Nieuwe update voor Xbox 360-versie Rock Band 2; PlayStation 3 patch ook onderweg

Voor de Xbox 360-versie van Rock Band 2: The Opening Act is er vandaag een update verschenen. De patch zorgt er onder andere voor dat draadloze microfoons nu met de game zullen werken en verbetert het spelen van hammer-ons en pull-offs met de bas of gitaar. Ook voegt de update de nieuwe “Audition Modus” aan het spel toe. In deze modus kun je de nummers die je zelf gemaakt hebt uitproberen. Op het officiële forum van Rock Band is een lijst met alle veranderingen die de update bevat te vinden.

Harmonix heeft aangegeven dat de update ook voor de PlayStation 3-versie van het spel beschikbaar zal worden. Wanneer dit zal gebeuren is echter nog niet duidelijk. Of de patch voor Rock Band 2 ook op de Nintendo Wii uitgegeven zal worden is ook nog onduidelijk.


Rock Band 2: The Opening Act is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm overgiet naar de next-gen consoles. De Rock Band-games worden ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die aan de wieg stond van de Guitar Hero-reeks. De game kan worden gespeeld met vier man waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band is geen game, Rock Band is een muziekplatform. Rock Band 2: The Opening Act is daarom geen normaal vervolg, maar een ‘update’ van het platform. Nieuw zijn een strakkere interface voor het managen van je band, een waslijst nieuwe nummers en een set nieuwe plastic plastic instrumenten om los op te gaan. Maar omdat het allemaal deel is van één platform ben je niet verplicht om nieuwe instrumenten te kopen, of nummers opnieuw te kopen om ze met Rock Band 2 te spelen. Alles zal zonder problemen met elkaar werken.

De nieuwe gitaar is alweer een Fender Stratocaster, maar dit keer met een zachtere hals, een betere strumbar en fijnere knoppen. De drumset is nu gevoelig voor hoe hard je slaat, je slagen worden gedempt en het pedaal is drastisch verbeterd. Beide zijn nu wireless, ook voor de Xbox 360.

Rock Band 2: The Opening Act is beschikbaar voor de PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii. Deze ligt nu in de winkels.

 1.   
  JokerDonny's avatar

  The Opening Act. Rock Band 2 heeft toch geen subtitel…..

  Maar mooie patch, ik moet helaas op de Playstation 3 versie wachten.

 2.   
  GameAC's avatar

  De subtitel werd alleen in early development gebruikt.

 3.   
  JVB93's avatar

  Wat leuk is aan Rock Band en dergelijke snap ik niet :p
  Maar soit, xD

 4.   
  delta62's avatar

  Al heb ik geen Rock Band 2; alsnog mooi dat ze blijven ondersteunen 🙂

 5.   
  roeldijkstra's avatar

  ik heb geen rockband maar ik heb het gister nog gespeeld.
  als ze dat verbeteren is dat egt handig 🙂