Steam krijgt volgende week een nieuw uiterlijk

Valve heeft aangekondigd dat men volgende week maandag, 26 april, een update voor Steam zal doorvoeren die het platform een nieuwe user interface (UI) geeft. De nieuwe interface is al ongeveer twee maanden in een bèta-fase en wordt al geruime tijd getest door gebruikers. Volgens een bericht op de Steam-website is het nieuwe uiterlijk van Steam nu al een enorm succes.

Een woordvoerder van Steam verklaarde:

    “We’d like to extend our thanks to all of you who’ve taken part in improving Steam by participating in the 2010 Steam UI Update beta. You’ve put the beta through its paces and provided great ideas and feedback.

    The beta has been a huge success. The number of you who participated exceeded all our expectations, and so far you’ve created 25 thousand posts to the beta user forums. As a result of your participation, the Steam team has had the feedback required to make the new Steam client more reliable and useful than ever.”

Je kunt dus nog enkele dagen genieten van het huidige uiterlijk van Steam, want aanstaande maandag zal de dienst in het nieuwe jasje worden gestoken.

  1.   
    Broodbeleg's avatar

    O noes! Vond de simpele kleur van Steam altijd wel fijn. Ach, het wordt in ieder geval mogelijk om met tabbladen te werken via de steamoverlay via de webbrowser. Dus +1 voor dat!

  2.   
    Mwehmweh's avatar

    ziet er wel modern uit

  3.   
    Zaraki's avatar

    Ik gebruik die beta dus nu al zo’n maand of 2. Ben er totaal aan gewend. Zitten wel bugs in natuurlijk ;p

  4.   
    Fox's avatar

    ik vind het wel mooier dan het oude… dat liet me altijd denken aan windows 95…

  5.   
    Hoepkoen's avatar

    Ik doe mee met de Beta en vind het uiterlijk echt vet mooi dus ik ben blij dat ze hem geheel doorvoeren. Ik vond bij de oude UI de kleuren nooit zo goed bij elkaar passen.

  6.   
    AtRewrite's avatar

    Ik heb de Beta ook, en is echt veel beter, dan de oude. 🙂

  7.   
    zortaw's avatar

    w00t 😀

  8.   
    killingdj0's avatar

    wist ik al heb de beta al eeuwen

  9.   
    DutchFreeze's avatar

    Nou, mooi, het ziet er niet uit namelijk 😛
    ieder zijn mening 😉

  10.   
    LennardF1989's avatar

    Ik vind hem zelf ook niet helemaal 100%. In plaats van Cleartype gebruiken ze nu DWrite als font-renderer en dat ziet er niet uit (de letters zitten tegen het onleesbare aan). Ik run Steam daarom met -no-dwrite, dan staat dat uit (en worden letters weer leesbaar).

    Daarnaast vind ik het vet gedrukte in de menu’s echt spuuglelijk, ik heb daarom de stylesheet gekopieert en het vetgedrukte uitgeschakeld en in plaats van Arial gebruik ik Segoe UI als font (het standaart Windows 7 lettertype). Ook maken ze overmatig gebruik van KNOPPEN MET ALLEMAAL HOOFDLETTERS, op een aantal dingen na heb ik die ook allemaal verwijderd uit het thema.

    Last but not least hebben ze aan de onderkant een 50px grote balk die alleen aan de rechterkant een beetje gevuld is, ik heb die troep uitgeschakeld.

    Nu is ie best mooi, maar niet zo perfect en simpel als de oude versie. Ik vraag me altijd af of ze nu echte designers dit laten veranderen of een programmeur die denkt dat ie kan designen, hmmm…