Rapport: Modern Warfare 2 minder herkenbaar zonder Call of Duty label

Een onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksinstituut OTX heeft onlangs aangetoond dat de mate van bekendheid van Modern Warfare 2 te lijden heeft onder het wegvallen van het voorvoegsel “Call of Duty”.

Voor het onderzoek gebruikt OTX een representatieve testgroep in Amerika. Binnen die groep was 40% bekend met de titel toen die nog Call of Duty heette en slechts 20% toen Activision besloot de game om te dopen naar Modern Warfare 2, zo bleek uit het rapport. OTX analist Nick Williams gaf commentaar:

  “In other words, the Call of Duty brand association essentially doubles the awareness for the game. That is quite a remarkable statistic.”

Desondanks doet de game het nog steeds goed. Peilingen wijzen uit dat zeer veel gamers de intentie hebben om Modern Warfare 2 te kopen als pre-order. Williams:

  “Even without the Call of Duty association, it is still perceived as a must have title.”

Modern Warfare 2 is alweer het zesde deel uit de Call of Duty-serie, met één uitzondering dat de game niet langer Call of Duty in de naam draagt. Dit deel komt weer uit de studio’s van Infinity Ward, die ook al aan de eerste Modern Warfare werkte. Verwacht actie op besneeuwde bergen, een sneeuwscooter en vanuit de sloppenwijken van Brazilië. Daarnaast keren ook enkele bekende namen terug uit Call of Duty 4: Modern Warfare, zoals ‘Soap’ MacTavish.

Lees meer over Modern Warfare 2 in onze E3-preview!

Modern Warfare 2 wordt rond 10 november van dit jaar verwacht voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  nurie's avatar

  In the face, ze kunnen wel ontkennen wat ze willen met dat er nog steeds pre-orders zijn, maar als ze weer in een andere tijd lijn gaan zal hun bekendheid weer dalen zonder het call of duty label

  komt denk ik omdat de naam call of duty heel erg famous is bij ong veel casual gamers, en modern warfare minder. onder andere doordat wat er onder mij werd geschreven

 2.   
  gamer07nl's avatar

  Dat had ik zelf ook. Toen ik hoorde er komt Modern Warfare 2, d8 ik das gejat. Maar ik las ff door en zag dat het toch COD was. Moeten ze ook gewoon erbij zetten. Dan is het duidelijk.

 3.   
  Mattmerize's avatar

  Aan de ene kant geeft het ook aan dat ze willen dat de games van Treyarch niet meer onder dezelfde naam wordt uitgebracht als die van hen. Zo voorkom je dat mensen Call of Duty 6 (nu dus Modern Warfare 2) niet kopen omdat ze Call of Duty 5 niet zo leuk vonden. Ik denk echter net als dit rapport dat een aantal mensen een beetje ontvreemd raken door de naamsverandering. En ik denk dat die groep groter is dan de eerste groep die ik noemde.

 4.   
  ChielB's avatar

  Ze zullen Modern Warfare allicht nog een aantal delen doorzetten, als eigen franchise/serie, eventueel wat uitbreidingen. En dan ben je alweer vele jaren verder en kunnen ze tegen die tijd eens iets geheel nieuws ontwikkelen.

  Zoveel zullen ze echt niet gaan lijden onder het weglaten van Call of Duty in de titel. Een gruwelijk aantal mensen speelt nog altijd CoD4: Modern Warfare, die komen Modern Warfare 2 absoluut op het spoor. En als de reviews goed zijn volgen velen anderen allicht ook wel.

 5.   
  /DareDevil's avatar

  Ze hebben wel een punt 😉

 6.   
  /DareDevil's avatar

  is best wel logisch eigenlijk. Best weinig mensen weten dat dit het vervolg op 4 is

 7.   
  DutchFreeze's avatar

  Tja, voor wat hoort wat heh…
  En nu dit bekend is gemaakt zullen ze echt niet zomaar weer Call of duty voor de naam zetten hoor.
  De mensen van Infinity ward hebben er ook vast al wel over nagedacht en die wisten dit al lang volgens mij(ik zou het wel heel triest vinden als ze dit niet wisten igg)

 8.   
  N360Gamer's avatar

  Vandaar dat Infinity Ward een enorme marketing heeft geplanned 😉

 9.   
  Xanem's avatar

  Hmm alle mensen die ik gesproken heb over CoD4:MW wisten ook gewoon over MW2 dus ik vraag me af hoe groot de impact echt zal zijn. Ik trek persoonlijk wel meer naar gamers dan non-gamers maar toch..

 10.   
  ReinsNL's avatar

  is het officieel geen Call Of Duty dan?

 11.   
  DenniZ's avatar

  deze zou ik zomaar weleens kunnen gaan kopen 😛 ik verwacht veel van de MP

 12.   
  jungler's avatar

  das logisch dat ze minder bekent gaan zijn, maar dat herstelt zich wel denk ik 🙂

 13.   
  Burrows's avatar

  Hij is wel vet de opvolger van Call of duty 4 Modern Warfare

  P.S Volgend Jaar

  Call of duty 7

  Typ in google Call of duty 7 kun je het zien

 14.   
  PS3- gamer's avatar

  lekker belangrijk