Fire Emblem keert terug op de Nintendo DS

Nintendo heeft een nieuwe remake aangekondigd van de Fire Emblem-serie, die Intelligent System weer voor de Nintendo DS zal ontwikkelen, zo blijkt uit informatie die is vrijgegeven op de Fire Emblem World website.

Via een kort teaserfilmpje die hier valt te bewonderen is Fire Emblem: Shin Monshou no Nazo ~Hikari to Kage no Eiyuu~ (ofwel letterlijk vertaald: Fire Emblem: New Mystery of the Emblem ~Hero of Light and Shadow~) laten zien. Het zal de tweede remake van de serie zijn voor de Nintendo DS. De eerste was Fire Emblem: Shadow Dragon, die vorig jaar uitkwam.


Als we naar de titel kijken is het zeker dat het een remake van de eerste Fire Emblem-titel voor de Super Famicom betreft, namelijk Fire Emblem: Monshou no Nazo. Destijds was dat spel opgesplitst in twee delen: het eerste deel was een remake van de eerste Fire Emblem, die dus later nogmaals is bewerkt en uitgegeven voor de DS en deel twee is een direct vervolg waarin wederom het verhaal van Marth wordt verteld.

Naast het filmpje en bovenstaande informatie zijn er geen enkele andere feiten over het spel bekend. Een releasedatum is er niet, informatie of wij alle twee de delen van het oorspronkelijke spel ook krijgen is nog niet gegeven en of de game überhaupt het Europese continent aandoet is nog een mysterie.

  1.   
    Hitman047's avatar

    De eerste was tof, hopen dat deze dat ook wordt! 😉

  2.   
    midnightcraig's avatar

    Ik heb de gba versie echt kapot gespeeld alleen vraag ik me af waarom ze niet even wachten op de 3Ds want fire emblem in het 3d zou goed gaan werken.

  3.   
    klacko's avatar

    dit word vet denkik weer oldchool