Blizzard: Goede game belangrijker dan deadline

Blizzards algemeen directeur Paul Sams heeft Blizzards motto uitgebreid geïllustreerd. Hij vindt dat ontwikkelaars te vaak worden gepushed deadlines te halen wat een nadeel is voor het eindresultaat. Daarom wil Blizzard dat ontwikkelaars alle tijd krijgen om het product te maken dat ze voor ogen hebben.

  “Uiteindelijk moet er een game zijn ontstaan die uitstraalt wat ze voor ogen hadden. Ontwikkelaars die bij ons aankloppen weten dat ze de tijd, geld en ondersteuning krijgen die nodig is.”

Deze aanpak kunnen de fans natuurlijk niet afkeuren, maar enige frustraties zullen hierdoor niet uitblijven. Een goed voorbeeld hiervan is het langverwachte StarCraft II: Wings of Liberty. Deze game is al meerdere keren uitgesteld maar lijkt nu toch echt in het tweede kwartaal van 2010 klaar te zijn. We weten in ieder geval dat het spel dan precies datgene is dat de ontwikkelaars voor ogen hebben.

 1.   
  nanathan's avatar

  Ah , daar horen we een doordachte uitspraak. Als ze nog zouden zeggen dat een relaeasedate pas moet komen als men er zeker van is dan ist compleet, ipv altijd dat uitstellen.

 2.   
  JonsoN's avatar

  Tsjah dat kan Blizzard wel zeggen, maar dit gaat niet gauw gebeuren denk ik..

 3.   
  Serg1337's avatar

  ik ben het echt 100% met hem eens.. ik wil namelijk een complete game waar ik misschien wel lang op moet wachten, dan een kut game die even snel is afgemaakt om precies goed uit tekomen op de release date. dus ontwikkelaar moeten indd goed de tijd nemen om hun game af te maken. 🙂

 4.   
  JonsoN's avatar

  Maar het ligt aan de uitgever wanneer je ‘m af moet hebben dus de ontwikkelaar heeft niks te zeggen, en als ze vragen om uitstel kost dat een uitgever meer geld..
  Het spel moet wel echt goed zijn en goed verkopen voordat de uitgever winst draait, dat zal wel een grote gok blijven, dus ik zie dit niet snel gebeuren.

 5.   
  )GN(-Erik's avatar

  Hopelijk gaan wel meer bedrijven dan alleen Blizzard en Valve dit doen 😛

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  ”Serg1337″ schreef, "ik ben het echt 100% met hem eens.. ik wil namelijk een complete game waar ik misschien wel lang op moet wachten, dan een kut game die even snel is afgemaakt om precies goed uit tekomen op de release date. dus ontwikkelaar moeten indd goed de tijd nemen om hun game af te maken. 🙂 "

  Ben ik het ook idd mee eens

 7.   
  Deja Vu's avatar

  Daarom hou ik ook zoveel van Blizzard, die brengen pas wat uit als het echt 100% af is/aan hun eisen voldoet. 🙂

 8.   
  JonsoN's avatar

  Déjà Vu schreef, "Daarom hou ik ook zoveel van Blizzard, die brengen pas wat uit als het echt 100% af is/aan hun eisen voldoet. :)"

  Dat is het voordeel van eigen uitgever zijn 😉

 9.   
  Neolite's avatar

  Er zijn niet veel uitgevers die dit kunnen doen, maar Blizzard is toch zeker wel een grote uitzondering op de huidige industrie standaard. Ze leveren games af die kwalitatief torenhoog zijn. Als een gewoon uitgever een game uitstelt, dan word er gelijk gezeurd en word de desbetreffende uitgever gelijk met de grond gelijk gemaakt. Vooral omdat je niet weet of de game kwalitatief hoogstaand is. En het daarom dus wel de moeite waard is om er op te gaan wachten.
  Alleen bij Blizzard weet je gewoon dat de games ontzettend goed zijn en dat de support niets minder dan van wereldklasse is. Er is geen uitgever ter wereld die dan ook zoveel krediet bij mij heeft dan Blizzard.

 10.   
  i7 Grendel's avatar

  Eigenlijk geeft dit ze gewoon het excuus om de game te blijven uitstellen. Ik durf bijna te wedden dat ze dat dus binnenkort ook doen.

 11.   
  GameAC's avatar

  Zeg dat maar tegen Activision en (in mindere mate) EA

 12.   
  JonsoN's avatar

  GameAC schreef, "Zeg dat maar tegen Activision en (in mindere mate) EA"

  Activision is Blizzard 😉 activisionblizzard.com

 13.   
  GameAC's avatar

  JonsoN_λ schreef, "

  ”GameAC” schreef, "Zeg dat maar tegen Activision en (in mindere mate) EA"

  Activision is Blizzard 😉 activisionblizzard.com"

  En toch opereren ze vaak nog onafhankelijk van elkaar. En dat blijkt ook maar door deze uitspraak van Blizzard die recht tegenover Activision’s visie staat.