Battle: Los Angeles krijgt een game

Op 11 maart zal de Amerikaanse première van de zoveelste ‘Help!-aliens-vallen-aan-dus-trek-ten-strijde’-film Battle: Los Angeles verschijnen. In Nederland zal het nog een anderhalve maand langer duren voordat we deze film kunnen zien, waarin de stad Los Angeles wordt aangevallen door een invasie van buitenaardse wezens. Het is vervolgens de taak van een groep mariniers om de stad te beschermen, wat gebeurt met de nodige spectaculaire effecten.

Voor ons gamers staat er daarnaast ook nog wat op het schema. Nadat vorige maand al wat geruchten de ronde deden over een mogelijke licentie-game van de film, zijn deze geruchten vandaag officeel bevestigd. Ontwikkelaar Saber Interactive, bekend van onder meer TimeShift, werkt aan deze licentie-game, die dezelfde naam als de film draagt, Battle: Los Angeles.

Battle: Los Angeles moet een first-person shooter worden met een singleplayer campagne, waarin je de verschillende gebeurtenissen uit de film volgt. In de game volg je korporaal Lee Imlay en zul je tijdens de vele gevechten verscheidene characters uit de film terugzien. In de game wordt een rijk scala aan wapens aangeboden, met daarnaast te verwoesten omgevingen voor de echte sloper en de tacticus.

Battle: Los Angeles moet ergens volgende maand uitkomen voor Xbox LIVE Arcade, PlayStation Network en op de PC via Steam en nog een aantal digitale distributie-kanalen.

  1.   
    Fabianb's avatar

    Deze film lijkt me echt vet :P, alleen een game? Die zag ik niet aankomen, ben erg benieuwd. Show it!

    ”met daarnaast te verwoesten omgevingen voor de echte sloper en de tacticus.” Dit is wel lache dat ze het hier ook gaan doen.

    Alleen niks over de multiplayer dan nog?

    En als ik zo naar TimeShift kijk, nemen ze gewoon die game maar dan in een soort anders jasje want dat lijkt er ook wel een beetje op heb ik het idee.

  2.   
    Tadao's avatar

    de film wil ik zeker nog wel zien, maar ik ben bang dat een game het verkeerde aspect laat zien, anders dan de film, wat gewoon zo niet overeenkomt dat het spel voelt te falen

  3.   
    Barlex's avatar

    TimeShift FTW! 8)
    Daar mag ook wel eens een film van gemaakt worden 🙄

  4.   
    cool ice's avatar

    de film lijkt me echt awesome. en een game lijkt me ook echt awesome! hopen dat bijden goed worden. 🙂

    Battle: Los Angeles moet ergens volgende maand uitkomen voor Xbox LIVE Arcade, PlayStation Network en op de PC via Steam en nog een aantal digitale distributie-kanalen.

    moet je hem downloaden? of komt ie ook in de winkel?

  5.   
    See4urSelf's avatar

    Letters zijn heel erg geïnspireerd door Battlefield, anyone? 😛