Rock Band 2 eindelijk ook hier onderweg naar de Wii

Sinds het ontstaan van de franchise heeft Rock Band al een probleem met de lancering in Europa. Op de eerste Rock Band moesten wij dan ook lang wachten en ook het lot van de Wii-versie van het tweede deel was lang onzeker. Nu lijkt het erop dat deze er toch echt gaat komen. Harmonix en MTV Games hebben namelijk aangekondigd dat Rock Band 2 voor de Wii vanaf oktober naar het Europese vaste land verscheept zal worden. Een grote Nederlandse winkelketen geeft 8 oktober aanstaande als releasedatum en dat is meestal een goede indicatie. Goed nieuws dus voor de Rockers met een Wii onder ons.

Rock Band 2: The Opening Act logo

Rock Band 2: The Opening Act is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm overgiet naar de next-gen consoles. De Rock Band-games worden ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die aan de wieg stond van de Guitar Hero-reeks. De game kan worden gespeeld met vier man waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band is geen game, Rock Band is een muziekplatform. Rock Band 2: The Opening Act is daarom geen normaal vervolg, maar een ‘update’ van het platform. Nieuw zijn een strakkere interface voor het managen van je band, een waslijst nieuwe nummers en een set nieuwe plastic plastic instrumenten om los op te gaan. Maar omdat het allemaal deel is van één platform ben je niet verplicht om nieuwe instrumenten te kopen, of nummers opnieuw te kopen om ze met Rock Band 2 te spelen. Alles zal zonder problemen met elkaar werken.

De nieuwe gitaar is alweer een Fender Stratocaster, maar dit keer met een zachtere hals, een betere strumbar en fijnere knoppen. De drumset is nu gevoelig voor hoe hard je slaat, je slagen worden gedempt en het pedaal is drastisch verbeterd. Beide zijn nu wireless, ook voor de Xbox 360.

Rock Band 2: The Opening Act is beschikbaar voor de PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360 en zal 8 oktober 2009 verschijnen op de Nintendo Wii.

 1.   
  matdriks's avatar

  zit er niet op te wachten.
  I love Guitar hero

 2.   
  Sarge's avatar

  Wow, dat duurde lang 😕 Ik zou zelf ook nooit een Wii en/of rockband kopen: allebei maar leuk voor een avondje spelen met vrienden.. 8)

 3.   
  GameAC's avatar

  too little too late. De serie mag dan beter zijn dan de GH serie, maar dit is toch echt oude hap.