OnLive heeft interesse in samenwerking met indie-ontwikkelaars

Het cloudplatform OnLive heeft laten merken dat zij interesse hebben in een samenwerking met indie-ontwikkelaars. Ze hebben namelijk hun ‘software development kit’ en een selectie van andere gereedschappen gratis beschikbaar gesteld voor kleine ontwikkelaars. Het implementeren van OnLive kost volgens het bedrijf weinig moeite en zorgt voor een gemakkelijk verspreiding van games.

John Spinale, de vicepresident van OnLive, had het volgende over dit nieuwtje te zeggen:

By leveraging an open PC architecture, game developers can now release their game on an exciting new platform with minimal effort.
2D Boy, de ontwikkelaar van het spel World of Goo, was ook te spreken over deze ontwikkeling:
This press release isn’t long enough for me to list all the cool possibilities that OnLive opens up for both developers and players. We’re going to see things with OnLive that were simply not possible before.

  1.   
    RoHoutje's avatar

    Okay. 😛

  2.   
    Boxer's avatar

    Is OnLive nog steeds het idee van een ‘computer op afstand’ of is het nu een soort Steam?

  3.   
    See4urSelf's avatar

    boxer schreef, "Is OnLive nog steeds het idee van een ‘computer op afstand’ of is het nu een soort Steam?"

    Onlive is heel veel. Het werkt als volgt:
    Als jij thuis een oude computer, laptop of tv hebt staan zonder conole, kan je toch nog hi def games gaan spelen. Het zit hem in het kastje die je krijgt. De games worden gestreamed op aftand bij servers, die wel alle hardware in huis hebben om die games te kunnen draaien. Jij kan dan thuis deze games ‘ streamen’ naar je PC of Tv met een simpel kastje die alleen maar beeld genereert. op deze manier heb je alleen maar een afspeel aparaat nodig zoals eerder genoemd, een tv of computer, een internet connectie daar gelaten. Een ambiteus plan.. maar of het ook daadwerkelijk aan gaat slaan is nog maar de vraag..

    Je kan via Onlive ook games kopen en ‘ huren’. Op deze manier hoef je geen 50 euro neer te leggen voor games die maar 8 uur duren. Zo betaal je dus alleen maar de huurprijs van die 8 uren, wat natuurlijk beduidend lager licht dan die 50 a 60 euro in de winkel..

  4.   
    Lapixx's avatar

    See4urSelf schreef, "

    ”boxer” schreef, "Is OnLive nog steeds het idee van een ‘computer op afstand’ of is het nu een soort Steam?"

    Je kan via Onlive ook games kopen en ‘ huren’. Op deze manier hoef je geen 50 euro neer te leggen voor games die maar 8 uur duren. Zo betaal je dus alleen maar de huurprijs van die 8 uren, wat natuurlijk beduidend lager licht dan die 50 a 60 euro in de winkel.. "

    Vergeet niet dat je (waardchijnlijk) ook een abbonement moet betalen. OnLive is dan alleen goedkoper als je een bepaald aantal games per jaar speelt. Je zou kunnen stellen dat je geen dure hardware meer hoeft te kopen, maar in hoeverre je echt geld bespaard hangt van een aantal factoren af.

    Een service als OnLive is vrijwel zeker de toekomst, niet alleen voor games overigens. Ironish dat deze ‘toekomst’ op hetzelfde moment verleden tijd is, toen je nog geen computer per bureau kon veroorloven.

  5.   
    Boxer's avatar

    Ik snap wat OnLive inhoud maar ik vroeg me af of ze nog steeds dat idee voor games huren hadden. Ja dus.