President Activision verdedigt PC-versie Modern Warfare 2

De president van Activision, Mike Griffith, heeft tijdens een interview de PC-versie van Call of Duty: Modern Warfare 2 in bescherming genomen. Volgens hem is de controversiële beslissing om geen dedicated servers te ondersteunen gebaseerd op het verbeteren van totale ervaring. Griffith verklaarde:

    “Activision was watching this very carefully and paying attention to it. But we’re not overly concerned about it. One of the problems with our PC SKUs in the past is that it has not been as friendly a consumer experience in terms of matchmaking and online play as the consoles have allowed it to be.

    IWNet will improve things and the benefits of switching to it rather than sticking with one system for the PC and one for consoles will far outweigh any negatives that seem to be surfacing”.


Call of Duty: Modern Warfare 2 is alweer het zesde deel uit de Call of Duty-serie en dit deel komt weer uit de studio’s van Infinity Ward, die ook al aan de eerste Modern Warfare werkte. Verwacht actie op besneeuwde bergen, zanderige woestijnen en vanuit de sloppenwijken van Brazilië. Ook keren enkele bekende namen terug uit Call of Duty 4: Modern Warfare, zoals ‘Soap’ MacTavish. Daarnaast is Modern Warfare 2 voorzien van de bekende, succesvolle multiplayer met nieuwe perks, uitgebreide killstreaks en vooral heel veel actie.

Lees meer over Modern Warfare 2 in onze E3-preview en Special Ops-preview!

Call of Duty: Modern Warfare 2 wordt op 10 november verwacht voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Xanem's avatar

    Dus omdat er mensen op deze aardkloot rondlopen die geen hersenen hebben gekregen bij hun geboorte moet iedereen die dat wel heeft het ontgelden. Dankjewel Activision je hebt me 1 game aankoop bespaard.

  2.   
    craz's avatar

    Xanem schreef, "Dus omdat er mensen op deze aardkloot rondlopen die geen hersenen hebben gekregen bij hun geboorte moet iedereen die dat wel heeft het ontgelden. Dankjewel Activision je hebt me 1 game aankoop bespaard."

    Jij gaat een toptitel missen wij niet hoor.

  3.   
    obi_wan383's avatar

    yagamer schreef, "

    ”Xanem” schreef, "Dus omdat er mensen op deze aardkloot rondlopen die geen hersenen hebben gekregen bij hun geboorte moet iedereen die dat wel heeft het ontgelden. Dankjewel Activision je hebt me 1 game aankoop bespaard."

    Jij gaat een toptitel missen wij niet hoor."

    Groot gelijk, iedereen maakt veel heisa rond het feit dat men geen ‘ dedicated servers’ heeft, terwijl de oplossing minstens zo goed is. Wacht af, kijk naar het nieuwe systeem en vel dan je oordeel.

    Verandering is niet altijd negatief hoor…

  4.   
    wiebeg's avatar

    Hoeft ook nie die decidated servers zo belangrijk zijn ze nie

  5.   
    Tha Destiny's avatar

    PC gamers doen er goed aan om MW2 massal te boycotten, waar activision het lef vandaan haalt om de PC versie net zo duur te maken als de console versie, dedicated servers eruit te halen, en ook nog is de multiplayer met maar 9 vs 9.

  6.   
    b00m666's avatar

    obi_wan383″]

    ”yagamer schreef, "[quote=”Xanem” schreef, ".."

    Jij gaat een toptitel missen wij niet hoor."

    Groot gelijk, iedereen maakt veel heisa rond het feit dat men geen ‘ dedicated servers’ heeft, terwijl de oplossing minstens zo goed is. Wacht af, kijk naar het nieuwe systeem en vel dan je oordeel.

    Verandering is niet altijd negatief hoor… [/quote]

    ook al is er geen deticted serverde game gaat tog nie alleen daarover zoja dan is cod6 niet voor zulke mensen

  7.   
    Jarek's avatar

    Ik ga eerst wel assassins creed 2 halen ik heb mijn pre-order geanuleerd.
    Ik haal hem later wel een keer uit de budgetbak ik vind het toch iets teveel geld als pc gamer omdat :
    * ik cod4 ook niet geweldig vond , in tegenstelling tot cod2 wat wel super is.
    * ik ook wel eens in een public wil zitten met 12 v 12 / 24 man
    * een competitive gamer ben ( clanbase wars enzo ) Word lastig zonder dedicated servers
    * Nu ik gameplay heb gezien , assassins creed 2 me meer aanspreekt dan dit

    Genoeg redenen voor mij 🙂

  8.   
    PowderSugar's avatar

    maar wat is de reden voor hun om te veranderen van concept??

    Omdat ‘de community’ zegt: “Ja, wij worden hard geownt, en dat de hele tijd door cheaters.”

    Wie is die community?
    Dit valt te verstaan onder public players only. Deze mafkezen spelen tegen gozers die gewoon veel beter zijn dan zij.. Infinity Ward vond blijkbaar dat ze een punt hadden, en laten daarom de spelers waarmee ze mee begonnen zijn, in de steek. Bij CoD horen nou eenmaal mods en de mogelijkheid om zelf een server te kiezen een ook de mogelijkheid om iets in te voeren in je console… En dus niet dat ze zomaar een port van de console krijgen voorgeschoteld..! Maar, volgens IW is het helemaal geen port, want je mag zelfs de graphics en muisinstelling en controls zelf instellen. WOW! Geen port hoor, alleen je kan niet meer leanen, niet meer iets in je console zetten en je kan niet een eigen server kiezen en mods? Ach, op XBOX niet, dus hier ook niet..

    Ik ga de game wel kopen, maar hoe IW het heeft aangepakt, vind ik pure oplichterij…

    Nu ze toch nog niet klaar zijn met game, kunnen ze net zo goed die hele IWNET zooi d’r uit pleuren en gewoon weer terug gaan naar ‘basics’

    JoPeZaHr.

    PS. De aandelen van Activision zijn daarna ook meteen gaan zakken, na de aankondiging dat MW2 geen dedicated servers zou hebben… Veel hebben toen hun pre-order gecanceld… Ik niet..

  9.   
    Xanem's avatar

    yagamer schreef, "

    ”Xanem” schreef, "Dus omdat er mensen op deze aardkloot rondlopen die geen hersenen hebben gekregen bij hun geboorte moet iedereen die dat wel heeft het ontgelden. Dankjewel Activision je hebt me 1 game aankoop bespaard."

    Jij gaat een toptitel missen wij niet hoor."

    Ik ga niet al dat geld betalen voor een singleplayer campaign van zo’n 6 uur. Ik koop MW2 om de multiplayer met mijn clan. Juist die groep (clans en community’s) laat Activision nu volledig in de steek. Daarom koop ik het niet. Ik ben een clangamer en niet een lonewolf die in een willekeurige server gedropt wilt worden. (en nee partyplay is niet de oplossing daarvoor). Bovendien ze maken van dit spel een console game. Als ik console games wil spelen koop ik wel een Xbox of Ps. Daarom zal ik niet een “toptitel” missen, aangezien het voor mij helemaal zo top niet meer is.

    Edit: BTW. mijn hele clan denkt er zo over en iedereen die hem pre-ordered had heeft die gecancelled.

  10.   
    Stephan123's avatar

    Misschien is het wel beter zo, hebben jullie het al geprobeerd, NEE en dan gelijk al een mening geven over iets wat je nog geneens geprobeerd heb 😛

  11.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    wat ik nooit leuk vond was de ps3/xbox versie van cod. doordat er geen lijst is baal ik er echt van. je kan niet ook niet zien in welke map je komt of hoeveel spelers een server heeft. dat is zwaar irritant maar cod 4 is en blijft een goede game dus kun je zo’n toptitel niet afkraken.

  12.   
    Aftermath's avatar

    oh ik heb em voor 49,95 en gratis verzending 😛

  13.   
    Codename_black's avatar

    Schandalig gewoon, ik weet nu zeker dat ik hem lekker ga downloaden en mijn geld aan Valve geef voor Left 4 dead 2.

  14.   
    DutchFreeze's avatar

    ”obi_wan383″ schreef, "Verandering is niet altijd negatief hoor… "

    Nee niet altijd, maar deze verandering dus wel…
    Toch ga ik hem ook gewoon kopen en kijken wat ze ervan gebakken hebben.

    En sinds wanneer willen game developers nou weer hardcore genre games makkelijker toegankelijker maken voor casual gamers >.< dat heeft toch geen zin. Kinderen van 6 gaan dit echt niet spelen omdat ze nu makkelijker op een server zouden moeten kunnen komen hoor. Sterker nog met een serverlijst is er ook niks moeilijks aan, je kijkt gewoon naar welke naar jou smaak is, vol/niet vol, game mode, hardcore/niet hardcore... @Xanem, partyplay is daar de enige oplossing voor in dit geval. Dat de clans in desteek gelaten worden komt mede door mensen als jij die dus met zn alle niks meer pre orderen of de game niet meer willen kopen. Maar ja zelf weten heh. je weet niet wat je mist, dus kan je het ook niet missen als je hem toch niet koopt.

  15.   
    GameAC's avatar

    Oh god, ik lig bijna dubbel. In alle interviews nadat het dedicated server gebeuren aan het licht kwam heeft IW bewezen dat ze totaal niet weten wat PC gamers willen. De online spelomgeving is zo niet eens beter dan in 2000. Een heel decennium aan verbetering teniet gedaan.

  16.   
    nurie's avatar

    activision fuck off, zonder een vaste community is een spel niets, er is toch niets aan als er geen vaste mensen zijn waarmee je kan rondhangen op cod. Dan word het net zo’n capture the flag waarin iedereen gewoon aan het team deathmatche is, mij niet gezien

    f***** microsoft acites, eerst alles fantastisch maken, dan , wanneer ze gebakken zitten met een enorme winst lekker degene waarmee het allemaal is begonnen in de steek laten

  17.   
    GENERAL_DS's avatar

    L0wRideR schreef, "oh ik heb em voor 49,95 en gratis verzending 😛 "

    ik dach dat de gameshop van discovery channel goedkoper+ gratis tshirt. 😳

  18.   
    LouisvanGaal's avatar

    vint het spel nu wel tegenvallen nu ik eet dat je maar met 18 players in multiplayer kan 😳

  19.   
    Martinspire's avatar

    Haha, al die reacties. Ik lach me kapot.

    Ten eerste al dat gezeur over het niet kunnen hebben van dedicated servers: get focking real.
    Tuurlijk is het jammer dat je niet je eigen game kunt hosten, maar denk je nou echt dat je helemaal geen dingen kunt aanpassen bij iwnet? Bovendien heb je het nog niet gespeeld dus dan weet je ook nog niet hoe het uberhaupt werkt. Wie weet gaan ze wel een SDK en mods uitbrengen die zij als acceptabel zien en je de keuze hebt om deze te installeren, zonder het gezeik te hebben dat je niet de goede versie hebt, dat er problemen mee zijn of dat je pc gehacked wordt.

    De grote reden dat ze dit hebben gedaan is omdat de servers die zij nu hosten niet gecracked kunnen worden. Herinner je het bericht nog dat ze geschrokken waren over de hoeveelheid piracy die er op de PC gebeurde?

    Bovendien denk ik dat IW toch zeker 70% van hun omzet halen uit consolegamers die totaal geen moeite hebben met deze regels. Echter, PC gamers zijn niet gewend dat ze eens aangepakt worden om het illegale gedrag van hen of anderen die het voor hen verknallen dat ze gewoon niet weten hoe ze moeten reageren.

    Boycot die game maar lekker en dan zul je zien dat er kans is dat de volgende delen gewoon helemaal niet op de PC uitkomen omdat het geen zinvolle markt meer is. 😛

  20.   
    GENERAL_DS's avatar

    Martinspire schreef, "Haha, al die reacties. Ik lach me kapot.

    Ten eerste al dat gezeur over het niet kunnen hebben van dedicated servers: get focking real.
    Tuurlijk is het jammer dat je niet je eigen game kunt hosten, maar denk je nou echt dat je helemaal geen dingen kunt aanpassen bij iwnet? Bovendien heb je het nog niet gespeeld dus dan weet je ook nog niet hoe het uberhaupt werkt. Wie weet gaan ze wel een SDK en mods uitbrengen die zij als acceptabel zien en je de keuze hebt om deze te installeren, zonder het gezeik te hebben dat je niet de goede versie hebt, dat er problemen mee zijn of dat je pc gehacked wordt.

    De grote reden dat ze dit hebben gedaan is omdat de servers die zij nu hosten niet gecracked kunnen worden. Herinner je het bericht nog dat ze geschrokken waren over de hoeveelheid piracy die er op de PC gebeurde?

    Bovendien denk ik dat IW toch zeker 70% van hun omzet halen uit consolegamers die totaal geen moeite hebben met deze regels. Echter, PC gamers zijn niet gewend dat ze eens aangepakt worden om het illegale gedrag van hen of anderen die het voor hen verknallen dat ze gewoon niet weten hoe ze moeten reageren.

    Boycot die game maar lekker en dan zul je zien dat er kans is dat de volgende delen gewoon helemaal niet op de PC uitkomen omdat het geen zinvolle markt meer is. 😛 "

    agree op sommige dingen.

    ik ga wel de pc gmers uitlachen als er geen cod meer komt op pc maar ze krijgen het tochwel. pc gamers zijn eigenlijk een beetje erg verwend met gratis dlc en zo dedicated server 16 tregen 16. er komt heus el wat anders je hebt de game niet eens gespeeld.

    trouwens voor die party lui clan gamers misschien kun je wel lui inviten en komt er een soort friends system. 😆

  21.   
    JVB93's avatar

    daantjesl schreef, "

    ”Martinspire” schreef, "Haha, al die reacties. Ik lach me kapot.

    Ten eerste al dat gezeur over het niet kunnen hebben van dedicated servers: get focking real.
    Tuurlijk is het jammer dat je niet je eigen game kunt hosten, maar denk je nou echt dat je helemaal geen dingen kunt aanpassen bij iwnet? Bovendien heb je het nog niet gespeeld dus dan weet je ook nog niet hoe het uberhaupt werkt. Wie weet gaan ze wel een SDK en mods uitbrengen die zij als acceptabel zien en je de keuze hebt om deze te installeren, zonder het gezeik te hebben dat je niet de goede versie hebt, dat er problemen mee zijn of dat je pc gehacked wordt.

    De grote reden dat ze dit hebben gedaan is omdat de servers die zij nu hosten niet gecracked kunnen worden. Herinner je het bericht nog dat ze geschrokken waren over de hoeveelheid piracy die er op de PC gebeurde?

    Bovendien denk ik dat IW toch zeker 70% van hun omzet halen uit consolegamers die totaal geen moeite hebben met deze regels. Echter, PC gamers zijn niet gewend dat ze eens aangepakt worden om het illegale gedrag van hen of anderen die het voor hen verknallen dat ze gewoon niet weten hoe ze moeten reageren.

    Boycot die game maar lekker en dan zul je zien dat er kans is dat de volgende delen gewoon helemaal niet op de PC uitkomen omdat het geen zinvolle markt meer is. 😛 "

    agree op sommige dingen.

    ik ga wel de pc gmers uitlachen als er geen cod meer komt op pc maar ze krijgen het tochwel. pc gamers zijn eigenlijk een beetje erg verwend met gratis dlc en zo dedicated server 16 tregen 16. er komt heus el wat anders je hebt de game niet eens gespeeld.

    trouwens voor die party lui clan gamers misschien kun je wel lui inviten en komt er een soort friends system. 😆 "

    PS3 en Xboxfans zijn meer verwend met exclusives dus dat compenseert 🙂

  22.   
    D-eeJay's avatar

    daantjesl schreef, "

    ”Martinspire” schreef, "Haha, al die reacties. Ik lach me kapot.

    Ten eerste al dat gezeur over het niet kunnen hebben van dedicated servers: get focking real.
    Tuurlijk is het jammer dat je niet je eigen game kunt hosten, maar denk je nou echt dat je helemaal geen dingen kunt aanpassen bij iwnet? Bovendien heb je het nog niet gespeeld dus dan weet je ook nog niet hoe het uberhaupt werkt. Wie weet gaan ze wel een SDK en mods uitbrengen die zij als acceptabel zien en je de keuze hebt om deze te installeren, zonder het gezeik te hebben dat je niet de goede versie hebt, dat er problemen mee zijn of dat je pc gehacked wordt.

    De grote reden dat ze dit hebben gedaan is omdat de servers die zij nu hosten niet gecracked kunnen worden. Herinner je het bericht nog dat ze geschrokken waren over de hoeveelheid piracy die er op de PC gebeurde?

    Bovendien denk ik dat IW toch zeker 70% van hun omzet halen uit consolegamers die totaal geen moeite hebben met deze regels. Echter, PC gamers zijn niet gewend dat ze eens aangepakt worden om het illegale gedrag van hen of anderen die het voor hen verknallen dat ze gewoon niet weten hoe ze moeten reageren.

    Boycot die game maar lekker en dan zul je zien dat er kans is dat de volgende delen gewoon helemaal niet op de PC uitkomen omdat het geen zinvolle markt meer is. 😛 "

    agree op sommige dingen.

    ik ga wel de pc gmers uitlachen als er geen cod meer komt op pc maar ze krijgen het tochwel. pc gamers zijn eigenlijk een beetje erg verwend met gratis dlc en zo dedicated server 16 tregen 16. er komt heus el wat anders je hebt de game niet eens gespeeld.

    trouwens voor die party lui clan gamers misschien kun je wel lui inviten en komt er een soort friends system. 😆 "

    Met het eerste gedeelte ben ik het met je eens. Eerst zien dan een mening hebben. Maar over dat illegale gedrag van pc gamers, duidelijk console fanboy taal. Dit heeft geen reet te maken over dat een deel van de pc gamers games illegaal download, want er zijn net zo veel xbox/ps3/Wii gamers die dit ook doen.
    En betalen voor DLC, kom op zeg mensen weten echt niet meer wat iets waard is. DLC hoort gratis te zijn,als iets geldklopperij is, is het wel DLC

  23.   
    stormtrooper's avatar

    ach ik vind dT IEDEREEN NIET ZO MOET ZEUREN

  24.   
    -050- Critical's avatar

    niet zo zeuren als je modernwarfare 1 gruwelijk vond val je ook als een blok voor 2.
    mijn fanatieke gamerstijden zijn achter de rug dus ik koop hem niet, ik heb forza en fifa 😳