Dead Space krijgt mogelijk toch een vervolg

Eind vorig jaar mochten we genieten van een intense horror-game in de vorm van het geslaagde Dead Space. Niet lang na de release van de oorspronkelijke game doken er al gauw genoeg diverse geruchten op omtrent een zeker vervolg, Dead Space 2. Toch wist ontwikkelaar Electronic Arts deze geruchten al gauw te ontkrachten en liet het bedrijf weten dat men zich focust op Dead Space Extraction.

Nu mag het er daarentegen toch nog op lijken dat we voorzien gaan worden van Dead Space 2, want een woordvoerder van Electronic Arts wist tijdens een interview te verklaren dat we Dead Space Extraction volledig zullen moeten uitspelen om erachter te komen of er daadwerkelijk een vervolg in ontwikkeling is.

  “Let me just say that if you’re going to play Extraction, you should play all the way to the end.”

Of we aan het eind van eerder genoemde game daadwerkelijk erachter zullen komen of Dead Space 2 eraan komt, zullen we helaas pas op 3 oktober ontdekken, dus tot die tijd kunnen we alleen maar in spanning afwachten.

Dead Space Extraction is een nieuwe horrorervaring vol actie, dankzij de bewegingsbesturing van de Wii-afstandsbediening vanuit een supersnel, ‘first person’-perspectief. De game is een prequel, waarin de gebeurtenissen aan bod komen die leiden tot de missie van Isaac Clarke aan boord van USG Ishimura in de originele Dead Space-game van 2008. In Dead Space Extraction probeert een groep wanhopige ruimtekolonisten te ontvluchten aan een verschrikkelijk virus op de Aegis VII-mijnkolonie, ergens in de verste uithoek van de ruimte.

In deze game maakt een nieuwe heldin haar opwachting. De bemanning wordt geveld door de mysterieuze besmetting en langzaam maar zeker wordt duidelijk dat zij een cruciale rol speelt in hun overlevingsstrijd. In Dead Space Extraction worden compleet nieuwe personages, wapens, vijanden, puzzels en multiplayer coöp-gameplay geïntroduceerd.

Dead Space Extraction verschijnt 3 oktober voor de Nintendo Wii.

 1.   
  ckerigon's avatar

  hahaah straks alle dead space fans allemaal een wii kopen en extraction om er achter te komen 😛

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  Heb Dead Space (PC) maar vijf minuten gespeelt en vond het gelijk niet meer leuk 😡

  Je komt bijna gelijk zoon monster tegen en ik dacht die ga ik ff doodmeppen (had nog geen wapen). Maar ik kon nog niet eens slaan of zo. En toen ik half dood was gemaakt moest ik volgens de game WEGRENNEN naar een lift.

  Toen was ik maar gestopt omdat ik niet eens zelf mocht beslissen wat ik met het monster deed.

  En ja ik snap best dat het een scripted event was, maar ik vond het als nog niet echt passend voor het begin van de game. 😉

 3.   
  Neolite's avatar

  Het was voor mij geen geheim dat Dead Space een vervolg ging krijgen. EA kan nog zo z’n best doen om het te verbergen maar ik weet echt wel beter. Dead Space 2 is gewoon een feit. 😉

  @GN-erik

  Het begin hoort bij het verhaal, je bent immers een monteur die ook nog nooit zo’n monster heeft gezien. Dus dat je hem direct gaat aanvallen zou wel heel fake zijn. Het is juist heel goed gedaan dat je moet wegrennen voor dat monstertje. 😉

 4.   
  /DareDevil's avatar

  Neolite schreef, "Het was voor mij geen geheim dat Dead Space een vervolg ging krijgen. EA kan nog zo z’n best doen om het te verbergen maar ik weet echt wel beter. Dead Space 2 is gewoon een feit. 😉

  @GN-erik

  Het begin hoort bij het verhaal, je bent immers een monteur die ook nog nooit zo’n monster heeft gezien. Dus dat je hem direct gaat aanvallen zou wel heel fake zijn. Het is juist heel goed gedaan dat je moet wegrennen voor dat monstertje. 😉 "

  Dead space is echt een toffe game