Jij bent de held in de nieuwe Fire Emblem-game

Nintendo heeft informatie naar buiten gebracht over Fire Emblem: Mystery of the Emblem – Hero of Light and Shadow, de nieuwste telg uit de Fire Emblem-serie.

De game zal een remake van Fire Emblem: Mystery of the Emblem zijn, een Super Famicom-titel (uitgebracht als SNES in het westen) die destijds alleen in Japan werd uitgebracht. Deze DS-versie bevat enkele extra opties, zoals Nintendo Wi-Fi ondersteuning voor twee spelers en het feit dat de hoofdpersoon niet langer Marth is, maar jij het deze keer bent.


Het is mogelijk om je eigen personage te maken en deze een eigen uiterlijk mee te geven in “My Unit”. Geslacht, ogen, haar, gezichtsvormen en klasse zijn allemaal te kiezen. Bijzonder is dat deze factoren de gesprekken met je partners beïnvloeden. Ontwikkelaar Intelligent Systems heeft ook nieuwe missies gemaakt voor je eigen personage, zoals een proloog die jouw personage volgt en die laat zien hoe hij/zij langzaam in Marth’s leger verzeild raakt. Tevens is er een side story gemaakt, die ook een eigen kaart kent.

Fire Emblem: Mystery of the Emblem – Hero of Light and Shadow zal heel spoedig in Japan uit worden gebracht, namelijk al op 15 juli. Het spel is nog niet aangekondigd voor het westen, maar Nintendo heeft de perfecte gelegenheid om dat komende E3 te doen.

  1.   
    divatosx's avatar

    de baas was ik al 😀