Nieuwe Games for Windows Live client uitgebracht

Microsoft heeft onlangs een nieuwe versie van Games for Windows Live uitgebracht met een aantal nieuwe functies. De Marketplace is nu nog beter geïntegreerd in de games waardoor het downloaden en installeren van updates of extra content niet langer vereist dat de game eerst wordt afgesloten.

Verder kunnen ook de Live accounts ingame geregeld worden, inclusief de aanschaf van Microsoft Points en het veranderen van je Gamertag. Daarnaast zijn er ook een aantal veiligheidsmaatregelen geïntegreerd in deze nieuwste Games for Windows Live.

Zo is er serverside authentication, wat inhoudt dat de server actief jouw productcode zal checken en deze linkt aan je Gamertag. Gevolg hiervan is dat een game overal gespeeld kan worden waar de Gamertag heengaat, een systeem dat we al eerder zagen bij Steam. Als laatste is er zero-day piracy protection, wat praktisch inhoudt dat een game niet gespeeld kan worden voordat de releasedatum verstreken is.

De nieuwe Games for Windows Live client is hier te vinden.

 1.   
  Maffia173's avatar

  Yay, goede update 8)

 2.   
  Deadstriker's avatar

  Dat kan ik straks mooi even testen als ik onder Fallout 3 even Mothership Zeta kan downloaden en vervolgens installeren. 😉

 3.   
  Masterchief's avatar

  och ja, je moet toch een goede layout hebben voor die 12 games die Live ondersteunen. 😛

 4.   
  perryv's avatar

  dan zet je toch gewoon je internet uit..

 5.   
  Broodbeleg's avatar

  Had de update zonder te kijken geïnstalleerd. Meteen weer ongedaan gemaakt, heb niets met Windows Live. 😳