Microsoft verdedigt hogere prijs Halo 3: ODST

Bungie gaf vlak na de onthulling van Halo 3: ODST nog aan dat de game tegen een gereduceerde prijs in de winkels zou komen te liggen, maar inmiddels is duidelijk geworden dat de game voor de volle prijs in de schappen komt te liggen. In een recente verklaring heeft Microsoft deze keuze verdedigt. Een woordvoerder gaf aan dat het vooral komt doordat Halo 3: ODST veel ambitieuzer en groter is geworden dan men eerst dacht, waardoor de game veel meer is dan slechts een expansion. Hij verklaarde:

    “At the time of those statements, the overall scope of Halo 3: ODST was not yet finalised, and since then the project has grown increasingly more ambitious. We believe this standalone experience is much more than just an expansion. Halo 3: ODST provides a new campaign from the point of view of an entirely new character. Combine that with three new multiplayer maps, the entirely new cooperative mode called Firefight, and the complete Halo 3 multiplayer collection on a standalone disc, we feel this is a good value and tremendous addition to the Halo franchise.”


In Halo 3: ODST stappen we in de schoenen van The Rookie, een Orbital Drop Shock Trooper, die verder geen specifiek gezicht of stem in de game heeft. The Rookie maakt deel uit van een vijf-man sterk team dat naar Ground Zero in de Aardse stad New Mombasa is afgereisd, gedurende de gebeurtenissen van Halo 2. Jouw doel is om de laatst bekende locaties van je vier ODST-teamleden te vinden en te verkennen. Je hebt teamleden zoals Dutch, een grote kerel met een voorliefde voor zware wapens en voertuigen, en Romeo, een nogal irritante sluipschutter.

De spelwereld kent een open structuur en zodra je een locatie van รฉรฉn van je teamgenoten bereikt zie je een plaats delict, zoals een sniper rifle dat aan een lantaarnpaal hangt. Vanaf dat punt start er een flashback naar een tijdstip eerder die dag, waarbij je de controle krijgt over het bewuste teamlid gedurende een volledig level. Dit level is meer lineair, volgens de traditionele stijl van Halo, en aldoende ontdek je wat er met je teamgenoot is gebeurd en wat het mysterie van New Mombasa is.

Als The Rookie ben je minder sterk dan we van Master Chief gewend zijn, maar volgens Bungie zorgt dit wel voor een andere aanpak en extra spanning. Je hebt ook nieuwe spullen tot je beschikking, zoals een gedempte SMG en een PDA om markeringspunten op de map te plaatsen om zo gemakkelijk te reizen door de open wereld. Daarnaast zagen we in de debut trailer al de nieuwe “Visual Mode”, waarbij vijanden en items door een hi-tech neon verlicht worden.

Halo 3: ODST verschijnt op 22 september 2009 voor de Xbox 360, als standalone uitbreiding op Halo 3.

  1.   
    NoFearz's avatar

    Ja, voor de mensen die geen halo 3 hebben is dit wel een goede prijs, maar mensen die nu halo 3 en alle maps hebben is dit best verneukt

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Dan zou je alleen die multiplayer maps dubbel hebben, valt toch wel mee? Je krijgt een uitgebreide singleplayer, nieuwe mappen en Firefight wat volgens mij heel gaaf is. 8) Beetje jammer natuurlijk dat het een gewone prijs wordt maar voor fans toch een must buy. ๐Ÿ™‚

  3.   
    craz's avatar

    RinusReetRidder schreef, "Dan zou je alleen die multiplayer maps dubbel hebben, valt toch wel mee? Je krijgt een uitgebreide singleplayer, nieuwe mappen en Firefight wat volgens mij heel gaaf is. 8) Beetje jammer natuurlijk dat het een gewone prijs wordt maar voor fans toch een must buy. ๐Ÿ™‚ "

    Jaah helemaal gelijk en firefight zag er echt vet uit

  4.   
    Serg1337's avatar

    RinusReetRidder schreef, "Dan zou je alleen die multiplayer maps dubbel hebben, valt toch wel mee? Je krijgt een uitgebreide singleplayer, nieuwe mappen en Firefight wat volgens mij heel gaaf is. 8) Beetje jammer natuurlijk dat het een gewone prijs wordt maar voor fans toch een must buy. ๐Ÿ™‚ "

    mee eens, ik verheug me nu eigenlijk echt heel veel op Firefight! ๐Ÿ˜€ ik ga hem sowieso halen! maar word de LE edition nu dan ook net zo duur als de halo wars LE edition? (weet niet meer hoe duur die was) want ik ga de LE pre-orderen! ๐Ÿ˜€

  5.   
    delta62's avatar

    sad face ๐Ÿ™ Maar ja ik koop hem toch wel

  6.   
    EnVy DaMaG3R's avatar

    ze melken de serie gwn te ver uit,als je halo3 koopt moet je nog eens 4DLC kopen om weer team sniper’s te spelen (en andere game mode’s)

  7.   
    Serg1337's avatar

    ”battlefiel31″ schreef, "ze melken de serie gwn te ver uit,als je halo3 koopt moet je nog eens 4DLC kopen om weer team sniper’s te spelen (en andere game mode’s)"

    dat je 2 DLC moet kopen om team snipers te spelen heeft niks te maken met uitmelkerij, en halo is nog lang niet uitgemolken, het heeft een super verhaallijn en kan dus nog ff doorgaan ๐Ÿ˜‰

  8.   
    EnVy DaMaG3R's avatar

    halo1,halo2,halo3,halo wars,halo reach,halo odst

    en die Dlc is wel een soort van uitmelkerij je MOET het kopen als je alle gamemode’s wilt spelen

  9.   
    craz's avatar

    ”battlefiel31″ schreef, "halo1,halo2,halo3,halo wars,halo reach,halo odst

    en die Dlc is wel een soort van uitmelkerij je MOET het kopen als je alle gamemode’s wilt spelen"

    Eerst ODST en dan Reach ๐Ÿ˜‰
    En van mij mag Halo lekker lang meegaan

  10.   
    Serg1337's avatar

    ”battlefiel31″ schreef, "halo1,halo2,halo3,halo wars,halo reach,halo odst

    en die Dlc is wel een soort van uitmelkerij je MOET het kopen als je alle gamemode’s wilt spelen"

    alsof dat alleen met halo zo is, tuurlijk moet je die kopen, ze willen toch ook winst maken, en dat is een goede manier hiervoor, dus geen uitmelkerij, het zijn gewoon leuke nieuwe maps. en Halo Wars kun je er even weg halen, dat is niet door Bungie gemaakt, en is ook geen shooter. gewoon een leuke RTS game in een halo jasje ๐Ÿ˜‰ . dat maakt dus “nog” geen 5 halo games, en als je even naar CoD kijkt, de 7de is al ingeplant, pokemon heeft er al meer dan 10 ofzo (mario tel ik er niet bij want dat is gewoon een klassieker). Halo kun je vergelijken met Guitar hero, veel series maar ook veel verschillende liedjes, dus die zijn altijd speelbaar en zo is halo ook! ๐Ÿ˜›

  11.   
    MarijnPF's avatar

    ”Serg1337″ schreef, "[quote=”battlefiel31″]halo1,halo2,halo3,halo wars,halo reach,halo odst

    en die Dlc is wel een soort van uitmelkerij je MOET het kopen als je alle gamemode’s wilt spelen"

    alsof dat alleen met halo zo is, tuurlijk moet je die kopen, ze willen toch ook winst maken, en dat is een goede manier hiervoor, dus geen uitmelkerij, het zijn gewoon leuke nieuwe maps. en Halo Wars kun je er even weg halen, dat is niet door Bungie gemaakt, en is ook geen shooter. gewoon een leuke RTS game in een halo jasje ๐Ÿ˜‰ . dat maakt dus “nog” geen 5 halo games, en als je even naar CoD kijkt, de 7de is al ingeplant, pokemon heeft er al meer dan 10 ofzo (mario tel ik er niet bij want dat is gewoon een klassieker). Halo kun je vergelijken met Guitar hero, veel series maar ook veel verschillende liedjes, dus die zijn altijd speelbaar en zo is halo ook! ๐Ÿ˜› [/quote]

    Heel mooi gezecht serg ๐Ÿ˜€

  12.   
    Kilerden's avatar

    idd, en halo is gwn the best, daar mogen ze zoveel van uitbrengen als mogelijk ๐Ÿ˜€

    btw, LE editie word lauw ๐Ÿ˜€ nu alleen nog ff voor geld zorgen xD

  13.   
    GameAC's avatar

    Melken, melken, melken. M$ doet het graag.

  14.   
    NoFearz's avatar

    Ik vind halo niet uitgemelkt worden, er is een heel verhaal lijn, om alles in een spel te doen is gewoon te veel, en ik wik juist dat er nog meer halo games komen ๐Ÿ˜€ En mensen zeiken nooit over dat cod wordt uitgemolken, en wat dan nog, ze willen geld verdienen en halo verkoopt goed, dus waarom ermee stoppen? Het is wel dom als een spel wordt uitgemolken en dat spel wordt steeds slechten maar halo wordt steeds beter !!!

  15.   
    Serg1337's avatar

    GameAC schreef, "Melken, melken, melken. M$ doet het graag."

    er zijn games die worden uitgemolken, en er zijn games lang verhaallijn hebben, halo heeft een lang en groot verhaallijn, en bij games die worden uitgemolken worden de verhaalijnen onderweg erbij verzonnen. ik ze niet da halo niet verzonnen is, maar daar heb je tenminste een echt originele verhaallijn, Halo: Reach speelt zich helemaal aan het begin van de oorlog af, dat heeft nog niemand gezien in een halo game. halo 3: ODST heeft gewoon een nieuwe look, want je hebt nog nooit als een ODST gespeelt. en noemen jullie maar eens een reden waarom halo word uitgemolken? (die zijn er niet eens, dat je halo mischien niet leuk vind is je eigen mening, en betekend het niet dat die uitgemolken word ๐Ÿ™„ ).

    P.S: wow wat schrijf ik opeens veel ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜†