Sony wil capaciteit Blu-ray verhogen

Volgens een Japans verslag heeft Sony een mogelijkheid gevonden om nog meer data op een Blu-ray disc te proppen. Nikkei Electronics Asia liet weten dat de nieuwe technologie het mogelijk maakt om 33,4GB aan data op een enkele laag te zetten, terwijl momenteel 25GB op een laag past. De toename is te danken aan het gebruik van “partial response maximum likelihood signal processing”, wie kent het niet.


De nieuwe techniek zou op bestaande Blu-ray spelers werken, wat de suggestie wekt dat bijvoorbeeld de PlayStation 3 al gebruik kan maken van de extra opslag, zonder dat er een dure hardware upgrade nodig is. Een nieuwe firmware lijkt in dit geval uitkomst te bieden.

Er werd nog niets gezegd over de concrete uitvoering van de nieuwe technologie. Volgens Nikkei Electronics Asia is Sony van plan om het idee voor te leggen aan de Blu-ray Disc Association, een consortium dat zorgt voor de ontwikkeling en licensering van de Blu-ray Disc technologie.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik had het maandag op tweakers.net gelezen wel slim om het te verhogen als het kan, Kan er weer meer data op de schijven voor de ps3 en de films ๐Ÿ˜€

 2.   
  Mr Bruut's avatar

  worden de laadtijden dan ook hoger?

 3.   
  jungler's avatar

  als dit maar geen problemen geeft met huidige ps3’s ,,
  word bij een game dan de volledige schijf gebruikt? ๐Ÿ™‚ ik kan het naulijks geloven eigelijk ๐Ÿ™‚

 4.   
  MaTriX's avatar

  Netjes.

 5.   
  Hoax's avatar

  Onvoorstelbaar

 6.   
  DutchFreeze's avatar

  Ik dacht eigenlijk dat er al 60GB aan ruimte op zon disc kon…?
  Blijkbaar niet, maar het is ook nog wel redelijk normaal dat men dingen uit gaat vinden waardoor er meer ruimte op een disk te gebruiken valt. DVDtjes waren er eers in 4.7GB nu zie je ze ook van 7GB, sterker nog we hebben thuis ook DVDtjs van 8,5 gig liggen. Maar toch: al is het redelijk normaal dat dit gebeurt, ik vind het wel knap dat ze het toch maar weer flikken ๐Ÿ˜€

 7.   
  JVB93's avatar

  Ze zouden alles doen opdat ze meer geld zouden kunnen ervoor vragen ๐Ÿ™‚

 8.   
  brend5's avatar

  DutchFreeze schreef, "Ik dacht eigenlijk dat er al 60GB aan ruimte op zon disc kon…?
  Blijkbaar niet, maar het is ook nog wel redelijk normaal dat men dingen uit gaat vinden waardoor er meer ruimte op een disk te gebruiken valt. DVDtjes waren er eers in 4.7GB nu zie je ze ook van 7GB, sterker nog we hebben thuis ook DVDtjs van 8,5 gig liggen. Maar toch: al is het redelijk normaal dat dit gebeurt, ik vind het wel knap dat ze het toch maar weer flikken ๐Ÿ˜€ "

  dat van 4 naar 8.5 is een dual layer dvd dit is nog steeds een enkele laag

 9.   
  nanathan's avatar

  dit is echt te gek. Hoe blijven ze het ook doen ?

 10.   
  Dotz's avatar

  “partial response maximum likelihood signal processing”, wie kent het niet.

  Ik ken het niet?