Ghostbusters: The Video Game krijgt nieuwe Europese releasedatum

PlayStation 2 en PlayStation 3-gebruikers kunnen al enkele maanden genieten van Ghostbusters: The Video Game. Dit geldt daarentegen niet voor de Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo DS en PC-gebruikers. Ontwikkelaar Atari had namelijk de rechten om de game uit te geven in Europa aan Sony overgedragen. Door deze overdracht is er vertraging ontstaan.

Om het allemaal nog een beetje erger te maken, heeft de game nog twee weken extra uitstel gekregen en zal dus verschijnen op 6 november. Enkel de PSP-versie zou volgens de geruchten verschijnen op 30 oktober, hierover later meer duidelijkheid.

Ghostbusters: The Video Game is een third-person actie game, waarbij je met de ghostbusters Ray Stantz, Peter Venkman en Egon Spengler achter diverse geesten en ander demonisch gespuis aan gaat. Dit alles speelt zich af in 1991, twee jaar na de gebeurtenissen van de film Ghostbusters 2. Dan Ackroyd (Stantz) en Harold Ramis (Spengler) werken mee aan de ontwikkeling van het verhaal, wat voor een combinatie van actie, spanning en humor moet zorgen.

Je mag helemaal los gaan met de bekende proton packs als je spoken gaat vangen, net als in de films. Het lijkt er tevens op dat de proton packs upgradeable zijn, bijvoorbeeld met freeze beams, en daarnaast krijg je ook de beschikking over extra vuurkracht in de vorm van proton torpedo’s.

Wil je alvast meer weten over Ghostbusters: The Video Game? Lees dan onze hands-on preview.

Ghostbusters: The Video Game is op 19 juni verschenen voor de PlayStation 3 en PlayStation 2. De game verschijnt op 6 november voor de Xbox 360, PC, Wii en Nintendo DS. Het gerucht gaat dat de PSP-versie zijn opwachting zal maken op 30 oktober.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Al lang uitgespeeld op de PC ๐Ÿ™„

 2.   
  JonsoN's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Al lang uitgespeeld op de PC ๐Ÿ™„ "

  DL dus.. ๐Ÿ˜†

 3.   
  cheanta's avatar

  xd ik dacht ook dat ie al lang uit was, ik heb m ook al uitgespeeld, weliswaar illegaal, maar toch ๐Ÿ˜‰

  het is in ieder geval een aanrader!

 4.   
  )GN(-Erik's avatar

  DoN_JonsoN “][quote=”)GN(-Erik schreef, "Al lang uitgespeeld op de PC ๐Ÿ™„ "

  DL dus.. ๐Ÿ˜† [/quote]

  Hoezo? Misschien had ik hem wel in Amerika gekocht ๐Ÿ™„ Maar dat is niet het geval ๐Ÿ˜›

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  ik ga nog effe wat trailertjes kijken misschien haal ik hem wel op me ps3 ๐Ÿ˜€

 6.   
  gebruiker50081's avatar

  Hmm ik weet het niet zo met deze game :S