Alan Wake ligt goed op schema; mogelijk demo na de launch

Ontwikkelaar Remedy heeft tijdens een chatsessie laten weten dat Alan Wake nog altijd goed op schema ligt om deze lente te verschijnen. Naar verwachting zal de game ergens in april of mei dan worden uitgebracht.

Daarnaast vertelde Remedy dat een demo voor de release vrijwel zeker is uitgesloten. Men heeft alle tijd en energie nodig om de volledige game zo optimaal mogelijk af te leveren. Het behoort echter nog wel tot de mogelijkheden dat men na de launch van de game alsnog een demo op Xbox LIVE zet.


Alan Wake is een psychologische actie-thriller, dit is voor games een nieuw genre en laat film en game zo weer een stap dichter tot elkaar komen. De game speelt zich af in Bright Falls, een idyllisch Amerikaans dorpje in de staat Washington. De speler stapt in de schoenen van Alan Wake, een succesvolle schrijver van horror-boeken. De beste man is bezig met het schrijven van een nieuw boek over zijn meest afschuwelijke nachtmerries, in de game worden de nachtmerries natuurlijk werkelijkheid en moet Alan zich hier uit zien te redden.

Lees meer over Alan Wake in onze uitgebreide E3-preview en Fast Forward!

Alan Wake zal in de lente van 2010 verschijnen voor de Xbox 360. De geplande PC-versie is voorlopig niet meer in ontwikkeling.

 1.   
  BulletKill's avatar

  Mooi te horen dat die goed op schema zit :).

 2.   
  MelvinK's avatar

  Lijkt me wel een toffe game , alleen jammer dat ie niet naar ps3 komt 🙁

 3.   
  MaTriX's avatar

  Lijkt me een geweldige game en zal hem zeker kopen.

 4.   
  JonsoN's avatar

  Xbox only.. what a shame

 5.   
  Deja Vu's avatar

  De geplande PC-versie is voorlopig niet meer in ontwikkeling.

  Sinds wanneer? 😮

 6.   
  Xiquzor's avatar

  wist ook ng niet dat hij niet voor pc komt :'( such a shame