Ontslagen bij Atomic Games door Six Days In Fallujah

Atomic Games, de ontwikkelaar van Six Days In Fallujah, heeft laten weten dat er ontslagen zijn gevallen in het bedrijf. De ontwikkelaar van de controversiële Third-Person Shooter, die zich afspeelt in de vrij actuele Irak-oorlog, heeft moeite met het vinden van een uitgever, waardoor Atomic Games genoodzaakt is werknemers te ontslaan. Er is echter nog niet bekend om hoeveel ontslagen het gaat.

    “We wish to assure the dozens of Marine veterans who have collectively invested hundreds of hours in this project that, while we have been badly wounded, we will fight on. The stories of your brothers’ courage and sacrifice in Fallujah must be shared with the world.”

De ontwikkelaar geeft dus in bovenstaande uitspraak aan gewoon door te gaan met het project. Ze laat de militairen die honderden uren hebben meegeholpen en eerder gewond zijn geraakt in de strijd niet stikken. Atomic Games vindt dat de verhalen over de gehele wereld moeten gaan.


Herleef de Irakoorlog in Six Days in Fallujah, een third-person shooter ontwikkeld door Atomic Games, onder andere bekend om hun Close Combat-serie. Six Days in Fallujah is de eerste game die zich focust op “Operation Iraqi Freedom”, voornamelijk de tweede slag om Fallujah. Het is de bedoeling van Atomic Games een zo realistisch als mogelijk beeld te geven van de oorlog. Six Days in Fallujah bevat omgevingen die compleet verwoestbaar zijn, iets dat mogelijk wordt gemaakt door de zelfgemaakte engine waar de game op draait. Hierdoor is het spel een stuk realistischer.

Na het mislukken van de eerste slag is nu het doel opstandige delen van de stad te veroveren of te vermoorden, die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van een Blackwater-beveiligingsteam. De speler krijgt de leiding over een team soldaten die de taak hebben gekregen om dit voor elkaar te krijgen.

Six Days in Fallujah verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Een releasedatum is nog niet bekend.

  1.   
    superdedupe's avatar

    echt stoer dat ze gewoon blijven proberen. ik had verwacht dat er wel wat europese of japanse uitgevers geïnteresseerd zou zijn…. jammer dat ze dan geen uitgever vinden 🙁

  2.   
    Boxer's avatar

    lijkt me inderdaad een mooie game