Verfilming van Myst is in aantocht

Het ziet ernaar uit dat Roserock Films en Gran Via Productions van plan zijn om de klassieke videogame Myst te verfilmen. In de game lijk je vooral bezig te zijn met de verkenningstocht van een enkel persoon, maar het achterliggende verhaal gaat veel verder dan dat en blijkbaar zien de producenten er genoeg in om een succesvolle Myst-film te maken.

Voor de release van het vervolg op Myst (Riven) werden er door ontwikkelaar Cyan Worlds drie boeken uitgebracht, waarin de bijzondere mythologie van het Myst-universum verder uit de doeken werd gedaan. De verfilming van Myst zal dan ook vooral gebaseerd worden op deze boeken.

Adrian Vanderbosch, die momenteel mede-eigenaar is van de rechten van Myst, vertelde het volgende: 

”Our aim with this project is to stretch the genres it operates within, much like the source material did…It is such an innovative property and the best service we can do to it is to maintain that spirit. By utilizing the novels as our primary source, we have the opportunity to offer audiences the essence of Myst without being limited only to the famous islands of the first game.”

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren