PSP Go-processor 44 procent sneller dan origineel

De geruchten deden al even de ronde dat de PSP Go over een krachtigere processor zou beschikken dan de originele PSP en het Amerikaanse federale communicatiebedrijf FCC heeft dit vandaag bevestigd. Volgens de berichten kan de cpu van de PSP Go 480MHz aan, terwijl de processor in de huidige PSP’s maximaal 333MHz kan halen. Zodoende is de nieuwe processor maar liefst 44 procent sneller.

Het valt nog te bezien of de PSP Go direct op volle snelheid zal werken. De eerdere PlayStion Portables werkten op 222MHz en werden later pas met een nieuwe firmware-update opgevoerd naar 333MHz. De kans bestaat dat de PSP Go ook op 333MHz zal werken, waardoor deze net zo snel is als het huidige model, de PSP 3000.

Een hogere kloksnelheid kan voor meer mogelijkheden zorgen bij de ontwikkeling van nieuwe games en applicaties, maar dit gaat wel ten koste van de backwards compatibility. Dan zouden games of applicaties alleen op de PSP Go werken en niet op de oudere modellen. Sony heeft echter al laten weten dat er via de PlayStation Store software uitgebracht zal worden die alleen voor de PSP Go geschikt is.

 1.   
  NightHawk's avatar

  Betekent dit dan dat games gemaakt voor de psp go snellere laadtijden zullen hebben dan bijvoorbeeld diezelfde game op UMD voor de gewone PSP’s?

 2.   
  paprikaplant's avatar

  Jaze zullen zegmaar 44 procent sneller zijn alleen wat zou de prijs zijn

 3.   
  GENERAL_DS's avatar

  de verwachte 250 dollar denkik 😛

 4.   
  ChielB's avatar

  NightHawk schreef, "Betekent dit dan dat games gemaakt voor de psp go snellere laadtijden zullen hebben dan bijvoorbeeld diezelfde game op UMD voor de gewone PSP’s?"

  Als games/applicaties straks die volledige snelheid kunnen benutten, dan is de kans groot dat ze sneller zullen werken ja. Dus met snellere laadtijden en andere voordelen. Het is dus alleen nog de vraag of de PSP Go direct op volle snelheid gaat werken.

 5.   
  Fawaka-W's avatar

  maakt niet zoveel uit. op mijn psp kan k hem zetten vnan 111 naar 333 mhz. en k zie niet zoveel verschil.
  Alleen sommige games vereisen het(gta volgensmij)

 6.   
  nurie's avatar

  Maar ze hebben er geen nieuwe accu in en geen vervangbare accu?

 7.   
  Thazero's avatar

  Nope die accu/batterij kun je niet vervangen 😉

 8.   
  jungler's avatar

  de baterij is altijd al ee probleem geweest voor portable consoles…
  das wel jammer maar mss komt er ooit een onoplaadbare onijndige baterij 😀

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  zou wel mooi zijn als die wat sneller is 😀

 10.   
  nurie's avatar

  ik wil gewoon een batterij die langer mee gaat dan vier uur D:, ik moet nog instappen dus neem geen oude psp waarbij ze nog verpaatsbaar zijn *zeggen ze idk really*

 11.   
  TheDouble's avatar

  die 333 is toch alleen bij custom firmware?

 12.   
  GENERAL_DS's avatar

  nurie schreef, "ik wil gewoon een batterij die langer mee gaat dan vier uur D:, ik moet nog instappen dus neem geen oude psp waarbij ze nog verpaatsbaar zijn *zeggen ze idk really*"

  dan moet je een oplader meenemen die op zon oplaad das is heel handig.
  gewoon die zonnepaneel(ofzoiets) aansluiten met de psp 😛 😛