Call of Duty: Modern Warfare 2 stelt spelers voor controversiële keuze

Mensen die liever zo min mogelijk over de inhoud van Call of Duty: Modern Warfare 2 willen weten kunnen dit bericht beter niet verder lezen, want het volgende nieuwtje kan als een spoiler worden gezien.

In Modern Warfare 2 zal je namelijk enkele keren voor de keuze worden gesteld of je een bepaalde scène wilt meemaken, waarin je aan de kant van terroristen staat en mogelijk burgerslachtoffers moet maken. Een woordvoerder van Activision heeft echter laten weten dat deze controversiële momenten een keuze zijn en spelers kunnen er ook gewoon voor kiezen om die stukjes over te slaan of om wel de scène te bekijken maar niet aan de actie deel te nemen.

Het is natuurlijk nog altijd maar de vraag in hoeverre gamers zich laten choqueren door een dergelijke actie, aangezien er dagelijks nog steeds miljoenen doden vallen in de multiplayer van recente Call of Duty-games.


Call of Duty: Modern Warfare 2 is alweer het zesde deel uit de Call of Duty-serie en dit deel komt weer uit de studio’s van Infinity Ward, die ook al aan de eerste Modern Warfare werkte. Verwacht actie op besneeuwde bergen, zanderige woestijnen en vanuit de sloppenwijken van Brazilië. Ook keren enkele bekende namen terug uit Call of Duty 4: Modern Warfare, zoals ‘Soap’ MacTavish. Daarnaast is Modern Warfare 2 voorzien van de bekende, succesvolle multiplayer met nieuwe perks, uitgebreide killstreaks en vooral heel veel actie.

Lees meer over Modern Warfare 2 in onze E3-preview en Special Ops-preview!

Modern Warfare 2 wordt op 10 november van dit jaar verwacht voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    StR1Ng's avatar

    Ben benieuwd in hoeverre dit zal uitgewerkt worden. En inderdaad choqueren.. ik denk dat de jeugd van tegenwoordig wel wat gewoon is. 🙂

  2.   
    Codename_black's avatar

    Begin jij ook al zoals die ouderen? 🙁

  3.   
    StR1Ng's avatar

    Codename_black schreef, "Begin jij ook al zoals die ouderen? 🙁

    "

    Hoezo? 🙂

  4.   
    NoFearz's avatar

    Ik las dit al ergens anders, maar wat is nou erger? Dit? of alle spellen van gta?

  5.   
    ChielB's avatar

    Het is gewoon de morele keuze die eraan ten grondslag ligt. De handeling van iemand doodschieten is inderdaad niets nieuws in games, maar ja… zoiets is altijd voer voor mensen die kritisch kijken naar actievolle games.

  6.   
    Mandamo's avatar

    Tja, bij Spinter Cell Double Agent had je ook de keus om een onschuldig iemand wel te vermoorden of niet, en kon je ook de keuze maken of je een cruiseschip vol met onschuldigen wilde opblazen, of niet. Dit is dus zeker niet het eerste spel dat je morele keuzes laat maken.

  7.   
    delta62's avatar

    ChielB schreef, "Het is gewoon de morele keuze die eraan ten grondslag ligt. De handeling van iemand doodschieten is inderdaad niets nieuws in games, maar ja… zoiets is altijd voer voor mensen die kritisch kijken naar actievolle games."

    Helemaal mee eens 🙂

  8.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Cool dus dan moet ik de taliban spelen ? 8) 8) 8)

  9.   
    Alfa Warrior's avatar

    GamerGames schreef, "Cool dus dan moet ik de taliban spelen ? 8) 8) 8) "

    Voor een paar kleine missies, ja.

  10.   
    Neolite's avatar

    Dat het om zogenaamd onschuldige burgers gaat betekend voor mij niet dat ik het anders ga beleven. Ik schiet gewoon door het spel heen, alles wat dood kan gaat dood(tenzij het dan game over is). 😉

  11.   
    DutchFreeze's avatar

    Lol @ neolite.

    Ik heb pas een filmpje gezien waarin zon scene gespeeld werd, nogal slechte kwaliteit.
    Ik hoop dat de media en de “ouderen die alles beter weten” zoals mensen die een hekel hebben aan geweld in games er niet te veel over zullen lopen zeieken, want zoals al vermeld is is het een hot topic voor de media als er onschuldige slachtoffers vallen in games. 😕

  12.   
    Carlzz's avatar

    leuk bedacht! 😀

  13.   
    yapo's avatar

    Beete gamer voelt toch geen morele druk vanwege een NPC?

    In ieder geval is’t een orginele marketingstrategie door ’t nu eens zelf in de publiciteit te brengen…

  14.   
    i7 Grendel's avatar

    Het maakt je meer gehecht aan je eigen team. En ik vind het persoonlijk niet altijd een prettig gevoel om met de vijand samen te werken. Schuldgevoel kan het probleem zijn.

  15.   
    Maotes's avatar

    Ik snap het niet echt. Is dit nou gewoon een toevoeging, of heeft het een speciale betekenis? Zoals trophies ofzo?

  16.   
    GameAC's avatar

    Nou nou wat controversieel. Kennelijk ben ik de enige die hier niet van op kijkt. Het is maar de duizendste game die je voor de keuze stelt om burgers te doden of niet.

  17.   
    JVB93's avatar

    Alsof die ouderen geen geweld enzo hebben gezien toen zij onze leeftijd hadden.. Ja hoor.
    Als je als jongere alleen al naar het nieuws kijkt zie je dood en dode burgers !

    Ik vind het helemaal niet erg dat je burgers zal kunnen doden.
    Want laat ons zeggen, als het oorlog is dan vallen de meeste slachtoffers nog onder de burgerbevolking dus een oorlogsspel zonder burgerslachtoffers vind ik lachwekkend zielig.

  18.   
    jungler's avatar

    ik vecht liever tegen de slechte inplaats van onschuldige burgers af te knallen en te verkrgten 😀

    😀

  19.   
    Killafist's avatar

    lijkt me best leuk is eens wat anders 😛

  20.   
    Teunb's avatar

    Als ik mag kiezen, kies ik …
    Anders weet ik niet wat het is en daar kan ik niet tegen 🙄

  21.   
    Th3 Click3r's avatar

    Dit spel word steeds beter:D

  22.   
    Disnoxxio's avatar

    Ik hoop dat het levensecht is 😛 ik had al wel filmpje enz gezien 😀

    Maar het kan me niet schelen want het word Geweldig! 😉

  23.   
    Sarge's avatar

    Dit is echt origineel 😛 Maar ik zou het denk ik één keer proberen om te weten wat het is, maar ik schiet liever op de terroristen of duitsers of eenderwie dan op burgers, is in het echt laf en ook in games

  24.   
    WoKingNL's avatar

    Ligt eraan wat je er voor krijgt eh.. als je ze neerschiet 😳 😛

  25.   
    cookymonster's avatar

    Ik snap echt niet wat er mis is met het neerknallen van een paar burgertjes. Kom op mensen hier ga je toch geen schuldgevoel van krijgen en wat maakt het de ‘ouderen’ nu uit of we de hele taliban uitmoorden of een hoopje bange burgers? 😉

  26.   
    JVB93's avatar

    cookymonster schreef, "Ik snap echt niet wat er mis is met het neerknallen van een paar burgertjes. Kom op mensen hier ga je toch geen schuldgevoel van krijgen en wat maakt het de ‘ouderen’ nu uit of we de hele taliban uitmoorden of een hoopje bange burgers? 😉 "

    1. Ga nooit in het leger jij.
    2. Ga ook nooit bij de politie.
    3. Zoek hulp bij een psycholoog.

  27.   
    GraveDevil's avatar

    JVB, het is een focking game. Verwacht je dat die kerel zo ook irl zal reageren? In dat geval moet ie inderdaad naar een pyscholoog. Games is om aan de werkelijkheid te ontsnappen, dus in games wil ik dingen doen dat irl niet kan. In GRID bijvoorbeeld een flink potje racen, kon ik dat irl doen ging ik niet GRID doen. In GTA: SA gewoon m’n ding doen, kon dat in irl dan zou ik het niet doen. Dat is ook precies de reden waarom ik niet van sportgames hou. Dát kan dus wel irl.

  28.   
    JVB93's avatar

    GraveDevil schreef, "JVB, het is een focking game. Verwacht je dat die kerel zo ook irl zal reageren? In dat geval moet ie inderdaad naar een pyscholoog. Games is om aan de werkelijkheid te ontsnappen, dus in games wil ik dingen doen dat irl niet kan. In GRID bijvoorbeeld een flink potje racen, kon ik dat irl doen ging ik niet GRID doen. In GTA: SA gewoon m’n ding doen, kon dat in irl dan zou ik het niet doen. Dat is ook precies de reden waarom ik niet van sportgames hou. Dát kan dus wel irl. "

    Hey dude, ik weet het wel hoor 😉
    Wrm denk je dat ik oorlogspellen koop? Omdat ik zo oorlog kan beleven zonder ook slachtoffers te maken 😉

    En die 3 punten waren niet serieus bedoeld hoor, gwn sarcasme.
    :p

  29.   
    StR1Ng's avatar

    Heb zonet een gelekt filmpje gezien van één van de missies waarbij je de keuze krijgt of je hem al dan niet gaat spelen. Gaat er echt best wel heftig aan toe hoor.. Toen ik het zag en de manier waarop het in beeld wordt gebracht was ik toch even geschrokken eerlijk gezegd.

  30.   
    Headdy NL's avatar

    slecht

  31.   
    mattergame's avatar

    Als ik een in een spel rond loop schiet ik op alles wat beweegt en als ik perongeluk een burger neer knal dan boeit het me eigenlijk niet maar gewoon op een vliegveld meer dan honderd burgers op deze manier neerschieten is best zwak… Maar andere spellen zoals GTA is het gewoon leuk om op onschuldige te knallen/overrijden
    vind ik dan hè 🙄