Top 2010: De Top 2010 van Matthijs Bijl

eft Matthijs Bijl
M@tthijs
Eindredacteur

Top 5
1. Mafia II
Ik hou van sandbox-games en alhoewel Mafia II misschien enigszins teleurgestelde, werd ik toch weer meegetrokken in die ongelooflijk sfeervolle wereld die de jaren ’50 te bieden hebben. Een derde deel in de serie zie ik dan ook met veel enthousiasme tegemoet.

2. Heavy Rain
De één noemt het een slap aftreksel van het principe en concept van games, de ander (zoals ik) werd gewoon zo ongelooflijk meegetrokken in het verhaal en de sfeer, dat ze de schoonheidsfoutjes in o.a. de gameplay ruimschoots vergeven hebben.

3. Red Dead Redemption
Opnieuw een sandbox-game en opnieuw ook een grote parel van het jaar 2010. Het Wilde Westen-sfeertje was vet, het verhaal was leuk, een derde plaats lijkt mij dus geheel gerechtvaardigd.

4. FIFA 11
Toegegeven, FIFA 10 bevindt zich niet in mijn collectie, dus misschien ben ik te veel subjectief in deze keuze. Desalniettemin is FIFA 11 gewoon weer een ongelooflijk goede voetbalgame, waar ik vele uren in heb gestoken.

5. Battlefield: Bad Company 2
Geen Black Ops maar Bad Company 2. Voertuigen zijn gewoon hartstikke vet Activision, dus het spijt me, maar de beste FPS vond ik toch deze geweldig actievolle game, die bovendien een zeer leuke en humoristische singleplayer bevatte.

De grote verrassing
De grote verrassing van dit jaar is denk ik toch wel de enorme hype die zich omstreeks de E3 rond 3D-gaming ging afspelen. Waar motion-controllers van tevoren de grootste entertainmentbeurs ter wereld in zijn greep hadden moeten houden, ging het toch plotseling om 3D. Een andere verrassing voor mij was wel het feit dat Kinect zo grif over de toonbanken hier in Europa, maar vooral ook in Amerika, ging.

De grote teleurstelling
Het is misschien niet eens een verrassing meer, maar desalniettemin is het zonde dat ritmische games hun piek hebben gehad. Zeker nu belangrijke games als Rock Band 3 en Guitar Hero: Warriors of Rock eindelijk weer proberen om voor enig verschil in de lange jaren uitgemolken markt te brengen en daar op keiharde wijze mee worden afgestraft door slechts (tien)duizenden verkopen, in plaats van de gehoopte honderdduizenden.

  1.   
    PsYkOfOoL's avatar

    Battlefield Bad Company 2 is super en met vietnam nog veel beter 🙂

  2.   
    MaTriX's avatar

    Nou ja toch nog 3 games in het lijstje van Matthijs die mij ook aanspreken alleen Heavy Rain vind ik een slap aftreksel van het gehele lijstje en zeker nu met de move controller lijkt het mij of je ligt te rukken op een ruk game maar goed das mij mening 🙄

  3.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Battlefield ben ik totaal mee eens, er zit meer plezier in het spel dan Call of Duty, en tevens heb je meer Team- Work in het spel, dan je in Call of Duty zou verwachten… Fifa 11 is eigelijk een voetbal game met aangepaste spelers en stadions, met een 2011 sticker erop, maar uiteindelijk weet EA de game toch weer een nieuwe draai aan te geven, en is het weer een prima nieuw deel! Tevens had ik wel een Need For Speed of Assassin’s Creed verwacht, maar ieder z’n keuze… 🙂

  4.   
    coolsharpei's avatar

    Top 2010 van mij:
    1. Fallout new vegas

    2. Assassins creed Brotherhood

    3. Red dead Redemption / Alan wake

    4. Fable 3

    5 Maffia 2

    Grootste verassing:
    Alan wake, ik houd normaal niet erg van dit genre, maar door het ongelofelijk meeslepende verhaal is het toch heel erg mooi geworden.

    Grootste teleurstelling:
    Maffia 2, ondanks dat die heel erg goed was. had ik er veel meer van verwacht. Mede door het beperken van de open world. 😉

  5.   
    jwgreece's avatar

    mafia 2 op nummer 1 ben ik helemaal mee eens het was een fantastische game ,alleen Heavy Rain kan ik missen als kiespijn

  6.   
    dicapo's avatar

    Mooi lijstje, alleen mafia 2 kan ik mij echt niet in vinden 😛

  7.   
    Jarek's avatar

    Ongelovelijk dat fifa 11 er in staat in plaats van pes 11 ,

    Maargoed.. iedereen zijn eigen mening 🙂

  8.   
    Cirdan's avatar

    Inderdaad, ieder zijn mening 😉

    Toch wel een waardige lijst kwa games.

    Maffia II en Heavy Rain ga ik ooit een keer kopen als het goedkoper wordt.

  9.   
    desxeon's avatar

    Leuk lijstje, alleen ik had Bfbc2 dan boven aan gedaan, en wat is Battlefield heerlijke game zeg heb er al honderden uren in gestopt.:)

  10.   
    rubenat's avatar

    Red dead redemption móet sowieso op 1

  11.   
    matdriks's avatar

    Ik hoop dat COD ook zo’n failer krijgt met volgende deel, net zoals guitar hero.
    Het zijn meer fixes dan nieuwe game.

  12.   
    Neolite's avatar

    Ik mis Mass Effect 2 😉

  13.   
    soldierarjan's avatar

    helemaal met mafia II was ook mijn favoriete game van het jaar met plezier 2 keer al uitgespeeld

  14.   
    M@tthijs's avatar

    GamerGames™ schreef, "Battlefield ben ik totaal mee eens, er zit meer plezier in het spel dan Call of Duty, en tevens heb je meer Team- Work in het spel, dan je in Call of Duty zou verwachten… Fifa 11 is eigelijk een voetbal game met aangepaste spelers en stadions, met een 2011 sticker erop, maar uiteindelijk weet EA de game toch weer een nieuwe draai aan te geven, en is het weer een prima nieuw deel! Tevens had ik wel een Need For Speed of Assassin’s Creed verwacht, maar ieder z’n keuze… 🙂 "

    Tja, zoveel games hè, en maar plaats voor vijf titels. 😆

    Daarnaast heb ik NFS en ACB nog niet, dus… 🙂

  15.   
    LearsXD's avatar

    Mafia II als nummer 1? dat zie ik voor het eerst in een GOTY lijstje : )

  16.   
    PsYkOfOoL's avatar

    LearsXD schreef, "Mafia II als nummer 1? dat zie ik voor het eerst in een GOTY lijstje : )"

    Mijn Top 5:

    1. God of War 3

    2. Heavy Rain

    3. Battlefield Bad Company 2

    4. Alan Wake

    5. Splintercell Conviction

  17.   
    Hoax's avatar

    Mafia 2 is ook mijn nummer 1 dat komt mede door de sterke verhaallijn die het spel kent.
    En natuurlijk de geweldige omgeving.

  18.   
    ms13694's avatar

    bijna helemaal mee eens, behalve mafia 2 op nr 1 😳

  19.   
    Koen's avatar

    Mafia 2 was niets speciaals. Er viel niets te beleven binnen de wereld en het verhaal is simpelweg niet afgemaakt. Op deze manier mag je een game gewoon niet verkopen. En wel lekker betaalde dlc gaan uitbrengen… een schande. Bovendien was het verhaal gewoon stereotype shit. Arme kerel werkt zich naar de top en wordt door vrienden gefuckt.
    Prettige kerstdagen 🙂

  20.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dit is wel een slecht lijstje vind ik enige topper is Red Dead Redemption van dat lijstje :P, Maar ja goed dat is mijn mening dan gelukkig vind niet iedereen het zelfde leuk 😛

  21.   
    M@tthijs's avatar

    Koen schreef, "Mafia 2 was niets speciaals. Er viel niets te beleven binnen de wereld en het verhaal is simpelweg niet afgemaakt. Op deze manier mag je een game gewoon niet verkopen. En wel lekker betaalde dlc gaan uitbrengen… een schande. Bovendien was het verhaal gewoon stereotype shit. Arme kerel werkt zich naar de top en wordt door vrienden gefuckt.
    Prettige kerstdagen 🙂 "


    Er hoeft niet altijd veel te beleven zijn, en die verwachtingen had ik ook niet aangezien ik deel één gespeeld hebt. Iedereen die ‘Mafia’ gespeeld heeft, heeft denk ik een geheel andere perceptie van de sequel dan anderen. Wat me het meest aantrok in het eerste deel was de sfeer die het te bieden had, en deze was in het tweede deel geweldig. En daarom, ondanks het feit dat het verhaal misschien een beetje cliché was, vind ik Mafia 2 mijn GotY. 🙂

  22.   
    PsYkOfOoL's avatar

    Dit is geen grand theft auto people 😀

  23.   
    rubenat's avatar

    Koen schreef, "Mafia 2 was niets speciaals. Er viel niets te beleven binnen de wereld en het verhaal is simpelweg niet afgemaakt. Op deze manier mag je een game gewoon niet verkopen. En wel lekker betaalde dlc gaan uitbrengen… een schande. Bovendien was het verhaal gewoon stereotype shit. Arme kerel werkt zich naar de top en wordt door vrienden gefuckt.
    Prettige kerstdagen 🙂 "

    klopt helemaal

  24.   
    MaTriX's avatar

    Dit stukje van Koen *Arme kerel werkt zich naar de top en wordt door vrienden gefuckt* doet me denken aan World of Warcraft en dan vooral het stukje wat vrienden en gefuckt betreft.

  25.   
    obssession's avatar

    Even een kleine reactie op die rockband GH games, ze hebben hun neerval enkel zelf in de hand gewerkt, door teveel en vooral middlmatige games op korte tijd. Met al de te beperkte, te dure DLC zijn sommigen dezelfde weg aan het opgaan.

  26.   
    RoHoutje's avatar

    Mijn top 5:
    1. Call of Duty Black Ops
    2. Assassins Creed Brotherdhood
    3. Mafia 2
    4. Fifa 11
    5. Battlefield Bad Company 2

  27.   
    Svenis's avatar

    juist op gunktv Video game awards gezien.
    Beste game Red dead redemption
    beste shooter Call of duty black ops
    Ik vind dat de beste games van dit jaar aleen Red dead had een kort verhaal. 😀

  28.   
    PsYkOfOoL's avatar

    de VGA awards? kan je die linken wil die graag terugkijken 🙂

  29.   
    Kill Gamer 01's avatar

    ik vond Mafia II en erg leuke game, maar ik zal hem niet op nummer 1 zetten. er zijn nog wel andere leuke games vind ik. verder wel een leuk lijstje.

  30.   
    GBA43's avatar

    lijstje vind ik er goed uitzien 😉
    Alleen had ik: Mafia II met Red Dead verwisselt en Heavy Rain met Bad Company 2 verwisselt, 😆
    Maar de games die in dit lijstje staan, staan er terecht en verdiend netjes hoor! 🙂

  31.   
    robertw13's avatar

    Bad company 2 is inderdaad geweldig:P.
    Met Mafia 2 op de eerste plek ben ik het ook eens, alleen jammer dat er weinig na de missies te doen is en je dus DLC moet kopen om echt verder te kunnen spelen.