Modern Warfare 2 krijgt 18+ label van Britse organisatie

De Britse organisatie die zich buigt over leeftijdsgrenzen voor films en games, de British Board of Film Classification (BBFC) heeft Call of Duty: Modern Warfare 2 een 18+ label meegegeven. Dit gebeurt aan de vooravond van de introductie van het PEGI systeem in het Verenigd Koninkrijk, dat waarschijnlijk volgend jaar het officiële orgaan wordt voor dit soort aangelegenheden.

Het is de vraag of deze classificatie invloed zal hebben op de verkoopcijfers, hoewel die ook GTA IV niets in de weg legden. Laatstgenoemde is de huidige recordhouder voor verkopen vanaf release op de eerste dag en in de eerste week.

Een markant detail is dat de BBFC spreekt van Modern Warfare 2, wat de indruk wekt dat Call of Duty alsnog geen onderdeel uitmaakt van de uiteindelijke titel.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is alweer het zesde deel uit de Call of Duty-serie en dit deel komt weer uit de studio’s van Infinity Ward, die ook al aan de eerste Modern Warfare werkte. Verwacht actie op besneeuwde bergen, zanderige woestijnen en vanuit de sloppenwijken van Brazilië. Ook keren enkele bekende namen terug uit Call of Duty 4: Modern Warfare, zoals ‘Soap’ MacTavish. Daarnaast is Modern Warfare 2 voorzien van de bekende, succesvolle multiplayer met nieuwe perks, uitgebreide killstreaks en vooral heel veel actie.

Lees meer over Modern Warfare 2 in onze E3-preview en Special Ops-preview!

Modern Warfare 2 wordt op 10 november van dit jaar verwacht voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    waarom niet 16+ is het dan zo eng , COD 4 had ook 16+ 😕 gelukkig hoef ik niet te wachten tot die leeftijds grends 😳

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    GamerGames schreef, "waarom niet 16+ is het dan zo eng 😕 gelukkig hoef ik niet te wachten tot die leeftijds grends 😳 "

    Nee niet eng, maar wel veel geweld, bloed en geschreeuw 😉 Maar dat is altijd met oorlog 😛

  3.   
    Neolite's avatar

    Ze zijn bang dat Modern Warfare 2 de tere kinderzieltjes aantast en op het slechte pad brengt. Ze vinden dat een 17 jarige(hebben meestal al best wat meegemaakt) een spel als deze niet mogen spelen. 😉

  4.   
    GameAC's avatar

    Verrassing! Oh wacht.

  5.   
    craz's avatar

    Mensen weten toch dat die rating niet helpt mensen gaan gewoon hun oudere broer of hun ouders laten kopen..

  6.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    yagamer schreef, "Mensen weten toch dat die rating niet helpt mensen gaan gewoon hun oudere broer of hun ouders laten kopen.."

    oke… ik koop gewoon 18 + games (bij bartsmit) en ik ben nog maar 13 😳

  7.   
    Overload14's avatar

    GamerGames schreef, "

    ”yagamer” schreef, "Mensen weten toch dat die rating niet helpt mensen gaan gewoon hun oudere broer of hun ouders laten kopen.."

    oke… ik koop gewoon 18 + games (bij bartsmit) en ik ben nog maar 13 😳 "

    Ik heb daar ook nooit problemen mee gehad. Zolang hun maar winst maken. Maar games hebben enkel een impact op je als je al mentaal iets hebt. Als bv een oorlogsveteraan van Irak Modern warfare gaat spele word die mss ook gek en gaat ie ook rare dinge doen

  8.   
    b00m666's avatar

    pffff die labels zijn gewoon voor waarschuwing voor de ouders die willen dt zijn kinderen niet geweldadig doen

    ik heb gelukkig niet zulke ouders dus ik ga het alsnog halen ^^

  9.   
    ffrraannkk22's avatar

    mijn ouders maakt het ook helemaal niks uit.
    Ik heb een broertje van 9 en die speelt ook gewoon 18+ games. 😛

  10.   
    Koen45's avatar

    Neem je moeder mee, of je vader. And everything will be alright, denk ik.

  11.   
    Th3 Click3r's avatar

    het is idd allemaal bullshit die leeftijdsgrens, want je hoort focking veel kleuters op cod4…

  12.   
    XTR17's avatar

    GamerGames schreef, "

    ”yagamer” schreef, "Mensen weten toch dat die rating niet helpt mensen gaan gewoon hun oudere broer of hun ouders laten kopen.."

    oke… ik koop gewoon 18 + games (bij bartsmit) en ik ben nog maar 13 😳 "

    lol. Ik kreeg een spel niet mee en uik ben 17. Ben naar de Eplaza gegaan en ze wisten meteen dat ik van de Bart Smit kwam. Die leeftijd controle is ver nooit uitgevoerd volgens mij.

    Verder zie ik soms jongens van 10 tot 12 jaar gewoon een 18+ shooter kopen. Die hele leeftijd-systeem heeft geen zin zolang geen enkele winkel het controleert (behalve Bart Smit in Heerlen dan :P).

  13.   
    FioranoJC's avatar

    Weet niet of ze er bij de winkels ook zo opletten. Gameshops zullen je het spel zo meegeven.
    Ik kan me herinneren toen ik 16 was dat mij bij de intertoys gevraagt werd naar mijn ID voor halo 3. Ik had al een klein baardje. Maar die verkoper was zo’n typische boerfiguur net als die man van de Albert Hein Reclame.

  14.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    dit is zo kut he. ik kan geen 18+ spelen op mijn ps3 omdat ik van pap geen 18 acc. mocht. ik heb nu 17, maar ik vind dat de leeftijden steeds slechter werden. wat 2 jaar terug 16 was is nu allemaal 18.

  15.   
    obi_wan383's avatar

    In de meeste landen worden deze leeftijdslabels eerder gezien als ‘richtlijnen’ en niet als verplichtingen. Hoewel men het in Nederland en België het er niet erg nauw mee neemt, volgen Duitsland of Australië de 18+ regel wel heel goed op.

  16.   
    DeAdSeYe's avatar

    XTR17″]

    ”GamerGames schreef, "[quote=”yagamer” schreef, ".."

    oke… ik koop gewoon 18 + games (bij bartsmit) en ik ben nog maar 13 😳 "

    lol. Ik kreeg een spel niet mee en uik ben 17. Ben naar de Eplaza gegaan en ze wisten meteen dat ik van de Bart Smit kwam. Die leeftijd controle is ver nooit uitgevoerd volgens mij.

    Verder zie ik soms jongens van 10 tot 12 jaar gewoon een 18+ shooter kopen. Die hele leeftijd-systeem heeft geen zin zolang geen enkele winkel het controleert (behalve Bart Smit in Heerlen dan :P).[/quote]

    Heerlen daar noem je ook wat op. 😀 Ik ga liever in Maastricht. 😉 Maar dit systeem heeft duidelijk zin. Bedoel ook al krijgen bepaalde personen het mee maar het is ook de bedoeling tot de ouders erop letten. Als er een film komt op de televise wat voor 18+ en er zit iemand wat onder de 18 jaar is dan springt de zender ook niet naar iets anders over. Het is wat je zelf in je handen hebt en het is puur om mensen te laten zien wat in de game kan bevatten. En het is de ouders te taak om dat te controleren of iets voor hun kinderen geschikt is. En zaken letten er inderdaad niet op want ze willen zo snel mogelijk de voorraad eruit hebben.

  17.   
    anilcan96's avatar

    M’n broer gaat het spel voor me halen, want op 10 november ben ik op school dus voor mij is het gelukkig geen probleem.

  18.   
    pijphoer's avatar

    b

  19.   
    Dark_Phoenix's avatar

    ”smarkie100″ schreef, " lol, ik was 7/8 jaar en ik speelde al Soldier of Fortune 1 😛 kzal die herinnering nooit vergete dat ik in de eerste minuut al iemand ze darmen eruit knalde 🙄

    t heeft tog geen zin zo’n leeftijdsgrens zetten op een spel… en al helemaal niet bij MW2!! iedereen MOET dat spel gwoon hebben!"

    Toen ik Soldier of Fortune 1 speelde was ik 12/13 jaar 😀

  20.   
    Disnoxxio's avatar

    Dat maakt niks uit joh..
    je broer of je vader of moeder koopt hem voor je XD dus het maakt niks uit.. die leeftijdsgrenzen hebben niet zoveel nut vind ik 😕

  21.   
    Mattmerize's avatar

    Natuurlijk hebben die grenzen geen enkel nut. Er zijn misschien nog een paar ouders met een beetje fatsoen die voor hun kind geen spel kopen waarop staat dat het voor 18 jaar en ouder is wanneer dat kind pas 10 is, maar net als de leeftijdspoorten op Gametrailers (“please verify that you are 18 years or older”) zijn die regels er gewoon om de politici tevreden te houden.

  22.   
    FioranoJC's avatar

    Disnoxxio schreef, "Dat maakt niks uit joh..
    je broer of je vader of moeder koopt hem voor je XD dus het maakt niks uit.. die leeftijdsgrenzen hebben niet zoveel nut vind ik 😕 "

    Denk dat het bij de 16+ en 18+ zwaar nutteloos is aangezien je vanaf je 16e al wel alles hebt gezien van het leven van een volwassene. Horror films, meisjes, drank, drugs? enzovoort.

    Als je kijkt naar de leeftijdsgrensen tussen mensen onder de 16 kan dat nog wel eens nuttig zijn. Voorbeeld:
    2 neefjes van mij zijn buurjongens van elkaar. De 1 is erg zelfstandig en de ander is wat speelser. De 1 kijkt horrorfilms en de ander pokemon. Ze zijn beide 9 😆

  23.   
    squidgyboy's avatar

    wat heeft het nog voor zin een game een leeftijdgrens te geven.
    winkels verkopen het toch aan de kinderen.
    tegenwoordig draai het toch alleen maar om verkoop cijfers. 👿

  24.   
    The Beaver's avatar

    Die Britten wel weer hé..

    naja ik woon Hier Lekker in de NL,
    dus ik heb der geen problemen mee, 🙄

  25.   
    Enhanced's avatar

    Ik vind het eigenlijk wel een kwalijke zaak dat er zoveel mensen die veel jonger zijn dan 18 toch zulk soort games spelen. Er is niet voor niets een adviesleeftijd op zulk soort media. Als je nou 16 bent en je koopt zo’n ding is weer een ander verhaal, maar als je 13 of 9 bent is dat naar mijn mening echt te jong. Toen ik 9 was speelde ik Freddy Fish!

  26.   
    Maotes's avatar

    Ik ben 14 en speel ook 16/18+ games. Zoals bijvoorbeeld Call of Duty 4 en World at War, F.E.A.R 2 en Resident Evil 5. Ik snap dus echt niet wat er met die leeftijdsgrenzen is, er gebeurt niets met me hoor. Ik wordt soms een beetje boos als ik dood ga, maar daarna respawn je gewoon weer. Die leeftijdsgrenzen kunnen ze eraf halen, ik denk toch wel dat de ouders bepalen welke games hun kinderen spelen, en die weten volgens mij ook wel wat beter of ze snel aggressief zijn of niet.

  27.   
    X-doos's avatar

    Ze kunnen er wel 18+ op zetten, maar bijna geen enkele winkel zal dat controleren. Bovendien kun je het ook gewoon op internet bestellen, dat is vaak goedkoper en ze kunnen ook niet checken of je wel 18 bent of niet (zet het gewoon op de naam van je vader of moeder). 🙂

  28.   
    Justdoit's avatar

    Ik ben 17 en vorig jaar controleerde die verkoper ook nog bij cod4 of ik 16 was, had deze verkoper uiteraard duidelijk gemaakt dat het mocht van m’n ouders en dat ik de goede leeftijd had, en die boerenpummel gaf hem me niet mee :’)

  29.   
    Enhanced's avatar

    Nitroglycerine schreef, "Ik ben 14 en speel ook 16/18+ games. Zoals bijvoorbeeld Call of Duty 4 en World at War, F.E.A.R 2 en Resident Evil 5. Ik snap dus echt niet wat er met die leeftijdsgrenzen is, er gebeurt niets met me hoor. Ik wordt soms een beetje boos als ik dood ga, maar daarna respawn je gewoon weer. Die leeftijdsgrenzen kunnen ze eraf halen, ik denk toch wel dat de ouders bepalen welke games hun kinderen spelen, en die weten volgens mij ook wel wat beter of ze snel aggressief zijn of niet."

    Kijk daar begint het dus al! 😛

  30.   
    perryv's avatar

    dan laat ik gewoon me broer mee gaan als ik hem koop

  31.   
    nanathan's avatar

    Die ratings zijn gewoon voor bezorgde ouders.

    Als de winkeliers maar winst maken is hun alles goed.

    In het VK is mij inder tijd wel manhunt onthouden.
    Toch maar even zeggen dat ze daar strenger zijn als hier.
    Ik zat toen in het 2de middelbaar (excursie canterburry) en het was een 18+ game maar manhunt is natuurlijk een apart spel.

  32.   
    JonsoN's avatar

    Hmm die ratings vind ik toch wel een goed ding, Er zijn kinderen die ongelofelijk agressief hierdoor worden, Ok, ik speelde dit soort spellen ook al vroegtijdig, maar ik ben er niet door veranderd. Ik heb te maken met kinderen van 13, 13, 14 jaar die een ongelofelijk grote bek hebben door dit soort spellen! En dat is de schuld van de ouders! 😳