Homefront komt in fiscaal 2010

Vandaag, tijdens een persconferentie over hun verdiensten, gaf THQ een hint over een releasedatum van de first person shooter Homefront. THQ liet namelijk weten dat de game die je laat proeven van de invasie van Noord-Korea, in het fiscale jaar van 2010 uitkomt.

Het fiscale jaar van 2010 begint in april 2010 en loopt tot 31 maart 2011. Dit betekent dat de ontwikkelaar nog wel wat speelruimte heeft om de game uit te brengen. Het is natuurlijk te hopen dat de game heel snel uitkomt, maar THQ kan er ook voor kiezen om de game in het latere halfjaar van 2010 uit te brengen. Dit omdat het eerste halfjaar van 2010 al vol zit met vele andere games.

Homefront speelt zich twintig jaar in de toekomst af, een tijd waarin Noord-Korea de Verenigde Staten bezet. Als speler leid je het verzet tegen de bezetting en mag je strijden om van de Verenigde Staten weer een vrij land te maken. Deze keer moeten de Amerikanen dus in hun eigen achtertuin vechten om de Noord-Koreanen te verdrijven.

Verwacht in Homefront een mix van diepgaande, first-person verhaallijnen en heftige acties met diverse wapens uit de nabije toekomst, zoals prototype drone-wapens en vele andere innovaties naast de gebruikelijke geweren, RPG’s, tanks, vliegtuigen en 4×4’s. Naast de verhalende singleplayer campaign bevat Homefront ook een uitgebreide multiplayer component die de snelheid van games als Call of Duty koppelt aan de omvang van spellen als Frontlines: Fuel of War.

Homefront komt in 2010 uit voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren