Doutzen Kroes in Nova Zembla

Robert de Hoog heeft de hoofdrol in Nova Zembla, het nieuwe project van Reinout Oerlemans na zijn succesfilms Komt een Vrouw bij de Dokter en New Kids Turbo. De 22-jarige de Hoog speelt Gerrit de Veer, het jonge bemanningslid dat een dagboek bijhield over de ontberingen van de bemanning in de winter van 1596.

Hij mag zijn handjes dichtknijpen, met Doutzen Kroes als tegenspeelster. Zij speelt de dochter van dominee Petrus Plancius, die het initiatief voor de reis regelde. In De Wereld Draait Door maakte Oerlemans vanavond bekend dat de Veer een oogje op de domineesdochter heeft en dat het de gedachte aan haar is die hem door alle ontberingen heen sleept. Klinkt aannemelijk als Doutzen Kroes thuis op je zit te wachten.

Ook Derek de Lint en Victor Reinier krijgen een rol in Nova Zembla, dat de eerste Nederlandse 3D-film zal worden. De opnames vinden de komende maanden plaats in IJsland, Groenland, Nederland en België. Oerlemans liet weten dat het een ware spektakelfilm moet worden en dat de première gepland staat voor 24 november.

Nova Zembla gaat over de ontdekkingsreizigers Barentsz en Van Heemskerck, die probeerden een kortere route naar Indië te vinden door ‘om de noord’ heen te varen. Daarbij werden ze echter verrast door het oprukkende ijs. De boot kwam vast te zitten en de bemanning was genoodzaakt de winter op Nova Zembla door te brengen.

Oerlemans:

Ik wil de kijker echt mee nemen aan boord. We gaan het verhaal zo echt filmen dat de kijker zelf ervaart hoe het was om op het schip en in de sneeuw aanwezig te zijn. De bemanning zal bijna te ruiken zijn.
Dat laatste zal wel niet zo heel fris zijn. Voor de rest klinkt het erg veelbelovend allemaal.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren