Dick Maas verbaasd over klachten SINT

Volgende maand gaat de film SINT van Dick Maas in première en kunnen we zien dat er ook een niet zo hele goede heiligman bestaat, die blijkbaar wraak wil nemen tijdens pakjesavond. De eerste trailer hebben we al kunnen zien, maar verrassend genoeg heeft de Reclame Code Commissie de meeste klachten ontvangen over de poster van de film. De gehavende St. Niklas zou jonge kinderen in verwarring brengen, zo melden veel mensen.

Volgens regisseur Dick Maas valt het allemaal wel mee en zien we een vrij beschaafd affiche, in tegenstelling tot de gruwelijke posters waarmee films als Saw worden aangeprezen. Maas is het er wel mee eens dat de trailer duidelijk maakt dat het om een horrorfilm gaat, maar die wordt ook niet zomaar aan kinderen getoond. Maas vermoed dat het er ook mee te maken heeft dat ouders hun kinderen moeten uitleggen dat dit niet de echte Sint is, al vindt hij dan nog de reacties overdreven. Hij vertelde:

“De trailer van de film is wel heftig, maar die wordt in de bioscopen niet vertoond bij kinderfilms. Hij staat natuurlijk ook online. Maar wie daar naar kijkt, dat is voor ons niet in de gaten te houden.

Maar als jij je kind zeven jaar voor de gek hebt gehouden, dan kun je toch ook wel iets verzinnen bij het zien van het affiche? Dat het de broer is van de goedheiligman, of dat het een andere Sint is.”

Vanaf 11 november kunnen we in elk geval gaan genieten van deze moordlustige Sint.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren