Arkham Asylum 2 hernoemd tot Batman: Arkham City

Warner Bros. heeft zojuist bekendgemaakt dat het vervolg op Batman: Arkham Asylum vanaf nu door het leven zal gaan als Batman: Arkham City. Liefhebbers van het eerste deel uit deze serie van Rocksteady Studios moeten nog wel even geduld hebben, want Arkham City wordt pas in de herfst van 2011 verwacht en verschijnt voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Batman: Arkham City bouwt verder op het intense en sfeervolle fundament van Batman: Arkham Asylum. Gamers gaan naar Arkham City, het nieuwe zwaar beveiligde ‘thuis’ voor alle misdadigers, gangsters en gestoorde meesterbreinen van Gotham City. Binnen de zwaar bewaakte muren van de uitgestrekte wijk in het hart van Gotham City brengt dit langverwachte vervolg een gloednieuw verhaal. Met een nieuwe cast van klassieke karakters en moordlustige vijanden uit het Batman universum en de nieuwe en verbeterde gameplay mogelijkheden krijg je weer een ultieme Dark Knight-ervaring.

Dus geen terugkeer naar Arkham Asylum of free-roaming door Gotham City in dit vervolg, al lijkt Arkham City weer garant te staan voor veel actie, onderzoek en allemaal herkenbare personages en aspecten uit de wereld van Batman. Uit de eerste scans van de nieuwe Game Informer lijken we namelijk op te kunnen maken dat Catwoman haar debuut gaat maken in Arkham City.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Ken2BE's avatar

  Herfst 2011 😥 😥 😥 😥

 2.   
  R1chardTM's avatar

  Het is goed om te zien dat Rocksteady wel tijd voor de game neemt, want toen het tweede deel werd aangekondigd was ik bang dat het niet veel soeps zou gaan worden. Nu heb ik echt ongelooflijk veel zin in het spel. 🙂

 3.   
  GameAC's avatar

  Geen fan van de naam. Wel blij dat ze hun tijd nemen. Maar op dit moment klinkt het iets teveel als Arkham Asylum in een andere locatie. Ik hoop dat ze wel wat nieuwe ideeën hebben.

 4.   
  MaTriX's avatar

  Klinkt goed en ik vind het prima dat het pas in 2011 komt gezien er nog (zeker de laatste maanden) heel veel mooie games uitkomen.

 5.   
  ChielB's avatar

  Voor de volledigheid ook 2 cover scans van Game Informer erbij, met de ontulling van Catwoman. 🙂

 6.   
  MisterMDW's avatar

  Misschien co-op (A) of afwisseling met catwoman 😀
  Wel jammer dat we nog moeten wachten tot 2011(hadden ze beter kunnen wachten met de teaser van december)
  want hierdoor lijkt het wachten nog langer 🙁 Maar goed het wordt sowieso weer een topgame 😀
  Wat vinden jullie trouwens van het rood van catwomen haar masker/bril ??

 7.   
  GameAC's avatar

  ChielB schreef, "Voor de volledigheid ook 2 cover scans van Game Informer erbij, met de ontulling van Catwoman. 🙂 "

  IK hoop echt niet dat er co-op komt. Deel 1 had een geweldige sfeer juist omdat je in je eentje was. Bovendien is co-op steeds vaker een halfbakken mode.

 8.   
  ChielB's avatar

  Ik verwacht ook geen co-op, zal niet snel bij de game passen als ze de gameplay trouw blijven.

  @mikeydw: die rode bril van Catwoman is natuurlijk puur voor het contrast met de zwartwitte afbeelding. In-game zal het er toch anders uit gaan zien.

 9.   
  Tibor922's avatar

  Wordt echt Gaaf die game Alleen , HERFST 2011:O:O:O Ik dacht Q1 2011

 10.   
  MisterMDW's avatar

  update: De website van arkham has moved is ook veranderd en je ziet zappelins en helicopters in de lucht en een vernieuwd arkham logo in kleur (wat opvallend is aangezien de rest zwart wit is net als de cover van gaminformer)

 11.   
  Slayer61's avatar

  Beter! Hebben ze iets meer tijd om weer zo’n fantastische game te maken zoals de eerste. En de titel is ook nogal ‘logischer’! 😆