Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Nieuwe gameplay: The Saboteur Getting Started Gameplay Trailer

De bezetting van Frankrijk door de nazi’s speelt in The Saboteur slechts op de achtergrond een rol. Geen bestorming van Normandië of als een elite-soldaat alle bezetters om zeep helpen, nee, het verhaal gaat namelijk over een gewone Ierse coureur die in Parijs is op het moment dat Hitler begint met de invasie. Deze knul, Sean, is simpelweg op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.

In de 3e persoons omgeving zal je met stealth en sabotage verder komen dan puur voor de actie te kiezen. Je probeert constant om niet verdacht te zijn en buiten de aandacht van de nazi’s te blijven. Een “suspicion meter” geeft aan of de vijand je met rust laat, of dat ze direct het vuur openen als ze je zien. Mocht je onverhoopt toch in een handgemeen terecht komen, dan zal je eerder gebruik maken van lompe klappen en kopstoten dan technische aanvallen en het breken van iemands nek. Je bent immers geen getrainde soldaat.

Sean’s kwaliteiten als coureur komen ook goed van pas, want je zult diverse voertuigen kunnen gebruiken in de straten van Parijs. Die zal je nodig hebben om uit de handen van de politie te kunnen blijven. Hierbij geldt het plan van ontwikkelaar Pandemic dat je alles kunt gebruiken wat je ziet; een soort Grand Theft Auto-stijl, maar dan in de jaren ’40.

Een ander bijzonder aspect van The Saboteur is het “Will to Fight” systeem. Zoals bekend zullen de delen van het level die nog bezet zijn zwart-wit gekleurd zijn, verstoken van enige kleur en hoop. Als de bevrijding van een bepaald gebied echter vordert, zal dat deel van het level kleur krijgen. De inwoners krijgen weer hoop en zijn bereid om te helpen bij het verzet tegen de nazi’s. Het kleurgebruik zal dus niet alleen iets visueels zijn, je zult ook daadwerkelijk een verschil qua gameplay krijgen. Daarnaast kan je ook vanaf de daken van gebouwen de verschillend gekleurde gebieden zien. Als je op de rand van een bezet en een bevrijd gebied bent is het tevens mogelijk om heen en weer te lopen tussen zwart-wit en kleur, waarbij alles in real-time wordt weergegeven.

Wil je meer weten over The Saboteur? Lees dan ook eens onze E3-preview!

The Saboteur verschijnt 4 december voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Bekijk nu deze Getting Started Gameplay Trailer.

  1.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    WOW dat was best vet op zich.

    de graphics waren niet zo geweldig, maar daar gaat het bij een game niet om (ja deels maar, bij mij gaat het meer om de gameplay). ik kreeg even het gevoel dat ik Medal of Honor Frontline zat te spelen. en die is al 6 jaar oud, maar dit is ergens toch wel aantrekkelijk.

  2.   
    M@tthijs's avatar

    gameshark schreef, "WOW dat was best vet op zich.

    de graphics waren niet zo geweldig, maar daar gaat het bij een game niet om (ja deels maar, bij mij gaat het meer om de gameplay). ik kreeg even het gevoel dat ik Medal of Honor Frontline zat te spelen. en die is al 6 jaar oud, maar dit is ergens toch wel aantrekkelijk. "

    Dat gevoel kreeg ik dus totaal niet. Ik zie het eerder als een combi van een WO II shooter en AC. Je kan zoals ik zag in de trailer op daken klimmen, je hebt een vrije stad en tegelijkertijd is het natuurlijk een WO II shooter 😆

  3.   
    game_expert's avatar

    Dit lijkt me wel wat ! 😆

  4.   
    martyntjee's avatar

    ik dacht dat dit spel zo was dat je niet 20 nazis kon verslaan in 1 x?? maar dat zie ik in deze trailer toch anders 😳

  5.   
    ChielB's avatar

    Het zal wel kunnen, maar wat vooral belangrijk is is dat je in deze game niet de standaard WOII-setting hebt. Je gaat dus niet het bekende verhaal vanaf D-Day en verder beleven, maar vanuit de ogen van een alledaagse kerel. Met een beetje knokken en wat schieten kan je natuurlijk nog altijd best veel bereiken. 😉

  6.   
    -050- Critical's avatar

    ik vind het er heel erg bruut uit zien met een originele stting

  7.   
    JonsoN's avatar

    Dit lijkt mij ook wel wat. Even wat anders.. 🙂

  8.   
    )GN(-Erik's avatar

    Als de besturing op de PC goed is, dan wordt dit echt een topper denk ik :P, ik heb daar namelijk nog wel mijn twijfels over, want bij hun vorige 3rd person shooter Mercenaries 2 was de besturing echt mega bagger 😆

  9.   
    JonsoN's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Als de besturing op de PC goed is, dan wordt dit echt een topper denk ik :P, ik heb daar namelijk nog wel mijn twijfels over, want bij hun vorige 3rd person shooter Mercenaries 2 was de besturing echt mega bagger 😆 "

    Idd, die hele game was bagger, besturing kut, vol met bugs.. Hoop voor ze dat dit spel beter afgewerkt wordt.. 🙂

  10.   
    Super Gamer's avatar

    K*T RECLAME 👿