Verkoopcijfers Nintendo Wii en DS in tweede kwartaal lager dan vorig jaar

Nintendo heeft haar financiële cijfers van het tweede kwartaal vrijgegeven en deze cijfers laten zien dat het bedrijf in vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar slechter heeft gepresteerd. Zo zijn er van de Nintendo Wii dit kwartaal 2.33 miljoen exemplaren verkocht terwijl dit er vorig jaar nog 5.17 miljoen waren. Ook de Nintendo DS heeft minder exemplaren verkocht, want dit kwartaal zijn er 5.97 miljoen stuks verkocht terwijl dit er vorig jaar 6.94 miljoen waren.

Ook heeft Nintendo de totale verkoopcijfers van de platformen vrijgegeven. Zo zijn er van de Nintendo Wii in totaal 52.62 miljoen exemplaren verkocht en is de Nintendo DS in totaal 107.75 miljoen keer over de toonbank gegaan. Hiertoe behoren 6.68 miljoen exemplaren van de Nintendo DSi.

 1.   
  Thazero's avatar

  Dat is toch ook wel logisch, iedereen die zo’n ding wilt heeft er al 1 en daarom worden de verkopen ook steeds minder.

 2.   
  ckerigon's avatar

  Jup en dat is altijd zo met dingen.. als het nieuw is verkoopt het goed.

 3.   
  DutchFreeze's avatar

  Ze zijn er dus eindelijik achter dat het een flutding is 😆 , ik vind het iig wel een butding… Graphics suck, games suck, gameplay sucks most of the time…

  Er zullen ook mensen zijn die het een goed apparaatje vinden en die zeggen waarscheinlijk dat van Thazero hard na(is ook wel zo denk ik :P)

 4.   
  amine98324's avatar

  de wii is alleen goed voor mario enzo.mijn vriend speelt cod op de wii en oooooooo mijn cod1 op de pc ziet er beter uit 😛

 5.   
  Verbeemen's avatar

  de mensen hier boven mij weten precies niet dat SONY een zwaarder verlies hebben dan nintendo,

 6.   
  Verbeemen's avatar

  Ook Sony deed het slecht. De afdeling Networked Product and Services, waar naast de game-consoles ook de Vaio-pc’s onder vallen, moest een omzetdaling melden van ruim 37 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2008. Ook bij Sony daalde de verkoop van zowel hard- als software. Het bedrijf verkocht het afgelopen kwartaal 1,1 miljoen stuks van de PlayStation 3 en 1,3 miljoen exemplaren van de PlayStation Portable. Een jaar geleden gingen er nog 1,6 miljoen PS3’s en 3,7 miljoen PSP’s de deur uit. De oude PlayStation 2 blijft het verbazingwekkend goed doen: met het aantal van 1,6 miljoen was de PS2 de best verkopende console van Sony.

  Sony zag de verkoop van games nog harder dalen. In het tweede kwartaal van 2008 gingen er bijna 23 miljoen games voor de PS3 over de toonbank, waar dat er het afgelopen kwartaal nog geen 15 miljoen waren. Bij de PSP daalde de verkoop van 11,8 miljoen games vorig jaar, naar 8,3 stuks dit jaar. De verkoop van games voor de PlayStation 2 daalde sterker. In het tweede kwartaal van 2008 verkocht Sony 19,3 miljoen PS2-games, terwijl er het afgelopen kwartaal maar 8,5 miljoen games voor de oude console verkocht werden.

  L [0] ZR’s

 7.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  ”amine98324″ schreef, "de wii is alleen goed voor mario enzo.mijn vriend speelt cod op de wii en oooooooo mijn cod1 op de pc ziet er beter uit 😛 "

  En hoe er beter uit want heb zelf cod5 op de wii 😆

 8.   
  PaNNa's avatar

  Thazero schreef, "Dat is toch ook wel logisch, iedereen die zo’n ding wilt heeft er al 1 en daarom worden de verkopen ook steeds minder."

  Mee eens, niet iedereen wil een Wii en de mensen die hem willen hebben de meeste hem toch alreeds gekocht. Je kunt moeilijk verwachten dat je ieder jaar het dubbele verkoopt. Een console is iets dat een tijdje meegaat ,het is geen eten dat in 1 of 2 dagen op is.