The Saboteur bereikt gouden status

Nog anderhalve week geduld en dan kunnen we weer diep in de Tweede Wereldoorlog duiken met The Saboteur. Deze keer geen bikkelharde soldaat om te besturen, maar een alledaagse, Ierse kerel.

Ondanks de onlangs aangekondigde sluiting van Pandemic Studios, laat de ontwikkelaar weten dat The Saboteur de gouden status heeft bereikt op alle platformen. Wij waren eerder dit jaar al erg enthousiast in onze E3-preview, dus het is goed nieuws dat deze game goed op schema ligt om gewoon op 4 december in de winkels te liggen.

De bezetting van Frankrijk door de nazi’s speelt in The Saboteur slechts op de achtergrond een rol. Geen bestorming van Normandië of als een elite-soldaat alle bezetters om zeep helpen, nee, het verhaal gaat namelijk over een gewone Ierse coureur die in Parijs is op het moment dat Hitler begint met de invasie. Deze knul, Sean, is simpelweg op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.

In de 3e persoons omgeving zal je met stealth en sabotage verder komen dan puur voor de actie te kiezen. Je probeert constant om niet verdacht te zijn en buiten de aandacht van de nazi’s te blijven. Een “suspicion meter” geeft aan of de vijand je met rust laat, of dat ze direct het vuur openen als ze je zien. Mocht je onverhoopt toch in een handgemeen terecht komen, dan zal je eerder gebruik maken van lompe klappen en kopstoten dan technische aanvallen en het breken van iemands nek. Je bent immers geen getrainde soldaat.

Sean’s kwaliteiten als coureur komen ook goed van pas, want je zult diverse voertuigen kunnen gebruiken in de straten van Parijs. Die zal je nodig hebben om uit de handen van de politie te kunnen blijven. Hierbij geldt het plan van ontwikkelaar Pandemic dat je alles kunt gebruiken wat je ziet; een soort Grand Theft Auto-stijl, maar dan in de jaren ’40.

Een ander bijzonder aspect van The Saboteur is het “Will to Fight” systeem. Zoals bekend zullen de delen van het level die nog bezet zijn zwart-wit gekleurd zijn, verstoken van enige kleur en hoop. Als de bevrijding van een bepaald gebied echter vordert, zal dat deel van het level kleur krijgen. De inwoners krijgen weer hoop en zijn bereid om te helpen bij het verzet tegen de nazi’s. Het kleurgebruik zal dus niet alleen iets visueels zijn, je zult ook daadwerkelijk een verschil qua gameplay krijgen. Daarnaast kan je ook vanaf de daken van gebouwen de verschillend gekleurde gebieden zien. Als je op de rand van een bezet en een bevrijd gebied bent is het tevens mogelijk om heen en weer te lopen tussen zwart-wit en kleur, waarbij alles in real-time wordt weergegeven.

Wil je meer weten over The Saboteur? Lees dan ook eens onze E3-preview!

The Saboteur verschijnt 4 december voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Oldsk00ll's avatar

    Lijkt me wel een leuke game ga hem denk ik wel halen.

  2.   
    eddyp's avatar

    Weet niet, alhoewel het er inderdaad heel leuk en orgineel uitziet, denk ik dat dit een gevalletje gaat worden van: net niet 🙁 .

  3.   
    b00m666's avatar

    wacht is even is die pandamic niet die ene icon met die gasmasker

    zoja OH NEE SH*T!

    zoniet oh boeie

  4.   
    -050- Critical's avatar

    we zijn wel wat het word heb er zin in, ik vond mercenaries dus ook vet:P ook al was hij buggy.

    en ja pandemic is de ontwikkelaar die gesloten is met het gasmasker 😳

  5.   
    War&Peace's avatar

    Fet 8)

  6.   
    Daniel Z's avatar

    Kijk best wel uit naar deze game. Hopelijk is ie goed! =D

  7.   
    brend5's avatar

    ik weet nu al dat deze game vet gaat worden, alleen jammer dat ik pas eind december kan genieten van deze game.

  8.   
    cookymonster's avatar

    Als ik met AC2 klaar ben ga ik deze echt wel in huis halen lijkt me zo’n cool spel.

  9.   
    X-doos's avatar

    cookymonster schreef, "Als ik met AC2 klaar ben ga ik deze echt wel in huis halen lijkt me zo’n cool spel."

    Ik ga hem nog niet halen, eerst inderdaad maar een AC2 uitspelen en dan is er nog de multiplayer van MW2…

    @ brend5, waarom?

  10.   
    davyklok's avatar

    ik zou hem niet halen als ik jullie was…
    verspilling van geld
    hij is niet mooi
    hij is buggy
    hij crashed vaak
    hij is mega-onrealistisch
    *** spel