Square Enix licht beide versies van Nier toe

Square Enix kondigde twee versies van Nier aan, te weten Nier Gestalt en Nier Replicant. Dit veroorzaakte enige verwarring onder gamers, die niet goed het verschil tussen beide versies konden ontdekken. Nu licht Square Enix, ontwikkelaar van Nier, de twee versies voor de duidelijkheid toe.

Nier Gestalt zal alleen een Europese en Noord-Amerikaanse release krijgen, terwijl Nier Replicant alleen in Japan ‘en omstreken’ zal uitkomen. Het verschil tussen de versies is dat in Nier Gestalt de hoofdpersoon een man is die zijn dochter probeert te redden van de ziekte ‘Black Scrawl’, terwijl dit in Nier Replicant een jongen is die zijn zieke zuster probeert te redden. Verder zijn er geen verschillen tussen beide versies van het spel. De reden van de twee verschillende versies is dat het Japanse publiek volgens Square Enix beter zal reageren op een meer klassieke JRPG hoofdpersoon, die vaak jonger is.

Gamers zullen dus niet hoeven kiezen tussen de beide versies van Nier en het spel zal ook alleen onder de naam ‘Nier’ in de Westerse schappen komen.


Nier plaatst je in de schoenen van de gelijknamige hoofdpersoon, die een geneesmiddel zoekt voor zijn geïnfecteerde dochter. Een gevaarlijk virus verspreidt zich over de wereld en ook de dochter van Nier is geveld door het virus. Wat volgt is een spannend avontuur vol actie en gemuteerde monsters. Volgens Square Enix zal het verhaal van Nier vol zitten met plotwendingen, cliffhangers, en diepe personages. Dit moet er voor zorgen dat de speler van begin tot eind op het puntje van zijn stoel zit.

Nier verschijnt in de lente van 2010 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    GutZilla's avatar

    Oke weird… Mij maak het niet zoveel uit howr…

  2.   
    GameAC's avatar

    Wat…?

  3.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ik vond Nier Gestalt toch wel een leukere titel 😛

  4.   
    Sa.'s avatar

    LOL xD 😆

  5.   
    firehopper211's avatar

    Oké.

  6.   
    b00m666's avatar

    man alleen voor die chinezen en japanners een extra versie uitgeven geld en tijd verspilling

  7.   
    MaTriX's avatar

    Wat een naam voor een spel.