Far Cry 3 gespot bij Zweedse retailers

De Zweedse retailers Webhallen en GAME hebben beiden in hun assortiment Far Cry 3 gezet. Webhallen heeft zelfs een Collector’s Edition in de verkoop staan en GAME zet de volgende beschrijving bij het derde deel in de serie neer:

โ€œRumours suggest this time the game will be played out in Africa but with an even larger world and with a completely updated Dunia engine.โ€
Meer informatie wordt er helaas niet gegeven. Dit kan echter makkelijk verbonden worden met het gerucht negen dagen geleden, waarin werd aangegeven dat Far Cry 3 nu op volle toeren in productie is gegaan en waarbij ook al werd gesproken over een setting in Afrika.

Retailers flikken echter vaker het kunstje om games neer te zetten waar de ontwikkelaar part noch deel aan heeft, enkel en alleen om aandacht te trekken van het winkelende publiek. Vooralsnog kan dit dus gemakkelijk met een korreltje zout genomen worden, alhoewel we in de nabije toekomst best wel meer hier over kunnen gaan horen.

 1.   
  i7 Grendel's avatar

  Een NOG grotere omgeving? Volgens mij krijg je dan gewoon een herhalende saaie omgeving, net zoals bij True Crime. Bij FC2 had je dit ook, maar met die editor kon je nog een beetje willekeurigheid krijgen. Maar ook hier mis je de gedetailleerde verzorging die je ziet bij bijvoorbeeld GTA.

 2.   
  ms13694's avatar

  had eigenlijk gehoopt op een andere setting ๐Ÿ™

 3.   
  MarijnPF's avatar

  Ik ergerde me bij Far cry 2 niet zo aan de reistijden, waar ik me echter wel aan ergerde waren die commandpost waar je de heletijd door heen moest rijden. Daar door werd het reizen een stuk minder leuk. ๐Ÿ˜ก

 4.   
  Fox's avatar

  had eigenlijk gehoopt dat ze het eerder hadden gezegt ๐Ÿ˜›

 5.   
  JonsoN's avatar

  Ben benieuwd!
  Hopelijk dit keer wat meer variatie in missies, en hopelijk halen ze dat malaria gedoe, die vervelende command posts en die jammende wapens er ook uit.

 6.   
  Alias's avatar

  De setting van Far Cry 2 was heerlijk, enige nadeel wat ik er aan vond was dat de vijanden naar mijn idee veel te snel respawnden bij een dorpje/waypoint wat je zojuist nog “veroverd” had. (om het zo maar even te noemen)

  Ook was er weinig variatie in de missies, wat je moet doen en dergelijke, zelfs bij een shooter hadden ze naar mijn idee wat creatiever kunnen zijn. Hopelijk weten ze die puntjes te verbeteren met een eventuele Far Cry 3 dan hebben ze er weer een fantastische game neergezet.

 7.   
  nielz's avatar

  and with a completely updated Dunia engine.โ€

  wow ik vond far cry 2 er al erg mooi uitzien.

 8.   
  xDafuzey's avatar

  Lol ik vind he wel vet weer in Afrika lekker zonnetje ๐Ÿ˜†

 9.   
  DutchFreeze's avatar

  Ik vond het echt een heel mooi spel, maar de gameplay was imo niet echt geweldig te noemen. Dus eerst nog maar even zien wat dit gaat worden

 10.   
  yaxxo's avatar

  nielz schreef, "

  and with a completely updated Dunia engine.โ€"

  wow ik vond far cry 2 er al erg mooi uitzien.

  Geupdate engine is niet altijd graphics, sterker nog, heel vaak heeft het niets met de graphics te maken

  Hoewel ik FC2 wel echt een geniaal vet spel vond, ik had hem wel zes keer uitgespeeld

 11.   
  Sarge's avatar

  Alias schreef, "De setting van Far Cry 2 was heerlijk, enige nadeel wat ik er aan vond was dat de vijanden naar mijn idee veel te snel respawnden bij een dorpje/waypoint wat je zojuist nog “veroverd” had. (om het zo maar even te noemen)
  Ook was er weinig variatie in de missies, wat je moet doen en dergelijke, zelfs bij een shooter hadden ze naar mijn idee wat creatiever kunnen zijn. Hopelijk weten ze die puntjes te verbeteren met een eventuele Far Cry 3 dan hebben ze er weer een fantastische game neergezet. "

  Volledig mee eens!
  Ik baal echt suuuper hard dat het terug afrika is ๐Ÿ™

 12.   
  RoHoutje's avatar

  saaie omgeving? grote omgeving is juist meer avontuur ๐Ÿ™„

 13.   
  MaTriX's avatar

  Alias schreef, "De setting van Far Cry 2 was heerlijk, enige nadeel wat ik er aan vond was dat de vijanden naar mijn idee veel te snel respawnden bij een dorpje/waypoint wat je zojuist nog “veroverd” had. (om het zo maar even te noemen)
  Ook was er weinig variatie in de missies, wat je moet doen en dergelijke, zelfs bij een shooter hadden ze naar mijn idee wat creatiever kunnen zijn. Hopelijk weten ze die puntjes te verbeteren met een eventuele Far Cry 3 dan hebben ze er weer een fantastische game neergezet. "

  Totaal mee eens alleen ik ergerde me ook aan het feit dat je bij de console versie alleen maar kon saven op bepaalde save punten, bij de pc kon je saven wanneer je wilde en nu vond ik het rijden enzo nog wel gaan maar als je van de ene kant van de map naar de andere ging en er 10 min over deed om bij de plek van aankomst neergeknald te worden was natuurlijk zwaar KUT omdat je dan weer helemaal overnieuw kon beginnen om maar weer 10 min door de jungle heen te crossen.

  Toch hoop ik op een deel 3 want deel 2 was geweldig, ik vraag me af of het waard is Far Cry Instincts te kopen voor me Xbox 360, Far cry 1 heb ik gespeeld op de PC.

  Oja en misschien een wat betere AI gezien je bij sommige toch wel een hele uzi moest leeg schieten om ze dood te krijgen.

 14.   
  Alias's avatar

  MaTriX schreef, "Oja en misschien een wat betere AI gezien je bij sommige toch wel een hele uzi moest leeg schieten om ze dood te krijgen."

  Dat heeft niks met de AI te maken voor zover ik weet, AI is de slimheid van de vijand of ze je bijvoorbeeld gaan flanken, cover zoeken, vluchten voor gevaar (granaat/vuur), etc.

  Dat je een hele uzi moet leegschieten voor ze dood zijn kan zijn dat of je vijanden dusdanig veel health hebben dat het nodig is om er zoveel lood in te pompen. Of de kogels van de uzi doen te weinig damage (kan zijn door bug of verkeerd gebalanceerd in de game). Of het heeft te maken met de hit-registration (registratie van impact op omgeving en/of vijand). Als deze slecht is gaan je vijanden ook wat trager/slechter dood. (hit-reg problemen zijn vooral in MP games erg vervelend)

 15.   
  M@tthijs's avatar

  Vond deel twee toch tegenvallen, wat vooral kwam door die kutte waypoints, waar je constant mee bezig was om ze kapot te schieten. Hierdoor was voor mij van missies doen weinig sprake. Tel daar ook nog eens die vreselijke trucks die je op elk moment van de dag de schrik van je leven konden brengen door weer eens hersenloos op je in te gaan schieten als je voorbijreed bij op. Heb dus niet echt goede voorgevoelens bij een nieuw deel met weer een setting in Afrika.

 16.   
  Nitrix31's avatar

  FarCry2 vond ik na een half uurtje saai worden. Laten we hopen dat dit veranderd met FarCry3.

 17.   
  Chinook's avatar

  FC3 wordt zeker net zo crap als FC2