Final Fantasy XIV wellicht toch naar de Xbox 360

Het lijkt erop dat Xbox 360-bezitters misschien toch van de MMO Final Fantasy XIV mogen gaan genieten. Online producer Hiromichi Tanaka heeft namelijk onthuld dat Square Enix met Microsoft in onderhandeling is om de tot nog toe PlayStation 3-exclusive – PC is geen “console” – naar de Xbox 360 te brengen.

  “For FFXIV, because 360 has its own policy with Xbox Live that is different from [the] internet, that’s something we’re in discussions with Microsoft [about] – to come to an agreement.”

Er is echter één knelpunt volgens Tanaka, en dat is Xbox Live. De online service van de Xbox 360 verschilt teveel met het reguliere internet, waardoor Square Enix bekijkt of Microsoft het mogelijk kan maken.

Komen de twee bedrijven tot een overeenkomst, dan verschijnt Final Fantasy XIV voor de Xbox 360 wel later dan de PlayStation 3- en PC-versie.


Final Fantasy XIV is een MMORPG in ontwikkeling bij Square Enix. Bijzonder aan deze MMO is het ontbreken van een ervaring of levelsysteem. De keuzes die je maakt zullen vooral betrekking hebben op je wapens en uitrusting, aangezien dat de grootste invloeden zijn op de gameplay.

Final Fantasy XIV staat gepland voor een release in 2010 voor de PlayStation 3 en PC.

 1.   
  craz's avatar

  Maak gold gratis 😀

 2.   
  Neolite's avatar

  Als dit door gaat dan is het toch wel een hele grote klap in het gezicht van Sony. Uiteraard is het ook wel logisch dat square enix in een tijd als deze er niet zo heel moeilijk meer over doet om hem ook op de 360 uit te brengen. En zoals ik het lees licht het nu volledig in de handen van microsoft. 😉

 3.   
  Ika Q's avatar

  Neolite schreef, "Als dit door gaat dan is het toch wel een hele grote klap in het gezicht van Sony. Uiteraard is het ook wel logisch dat square enix in een tijd als deze er niet zo heel moeilijk meer over doet om hem ook op de 360 uit te brengen. En zoals ik het lees licht het nu volledig in de handen van microsoft. 😉 "

  Dit gaat denk ik geen grote klap in Sony’s gezicht worden. Aangezien de vorige Final Fantasy MMO ook op de 360, PC en PS2 was. Zie ik het heus wel op andere consoles komen en Square Enix profiteert alleen maar van. Niet van welke console die komt, maar het feit dat je alsnog een lidmaatschap moet betalen (ook al heb je xbox live).

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  alleen maar mooi voor 360 mensen als het door gaat

 5.   
  Neolite's avatar

  Ika Q schreef, "

  ”Neolite” schreef, "Als dit door gaat dan is het toch wel een hele grote klap in het gezicht van Sony. Uiteraard is het ook wel logisch dat square enix in een tijd als deze er niet zo heel moeilijk meer over doet om hem ook op de 360 uit te brengen. En zoals ik het lees licht het nu volledig in de handen van microsoft. 😉 "

  Dit gaat denk ik geen grote klap in Sony’s gezicht worden. Aangezien de vorige Final Fantasy MMO ook op de 360, PC en PS2 was. Zie ik het heus wel op andere consoles komen en Square Enix profiteert alleen maar van. Niet van welke console die komt, maar het feit dat je alsnog een lidmaatschap moet betalen (ook al heb je xbox live)."

  Je vergeet dat hij eerst wel exclusive voor de PS3 was en dat nu naar alle waarschijnlijk niet meer is. 😉

 6.   
  PaNNa's avatar

  Wat heeft de 360 geluk, een mooi nr..