Ghostbusters: The Video Game krijgt Europese releasedatum

Het is natuurlijk al even bekend dat zowel de PlayStation 2 als de PlayStation 3-versie van Ghostbusters: The Video Game al een tijdje in de winkels ligt in Europa. Dit geldt daarentegen niet voor de Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo DS en PC-versie van de game, aangezien ontwikkelaar Atari de rechten om Ghostbusters: The Video Game uit te geven in Europa indertijd heeft overgedragen aan Sony en daardoor een vertraging is ontstaan.

Vandaag mag Atari de liefhebbers van Ghostbusters onder ons weer troosten, want het bedrijf heeft zojuist de Europese releasedatum van eerder genoemde versies bekend gemaakt. Zo kunnen we op 23 oktober naar de winkel rennen om deze game te halen. Een exacte releasedatum voor de PlayStation Portable-versie wilde men daarentegen nog niet geven, maar deze verschijnt naar alle waarschijnlijkheid gewoon nog deze herfst.

Ghostbusters: The Video Game is een third-person actie game, waarbij je met de ghostbusters Ray Stantz, Peter Venkman en Egon Spengler achter diverse geesten en ander demonisch gespuis aan gaat. Dit alles speelt zich af in 1991, twee jaar na de gebeurtenissen van de film Ghostbusters 2. Dan Ackroyd (Stantz) en Harold Ramis (Spengler) werken mee aan de ontwikkeling van het verhaal, wat voor een combinatie van actie, spanning en humor moet zorgen.

Je mag helemaal los gaan met de bekende proton packs als je spoken gaat vangen, net als in de films. Het lijkt er tevens op dat de proton packs upgradeable zijn, bijvoorbeeld met freeze beams, en daarnaast krijg je ook de beschikking over extra vuurkracht in de vorm van proton torpedo’s.

Wil je alvast meer weten over Ghostbusters: The Video Game? Lees dan onze hands-on preview.

Ghostbusters: The Video Game is op 19 juni verschenen voor de PlayStation 3 en PlayStation 2. Een PSP-versie verschijnt in de herfst en op 23 oktober verschijnt de game ook voor de Xbox 360, PC, Wii en Nintendo DS.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Ik heb deze game al lang uitgespeeld 😛 🙄

 2.   
  Koen's avatar

  Ik ook! Op mijn Xbox nog wel 😆 Geweldig spel!

 3.   
  gebruiker50081's avatar

  Ook al lang gespeeld 😛 Leuk spel!

 4.   
  GameAC's avatar

  De demo vond ik echt überslecht dus deze ga ik niet kopen.

 5.   
  jungler's avatar

  het zach er grafisch wel goed uit 🙂