GN Tijdmachine: Six Days in Fallujah is klaar en wordt nog uitgebracht (2010)

In onze rubriek GN Tijdmachine blikken we terug op het verleden. Elke zondag zetten we onze tijdmachine aan en keren we een aantal jaar terug in de tijd, om te kijken wat er toen zoal gebeurde in de wereld der videogames. Deze week nemen we jullie mee naar 3 maart 2010.

3 maart 2010


Klik hier voor het nieuwsbericht uit 2010

3 maart 2013
Toen wij in 2010 lazen dat Six Days in Fallujah “nog wordt uitgebracht”, dachten we aan een release later dat jaar, of hooguit in 2011. Inmiddels zijn we echter al drie jaar verder en nog steeds is er geen spoor te bekennen van deze game. Dat is enigszins zonde, want zoals hierboven te lezen valt, is de game volledig af. Dat neemt niet weg dat het spel te controversieel is om uit te brengen. De oorlog in Irak, die tienduizenden soldaten en burgers het leven kostte, ligt momenteel simpelweg nog te gevoelig. Misschien dat een videogame over deze oorlog over een decennium wel zonder al te veel controverse uitgebracht kan worden, maar tegen die tijd zal Six Days in Fallujah technologisch gezien veel te gedateerd zijn. Deze game zal dus hoogstwaarschijnlijk nooit het levenslicht zien.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    D_Dog's avatar

    men stelt zich wel vaker aan bij geweldadige games. Toch jammer, aangezien dit soort games vooral voor vermaak moet zorgen bij gamers die al 18 en ouder zijn, in tegenstelling wat men vaak veronderstelt.

  2.   
    dmb97's avatar

    Jammer had mij wel wat geleken je moet eens weten hoeveel games af zijn en nooit uitkomen.