Sega stopt voorlopig met games voor volwassenen op de Wii

Sega’s Amerikaanse Studio Director, Constantine Hantzopoulos, heeft aangegeven dat het onwaarschijnlijk is dat Sega nog veel ‘volwassen’ games uit zal brengen op de Nintendo Wii. Aanleiding hiervoor zijn de matige verkoopcijfers voor de titels Madworld en House of the Dead: Overkill. Deze titels deden het niet bijzonder goed voor Sega.

Ook EA heeft aan den lijve ondervonden dat het moeilijk is om games voor volwassenen naar de Wii te brengen. Dead Space: Extraction heeft ook niet goed verkocht, ondanks de grote PR-machine van het bedrijf. Voor Sega was ook dit een reden om zich op andere dingen te focussen:

  “We were stunned. That was my litmus test. Basically, it’s like, okay, you got EA, who can put all the marketing muscle behind this, an established franchise that scored quite well on 360 and PS3. They should be able to actually hit this out of the park, right? We get numbers, real numbers aside from NPD, and I’m like, ‘Woah.”

Het is vooral jammer voor de fans van vooral Madworld. Deze game kan makkelijk een franchise worden en dat is met dit nieuws erg onzeker.

 1.   
  WoKingNL's avatar

  Vind het persoonlijk niet heel erg gek nieuws, de volwassenen die een bloederige game willen hebben alleen op de 360 of ps3 alles wat ze willen πŸ™„

 2.   
  ckerigon's avatar

  Ik had dit laatst al gelezen en ik vind het jammer omdat Sega wel wat goeie titels had.

 3.   
  DutchYoda's avatar

  Wel jammer. Had me wel vermaakt met de volwassenere games.

 4.   
  JonsoN's avatar

  Wii is nu de ultieme kiddy computer dus.. πŸ˜† Best jammer eigenlijk..

 5.   
  Ika Q's avatar

  Overkill was gewoon meesterlijk. 8) Ik vind het een goede keuze, er zijn maar weinig mensen die “volwassen” games kopen voor op de Wii, vooral omdat de Wii meer een familie console is.

 6.   
  Codename_black's avatar

  Agreed, Wii is toch meer een console voor kinderen en Casuale ( Sorry verkeerd gespeld ik weet het) gamers
  toch heeft de Wii veel potentie.

 7.   
  )GN(-Erik's avatar

  Kom dan maar op met de slechte sonic games πŸ˜›

 8.   
  BulletKill's avatar

  Jammer, vond ze wel leuk(MADWORLD!!).

  Ach jah de Wii is the casual empire.

 9.   
  Dotz's avatar

  SEGA is vervlogen tijd, HELAAS!! Wat heb ik veel plezier gehad met hun MegaDrive! Het was altijd Mario VS. Sonic the Hedgehog.. Nou spellen ze samen een potje curling πŸ˜₯ . Ik speel nog zeker wekelijks op mijn SNES, maar mijn Wii is alweer verkocht.. Sonic & Mario moeten terug naar de roots! Met van die sfeervolle 16-Bit graphics!

 10.   
  delta62's avatar

  De Wii wordt wederom kiddy gehouden 8)

 11.   
  LittleRemco01's avatar

  Hoe Kan je nou Weten of het door een volwassenen wordt gespeeld?