Valve heeft teams werken aan onbekende projecten

Left 4 Dead 2 is inmiddels goud en klaar om verscheept te worden en de vraag is natuurlijk wat wij na die game kunnen verwachten van Valve. Logische antwoorden zijn games als een nieuwe Portal, Left 4 Dead en Half Life: Episode 3. Schrijver bij Valve Chet Faliszek heeft zich uitgelaten over nieuwe projecten:

  “There are quite a few teams at Valve. There are people working on other stuff as we speak now, that were working on it during Left 4 Dead. I think there are about 150 to 200 developers. The team of Left 4 Dead is about 60. So there are a lot of things still going on.”

Waar de rest van de ontwikkelaars mee bezig zijn zullen we voorlopig nog niet weten, aangezien Valve meestal pas naar buiten komt met informatie als een game bijna klaar is.


Left 4 Dead 2 is, zoals de naam al aan mag geven, het vervolg op het enorm succesvolle Left 4 Dead. Net zoals in het origineel kunnen we weer aan de slag met vier overlevenden om te strijden tegen eindeloze hordes zombies. Het betreft dit keer alleen geen Louis, Zoey, Bill of Francis, want Left 4 Dead bevat namelijk vier volledig nieuwe overlevenden. Daarnaast bevat Left 4 Dead 2 ook nog andere nodige veranderingen om het een waar vervolg te maken. Zo bevat de game vijf nieuwe campagnes, meer dan tien nieuwe wapens en kunnen we het opnemen tegen nieuwe speciale geïnfecteerden, zoals de Charger, de Jockey en de Wandering Witch.

Tevens verkrijgt Left 4 Dead 2 direct ondersteuning voor zowel Survival Mode als Versus Mode en zelfs Scavenge Mode. Om dit alles aan te sturen maakt de A.I. Director ook zijn terugkeer, maar niet in de vorm zoals we die gewend zijn, want Left 4 Dead 2 bevat namelijk een verbeterde versie van de A.I. Director, welke in staat is om de omgevingen te veranderen terwijl je speelt, om de spelers een grotere uitdaging voor te schotelen.

Left 4 Dead 2 verschijnt op 17 november voor de PC en Xbox 360.

 1.   
  obi_wan383's avatar

  Ze zijn nog altijd bezig aan Half-Life episode 3, dus dat is waarschijnlijk ook zo’n 60 man. Maar waar zouden de anderen aan werken?

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Ik hoop op een nieuwe Portal. Die game is echt briljant. 🙂

 3.   
  Alfa Warrior's avatar

  De rest werkt aan oude spellen zoals TF2 om daar updates op te maken ook word er aan Counterstrike enzo gewerkt, maar ja inderdaad Half-life 2: Episode 3 word als het goed is ook aan gewerkt. 8)

 4.   
  )GN(-Erik's avatar

  Misschien wel 1 van hun oude franchises zoals http://www.dayofdefeatmod.com/

 5.   
  matdriks's avatar

  geef mijn half-life episode 3!! 😀
  Ik wacht daar altijd op.
  Ik hoop dat er straks een nieuwe engine komt.
  Want de source engine is al oud en ben toen aan nieuw grafisch geweld 🙂

 6.   
  b00m666's avatar

  SLIM MISSCHIEN MAKEN ZE NU NIEUWE ENGINE!!!

 7.   
  assassin_MKA's avatar

  The orange box 2 :
  – Portal 2
  – Counter-strike 2
  – Half life episode 3
  – Team-fortress 3
  – Day of defeat 2

  Hopelijk…

 8.   
  Jarek's avatar

  turkish_assassin schreef, "The orange box 2 :
  – Portal 2
  – Counter-strike 2
  – Half life episode 3
  – Team-fortress 3
  – Day of defeat 2

  Hopelijk…"

  Dat lijkt me een goed plan 😀

 9.   
  GameAC's avatar

  Laat me raden: Left 4 Dead 3

 10.   
  -050- Critical's avatar

  durf het bijna niet te vragen? nieuwe counterstrike? de oude speelt nog als nieuw, maar even iets nieuws is ook wel leuk, met een ranking system erin en stats enzo. 😆

 11.   
  QuanThoX's avatar

  Cs 2.0?

 12.   
  matdriks's avatar

  turkish_assassin schreef, "The orange box 2 :
  – Portal 2
  – Counter-strike 2
  – Half life episode 3
  – Team-fortress 3
  – Day of defeat 2

  Hopelijk…"

  Ze zijn al tijdje bezig met Half-life episode 3
  Day of defeat 2= day of defeat source voor als het niet begrepen heb.

  Counter-strike 2 -> de maker van 1.6 is bezig met een nieuwe FPS met een team.
  En team-fortress 2 is nog bezig met heleboel updates dus ik denk niet dat ze al nu al een nieuwe gaan maken.

 13.   
  Justinsane's avatar

  Ik hoop eigenlijk dat ze eens met een nieuwe engine komen, want left 4 dead 2 ziet er niet echt super uit vergeleken met andere games, desalniettemin wint gameplay het nog altijd van uiterlijk van een spel.

 14.   
  JonsoN's avatar

  Ik vindt de “oude” source engine nog steeds briljant, hij weet mij elke keer weer te verrassen, let maar op, straks met episode3 hebben ze de source engine weer ge-update! Wat kijk ik ernaar uit om de eerste echte in-game screens van dit spel te zien! Half-life2 is mijn beste spel ooit gespeeld, en daar kan geen enkel spel tegenop!