Remedy: Tegenvallende resultaten Alan Wake door drukke releasemaand

Alan Wake is een erg interessante game, zoals je eerder al in onze review kon lezen. Toch vielen de verkoopcijfers van deze Xbox 360-exclusive behoorlijk tegen. Volgens Oskari Hakkinen, manager bij ontwikkelaar Remedy, heeft Alan Wake te lijden gehad onder “extreem agressieve marketing” van concurrerende games in de maand mei. Uiteraard doelt Hakkinen hiermee op het enorme marketingbudget voor Red Dead Redemption. Ook Super Mario Galaxy 2 verscheen in mei en deed het zeker niet onaardig qua verkoopcijfers.

Hakkinen vertelde:

“Overall we have been very pleased with the reception of Alan Wake with both the press and the fans alike. People compliment the story first and foremost, but love the characters, the combat and, of course, the setting. There is no doubt that Alan Wake hit the shelves during a very competitive launch window, with some games dominating with extremely aggressive marketing. However, we’ve always tried to stay unique and do something new and different in videogames.”
Volgens Hakkinen is er na de release nog altijd interesse voor Alan Wake en de franchise heeft volgens hem zeker de potentie om verder te groeien. De tijd zal het leren hoeveel we in de toekomst nog van Alan Wake gaan horen…

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Toch denk ik eerder aan ”Tegenvallende resultaten Alan Wake door te korte gameplay voor volledige prijs dus iedereen koopt hem later” Maar dat kan aan mij liggen.

  2.   
    meatball's avatar

    ze hadden hem ook voor de pc moeten uitbrengen via steam bv, zal vast beter verkocht worden dan…

  3.   
    M247's avatar

    Had m ook in de pre order, alleen toch liever RDR gehad. Geef ze wel gelijk. Mocht AW deze maand zijn uitgekomen had ik ‘m nog wel gekocht denk ik.

  4.   
    Nn3m3s1sS's avatar

    Ga toch weg joh, het enige wat tegenviel was die zwaar overhypte game. Wat een bagger zeg. Had de special edition gepreordered en na de eerste episode weer lekker terug in de kast gezet. Wat een dikke fail dit. Vond alleen de grafische sfeer en lichteffecten mooi. Maar dat mag ook wel na 1.000 jaar!!!!!! 👿

  5.   
    GameAC's avatar

    Nee, de game was gewoon niet goed genoeg. Bovendien, de gamers die alle games kopen van Remedy zijn voornamelijk PC gamers (gezien de historie van Remedy).

  6.   
    MaTriX's avatar

    Ik ben er nog mee bezig mede omdat in de maand mei me favo game uitkwam prince of persia en erna RDR toen ik beide game uit had begon ik opnieuw aan AC 2 maar ben er sinds gisteren weer mee verder gegaan en mot zeggen het spel bevalt me prima.

  7.   
    ChrissieOne's avatar

    Ik weet niet waarom jullie hierboven zo aan het zeiken zijn op deze game, maar ik heb gewoon veel plezier aan het spelen van de game en vooral de verhaallijn gehad, het was weer eens wat anders dan alle shooters/free roaming games de laatste tijd…
    & over dat ‘volle prijs’: Hij was op 26 juni al voor 19 euro te krijgen, en bij sommige MM’en zelfs de SE voor die prijs…

  8.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ze hadden hem ook op de PC moeten uitbrengen, dan hadden ze waarschijnlijk meer verkopen gehad 😛

  9.   
    Ken2BE's avatar

    GameAC schreef, "Nee, de game was gewoon niet goed genoeg. Bovendien, de gamers die alle games kopen van Remedy zijn voornamelijk PC gamers (gezien de historie van Remedy). "

    Gij gaat hem al zeker n!et gespeelt hebben,dus zwijg maar.Ik vond de game juist zeer goed.Vooral dan het diepgaande verhaal,maar dat kan een beetje te diepgaand zijn voor de mensen die hierboven gereageerd zijn. 🙄
    De gameplay was tof en afwisselend.De personages waren zeer goed uitgewerkt en de graphics waren geweldig.En we hebben nog een dlc te goed 😀

  10.   
    kasper1221's avatar

    WoKingNL schreef, "Toch denk ik eerder aan ”Tegenvallende resultaten Alan Wake door te korte gameplay voor volledige prijs dus iedereen koopt hem later” Maar dat kan aan mij liggen."

    ja dat ligt aan jou, want ik vond hem awesome (voor de volle prijs) 😛

  11.   
    GameAC's avatar

    Ken2BE schreef, "Gij gaat hem al zeker n!et gespeelt hebben,D "

    Of toch wel, dus wees maar weer stil. 😉

  12.   
    Ken2BE's avatar

    Het grote verschil tussen de mensen die vinden dat de game kut is en andere die hem tof vinden is dat de laatste de game helemaal gespeelt hebben en niet 1 stukje.Want ik kan begrijpe als je zo 1 stukje speelt dat er niet veel aan is.Je moet het verhaal volgen om er van kunnen te genieten.

  13.   
    GameAC's avatar

    Ken2BE schreef, "Het grote verschil tussen de mensen die vinden dat de game kut is en andere die hem tof vinden is dat de laatste de game helemaal gespeelt hebben en niet 1 stukje.Want ik kan begrijpe als je zo 1 stukje speelt dat er niet veel aan is.Je moet het verhaal volgen om er van kunnen te genieten."

    Een andere mening hebben kan dus niet meer?