Nieuwe informatie The Last Guardian beschikbaar

In het Japanse gamesblad Famitsu staat een flink item over The Last Guardian. Schijnbaar konden de Japanse redacteuren aan de slag met een demo van het spel en hebben ze director Fumito Ueda mogen interviewen. Hierdoor is er flink wat nieuwe informatie over het spel beschikbaar.

Met name het grote beest is aan bod gekomen. Zo weten we nu dat je aan het begin van het avontuur niet kunt communiceren met het dier en dat Trico dus maar snel in slaap valt. Later kun je Trico ook dingen voeren, maar hij eet niet alles. Als hij iets krijgt wat hij niet lust, spuugt deze dat direct uit. Overigens zijn Trico’s acties erg gedetailleerd, want hij zal zelfs anders reageren afhankelijk van het geluid wat in een bepaalde omgeving te horen is. Het is nog onzeker of Trico een levensbalk zal krijgen.

Sowieso deelde Ueda mee dat het ontwikkelteam nog erg aan het twijfelen is of er überhaupt informatie in beeld gebracht zal worden, zoals bijvoorbeeld de bekende levensbalk. Er zijn ook nog wat andere dingen naar boven gekomen, want we weten nu dat er een neppe taal in het spel zal worden gebruikt. Het spel zal heel veel nadruk leggen op expressieve kracht, iets wat met name uit de relatie tussen de jongen en het grote wezen zal blijken.

Ueda had ook nog wat meegedeeld over Team Ico’s PlayStation 3-remakes. Volgens hem is Shadow of the Colossus ongelooflijk als je deze in 3D aanschouwt. Wat betreft ICO, diens openingsscène wordt opnieuw gemaakt.

  1.   
    M@tthijs's avatar

    Eigenlijk wil ik hier zo min mogelijk over weten en dan de game spelen, zodat het echt als compleet nieuw aanvoelt. 🙂

  2.   
    MildBobbySauce's avatar

    Dit lijkt me echt een vette game! 😀

  3.   
    killingdj0's avatar

    ff offtopic: 2 Call of Duty: Modern Warfare 3
    Activision | X360 | Action release:
    2011-12-31

    stond in gamersspot nr 2 populairtse games daily newsletter

  4.   
    mastertje's avatar

    ”killingdj0″ schreef, "ff offtopic: 2 Call of Duty: Modern Warfare 3
    Activision | X360 | Action release:
    2011-12-31
    stond in gamersspot nr 2 populairtse games daily newsletter"

    hmm dat is dan wel vrij laat meestal kwamen ze begin november..

    on: Ik ga dit spel zeker een keer proberen zag er goed uit.

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    M@tthijs schreef, "Eigenlijk wil ik hier zo min mogelijk over weten en dan de game spelen, zodat het echt als compleet nieuw aanvoelt. 🙂 "

    Haha ja dan had je het niet moeten lezen 😛 maar goed ik denk dat dit wel een heel mooi spel kan worden 😀