‘Dood blijft dood’ is optioneel in nieuwe Fire Emblem

Fire Emblem is berucht geworden vanwege het feit dat als een van je personages dood gaat, deze voor altijd dood blijft. De stukken waar ze in het verhaal van belang waren worden dan automatisch geschrapt. Deze wetenschap zorgt ervoor dat er een extra laag spanning aan de gevechten wordt toegevoegd, maar kan ook regelmatig voor frustratie zorgen. Fire Emblem: Mystery of the Emblem โ€“ Hero of Light and Shadow heeft een oplossing die iedereen tevreden zal houden. Het zogeheten “permadeath” is in deze Nintendo DS remake namelijk optioneel. De Classic mode is voor de doorgewinterde bikkels die de extra uitdaging aan willen gaan en gamers die op hun gemak het spel willen doorlopen kunnen zich verdiepen in de Casual mode.


Fire Emblem: Mystery of the Emblem โ€“ Hero of Light and Shadow bevat ook aanpassing van je eigen personage. Op de eerste screenshot zie je hoe zo’n personage eruit zou kunnen zien.

De nieuwste Fire Emblem zal zeer spoedig in Japan uit worden gebracht, namelijk al op 15 juli. Het spel is nog niet aangekondigd voor het westen, maar Nintendo heeft de perfecte gelegenheid om dat komende E3 te doen.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    NiSh's avatar

    Beter, dan hebben de beginners en de experts allebei wat te doen ๐Ÿ˜€

  2.   
    Hitman047's avatar

    Dat heet realisme, mensen… precies zoals het hoort! ๐Ÿ˜‰

    Op de screens zie ik trouwens ook een aantal bekende gezichten uit het vorige DS deel. ( Waarvan de helft bij mij dus dood is… :P)