    en detailes pee ik kan al ni wachten op 2014 πŸ™‚

  27.   
    quickshisz's avatar

    ”Black13″ schreef, "[quote=”toeter83″]Van mij mag er al wel een nieuwe. Consoles zijn al acterhaald door de PC dus word tijd voor een nieuwe."

    een pc is toch wat anders dan een console. als er iets nieuws uikomt kan je dat meteen kopen en in je pc bouwen, je kunt altijd het nieuwste van het nieuwste in je pc hebben. als ze dat met consoles gaan doen moet er zowat ieder jaar een nieuwe console uitkomen. en dat schiet niet op. πŸ˜‰ [/quote]
    yeps precies

  28.   
    locoferry's avatar

    dat klinkt beter want ik moet nog steeds mn autorijbewijs halen en dat is al duur genoeg.

  29.   
    locoferry's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Geen probleem vermaak me nog prima met me Ps3 en 360 en me zusje met me wii ook :D"

    ik geef je helemaal gelijk πŸ˜‰

  30.   
    DARTH_SyZeR's avatar

    alround gamer schreef, "Het probleem aan pc is, Bij de pc maken ze hem zo goed als mogenlijk, dus als je een nieuwe computer koopt kan ie maar een jaartje mee om de nieuwse games te spelen], bij de consoles moeten ze het ”op maat”‘ maken. dus tot er geen nieuwe consoles verschijnen kan je met je console alle nieuwe games spelen. πŸ˜› "

    Bij een XBOX – PS3 kan je als je geen geheugen meer hebt nog altijd een geheugenkaart kopen?

  31.   
    twoakrm's avatar

    bronnen zeggen het ja maar ik denk zelf dat we ps4 echt voor 2014 hebben .. πŸ˜›