Rock Band 2 versterkt door nieuw album Pearl Jam

In september komt de rockband Pearl Jam met een nieuw album: “Backspacer”. Niets speciaals in principe, maar het album verschijnt niet alleen in de winkels. Backspacer zal op de release-dag namelijk ook te downloaden zijn voor Rock Band 2. Tevens krijgt Target een eigen code-versie van het album waarmee verschillende nummers te downloaden zijn.

Op 20 september kunnen we Backspacer verwelkomen, zowel in de winkel als op het PlayStation Network en Xbox Live.

Rock Band 2: The Opening Act logo

Rock Band 2: The Opening Act is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm overgiet naar de next-gen consoles. De Rock Band-games worden ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die aan de wieg stond van de Guitar Hero-reeks. De game kan worden gespeeld met vier man waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band is geen game, Rock Band is een muziekplatform. Rock Band 2: The Opening Act is daarom geen normaal vervolg, maar een ‘update’ van het platform. Nieuw zijn een strakkere interface voor het managen van je band, een waslijst nieuwe nummers en een set nieuwe plastic plastic instrumenten om los op te gaan. Maar omdat het allemaal deel is van één platform ben je niet verplicht om nieuwe instrumenten te kopen, of nummers opnieuw te kopen om ze met Rock Band 2 te spelen. Alles zal zonder problemen met elkaar werken.

De nieuwe gitaar is alweer een Fender Stratocaster, maar dit keer met een zachtere hals, een betere strumbar en fijnere knoppen. De drumset is nu gevoelig voor hoe hard je slaat, je slagen worden gedempt en het pedaal is drastisch verbeterd. Beide zijn nu wireless, ook voor de Xbox 360.

Rock Band 2: The Opening Act is beschikbaar voor de PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii. Deze ligt nu in de winkels.

  1.   
    gebruiker50081's avatar

    Altijd leuk nieuwe nummers 🙂

  2.   
    Infector's avatar

    Woow, geen Cd’s meer kopen, gewoon Rock Band gaan halen xD