Valve onthult details en datum Left 4 Dead 2-demo

Valve heeft zojuist nieuwe informatie naar buiten gebracht omtrent de aankomende demo van Left 4 Dead 2. De demo bevat gameplay uit The Parish campaign en kan met maximaal vier spelers gespeeld worden. Split-screen voor twee spelers is tevens een optie voor de Xbox 360-versie. Alle nieuwe Infected en melee-wapens zijn aanwezig in de demo.

PC-gamers die Left 4 Dead 2 via Steam in de pre-order bestellen, kunnen al vanaf 27 oktober met de demo aan de slag. Vanaf 3 november kan de PC-demo door iedereen gedownload worden. Op deze dag haken ook de Xbox LIVE Gold leden aan, terwijl de Silver leden tot 10 november geduld moeten hebben om de demo te kunnen spelen.


Left 4 Dead 2 is, zoals de naam al aan mag geven, het vervolg op het enorm succesvolle Left 4 Dead. Net zoals in het origineel kunnen we weer aan de slag met vier overlevenden om te strijden tegen eindeloze hordes zombies. Het betreft dit keer alleen geen Louis, Zoey, Bill of Francis, want Left 4 Dead bevat namelijk vier volledig nieuwe overlevenden. Daarnaast bevat Left 4 Dead 2 ook nog andere nodige veranderingen om het een waar vervolg te maken. Zo bevat de game vijf nieuwe campagnes, meer dan tien nieuwe wapens en kunnen we het opnemen tegen nieuwe speciale geïnfecteerden, zoals de Charger, de Jockey en de Wandering Witch.

Tevens verkrijgt Left 4 Dead 2 direct ondersteuning voor zowel Survival Mode als Versus Mode en zelfs Scavenge Mode. Om dit alles aan te sturen maakt de A.I. Director ook zijn terugkeer, maar niet in de vorm zoals we die gewend zijn, want Left 4 Dead 2 bevat namelijk een verbeterde versie van de A.I. Director, welke in staat is om de omgevingen te veranderen terwijl je speelt, om de spelers een grotere uitdaging voor te schotelen.

Left 4 Dead 2 verschijnt op 17 november voor de PC en Xbox 360.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  Ben benieuwd of veel L4D spelers overstappen naar deel 2…

 2.   
  Rock-in's avatar

  Én ik heb ‘em gepre-ordered. 🙂

  Ik ben ook wel benieuwd hoe deel 2 gaat zijn, omdat het enigszins wat vernieuwing brengt wil het nog niet zeggen dat er massaal overgestapt gaat worden. Deel 1 mist gewoon een belangrijk stuk diepgang in de vorm van een behoorlijke storyline en word behoorlijk beperkt door de schaarste aan mogelijkheden. Waarom geen 30wapens, deels free-roaming, voertuigen en nog meer gekkigheid!?

  De huidige gameplay is i.i.g. zeer goed en met name de Versus Mode dwingt mensen er, eindelijk, toe om samen te werken. Zelfs de grootste noobs komen er achter dat doorrennen geen zin heeft in Versus Mode. 🙂

 3.   
  LouisvanGaal's avatar

  ik bekjk het eerst voordat ik overstap

 4.   
  b00m666's avatar

  RinusReetRidder schreef, "Ben benieuwd of veel L4D spelers overstappen naar deel 2…"

  ik ga ze allebei spelen

 5.   
  squidgyboy's avatar

  deel 1 was al top nu deze nog.