Crytek heeft zevende ‘geheime’ studio; meerdere games nog in ontwikkeling

De echte baas bij Crytek, Cevat Yerli, heeft in een interview opzienbarende dingen onthult. Toen hem gevraagd werd hoe het kwam dat het bedrijf zo snel in de afgelopen jaren gegroeid is, antwoordde hij dat het bedrijf wat geheimzinnige zaakjes had. Yerli zei dat de bekende CryEngine 3 voor meer dan alleen ontwikkelaars van games wordt uitgeleend.

“Part of [the reason for company growth] is that we have a very good secretive engine business,” he said. “We have some other contracts going on as well for some other non-game industries. From that perspective, it’s been a good, privileged position to be able to do that and also work on our own IPs. Working with a partner like EA also brings in funds. Our most recent game is signed up with Microsoft as well, which helps us bring in finances to develop technology and awesome games.

Since March, we’ve been doing very well with [CryEngine 3]. There is a whole industry in serious games, and we have a lot of contracts going on from gas and oil companies, General Electric, all the way to SOCOM. We have a lot of military companies working with our technology, in fact. Technologies, simulations, contract work, whatever they need and whatever they want. We have a studio for serious game development. That studio is a subsidiary of Crytek, but it’s not called Crytek. It’s studio number seven — so secret I didn’t even mention it.”

Yerli zei dus dat er een zevende ontwikkelstudio is, die eigenlijk onder de paraplu van Crytek valt, maar zo niet genoemd wordt. Volgens Yerli is deze studio zelfs zo geheim, dat hij het eigenlijk helemaal niet had moeten noemen.

Een andere reden van de geweldige groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft gemaakt, is volgens Yerli het feit dat men eerst goed lette op hoe men het bedrijf leiding zou geven, alvorens er sprake was van een echte groei in het ontwikkelen van games. De baas van Crytek meldde daarnaast ook nog tussen neus en lippen door dat er momenteel naast Crysis 2 aan andere games gewerkt worden, waar die echter niets kwijt over wilde.

 1.   
  Johnnyboy15nl's avatar

  Geen nieuws voor mij, de Cryengine 2 word al lange tijd gebruikt bij de modelbouw voor van alles. Kijk dit Youtube filmpje maar even: http://www.youtube.com/watch?v=NVarVCWz_Lw

 2.   
  ckerigon's avatar

  Jah, maar word in die zevende geheime studio nou games ontwikkelt of niet?

 3.   
  Johnnyboy15nl's avatar

  ”kitt.h.3″ schreef, "Jah, maar word in die zevende geheime studio nou games ontwikkelt of niet? "

  Nee, die zevende studio is puur voor dat soort dingen die je in dat Youtube filmpje ziet (zie link in eerste post)

 4.   
  ckerigon's avatar

  Johnnyboy15nl schreef, "

  ”kitt.h.3″ schreef, "Jah, maar word in die zevende geheime studio nou games ontwikkelt of niet? "

  Nee, die zevende studio is puur voor dat soort dingen die je in dat Youtube filmpje ziet (zie link in eerste post)"

  Dat linkje stond er niet toen ik het poste ;P

 5.   
  Fox's avatar

  die cryengine 2 is best goed 😛
  die cryengine 3 is best slecht. maarja die is ook voor consols.
  en ik denk dat ik echt een nieuwe pc nodig heb 🙁

 6.   
  Kpyne's avatar

  nou umm leuk voor ze lmao

  serieus, laat ze lekker joh 😆

 7.   
  MaTriX's avatar

  Wauw nou leuk voor Crytek.

 8.   
  RoHoutje's avatar

  Okay. Ben benieuwd welke games. 🙂

 9.   
  Dude…'s avatar

  nou, crysis 2 ziet er in iedergeval goed uit 😛

 10.   
  bender's avatar

  in het filmpje van johnnyboy ziet het er (bijna allemaal) beter uit als in game hoe komt dat?

 11.   
  M@tthijs's avatar

  bender schreef, "in het filmpje van johnnyboy ziet het er (bijna allemaal) beter uit als in game hoe komt dat?"

  Dat is precies hetzelfde verhaal als waarom animatiefilms er zo goed uit kunnen zien. In een game moet er elke seconde weer een enorme data verwerkt worden, doordat er elke seconde weer wat nieuws gebeurd dankzij de bewegingen van de speler. Animatiefilms en filmpjes zoals deze staat al vast wat er gaat gebeuren en kan er dus een veel beter beeldkwaliteit ontstaan. 😉

 12.   
  bender's avatar

  thx 🙂

 13.   
  meatball's avatar

  crytek 🙄

  ze hebben 1 echte goede game uitgebracht, en dat is FarCry, crysis was redelijk, maar totaal niet geoptimaliseerd. en nu ze onder EA vlag werken zal het niet beter worden..

 14.   
  DeAdSeYe's avatar

  Crysis zag ook véél beter uit als wat het daadwerkelijk is geworden. Dit kwam puur omdat de meeste computers het niet aankonden, zelfs nu zou het nog moeilijk worden. Je had al een enorme pc nodig wat voor een gemiddelde gamer onbetaalbaar is. 🙄 Daarom is het niet zoon graphics geworden als wat ze eerder daadwerkelijk hebben laten zien.

 15.   
  Alias's avatar

  Graphics die ze eerder lieten zien was juist op een Q6600 (quadcore 2,4GHz, en een 8800GTS/GTO in SLI) Tegen de tijd dat Crysis uitkwam waren er al weer betere pc’s op de markt dan dat. Kan zijn dat doordat ze er physics in hebben gedaan (wat meer cpu/gpu kracht vraagt) ze de graphics hebben moeten verlagen.

 16.   
  DeAdSeYe's avatar

  Alias schreef, "Graphics die ze eerder lieten zien was juist op een Q6600 (quadcore 2,4GHz, en een 8800GTS/GTO in SLI) Tegen de tijd dat Crysis uitkwam waren er al weer betere pc’s op de markt dan dat. Kan zijn dat doordat ze er physics in hebben gedaan (wat meer cpu/gpu kracht vraagt) ze de graphics hebben moeten verlagen. "

  Het is wel een grote verlaging wat ze hebben gedaan. Eerst zag Crysis toen erg mooi uit, maar toen het uitkwam was het een echte tegenvaller. Het zag er verder wel mooi uit, maar niet echt special. Je had redelijke systeem eisen nodig, waarom denk je tot de console zoon succes heeft. 🙄 Zo heeft niemand zorgen om de system requirements. Zelf heb ik een game laptop gehaald, Intel I5 m430 met een GTS360m met 4 gb intere geheugen en haalt hoge performence in de nieuwere games, en zelf met Crysis loopt het niet helemaal lekker, terwijl andere games zoals Bad Company 2 op Ultra High met alle AA volop open perfect loopt.

 17.   
  vgamer's avatar

  Beetje raar om te zeggen dat het geheim is maar het dan wel onthullen. 😕