Halo Legends onthult acht nieuwe Halo-hoofdstukken op 24 februari

Het Halo universum wordt op 24 februari 2010 uitgebreid met de komst van zeven gloednieuwe geanimeerde verhalen in de vorm van Halo Legends, zo laat Warner Bros. ons vandaag weten. Halo Legends is een unieke samenwerking van de grootste talenten in de Japanse animatie en bevat zeven nieuwe verhalen (waaronder één 2-delen verhaal) in een fenomenale film die uitkomt op Video on Demand, DVD en Blu-ray.

Van de Halo-videogames zijn meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht en ook de novels, stripboeken, verzamelboeken en meer zijn bestsellers gebleken. Het succes van Halo vindt niet alleen zijn oorsprong in de sublieme speelbaarheid: de wereld zelf is volledig ontwikkeld, met een rijke en gedetailleerde geschiedenis – en de release van Halo: Legends bevestigt dit met de zeven originele verhalen.

Iedere episode vertelt een nieuw verhaal in het Halo universum. De acht episodes zijn gemastered door een befaamde Japanse anime studio en gaan dieper in op het mysterie en de actie van het Halo universum. Een waanzinnige afwisseling van visuele stijlen werpen een nieuw licht en episch perspectief op de legende van Halo:

    • The Babysitter (Studio 4°C, geproduceerd door Eiko Tanaka en geregisseerd door Toshiyuki Kanno): Een groep van Orbital Drop Shock Troopers wordt onder het mom van een meteorietregen naar een Covenant zone gestuurd om een Profeet te elimineren.

    • The Duel (Production I.G, geproduceerd door Mitsuhisa Ishikawa en geregisseerd door Hiroshi Yamazaki, met creatieve supervisie van Mamoru Oshii) volgt een Arbiter genaamd Fal, die de religie van het Convenant niet wil volgen.

    • The Package (Casio Entertainment, met Shinji Aramaki in de rol van Creative Director en geschreven door Dai Sato): een tweedelige geheel CGI-film die plaatsvindt gedurende een SPARTAN-II plundering op een Covenant CCS-class Battlecruiser.

    • Origins (Studio 4°C, geregisseerd door Hideki Futamura), deel 1 en 2: een tweedelig kijkje in de geschiedenis van het Halo universum.

    • Homecoming (Production I.G en regie door Koichi Mashimo en Koji Sawai): gaat in op de tragedies van de SPARTAN-II recrutering in 2517.

    • Prototype (Studio Bones, geregisseerd door Tomoki Kyoda Yasushi Muraki, met production designs van Shinji Aramaki): een Marinier wordt naar een afgelegen planeet gestuurd om een prototype pantser te vernietigen.

    • Odd One Out (Toei Animation company en regie door Daisuke Nishio): een parodieverhaal op het Halo universum.

Halo Legends wordt uitgebracht op drie formaten: Video on Demand, 2-disc Special Edition DVD en Blu-ray. Halo Legends is tevens te bekijken via Zune op Xbox Live.

De 2-disc Special Edition bevat uren aan bonusmateriaal, waaronder audiocommentaar van regisseur Frank O’Connor en producent Joseph Chou. In “The Making of Halo Legends,” en “Halo: Gaming Evolved” wordt het Halo fenomeen van het begin als Xbox-game tot de huidige entertainment franchise uitgelegd. De Halo Legends Blu-ray zit boordevol bonusmateriaal, waaronder alle geweldige extra’s van de 2-disc Special Edition en “Halo: The Story so Far,” een overzicht van het Halo universum tot en met het einde van Halo 3.

  1.   
    Kilerden's avatar

    Aargh kan niet wachten tot ik die kan kopen!

  2.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Waarom een 2d film? Waarom niet 3D? Ik vind dat veel mooier zoals Halo Wars (de film)

  3.   
    RinusReetRidder's avatar

    Er staat 2-disc, dus 2 schijfjes. Volgens mij is alles gewoon 3D animatie.

    Veel zin in!! 8) 😀

  4.   
    Houserz's avatar

    Lijp, alleen een beetje gekopieerd van Animatrix

    Allemaal verschillende verhalen door verschillende tekenaars.

    maar toch Dope

  5.   
    Serg1337's avatar

    Halo: Legends zijn echt vet! ik heb ze nog niet allemaal gezien, maar dat ben ik dus wel van plan! 😀

  6.   
    WoKingNL's avatar

    Heb ze allemaal al gezien,
    Prototype, homecoming, the babysitter, the package en the odd one out zijn erg leuk, Origins is wel goed voor background info maar de forerunners zijn een beetje lame weergegeven en The duel was erg slecht.. Maar toch wel leuk dat ze dit doen 🙂

  7.   
    delta62's avatar

    Ik heb nog geen enkele Halo legend gezien 😳

  8.   
    killingdj0's avatar

    ze werken aan halo movie nu alleen wachten waneer ie released wordt

  9.   
    Gamer_Unlimited's avatar

    Ik heb ze allemaal gezien en ik raad iedereen het aan om te gaan kijken!

  10.   
    i_yell0wi7's avatar

    Nog nooit van gehoord is dit een sierie of een film?

  11.   
    HeroWulf's avatar

    Ik ga hem kope 😀 😀 😀 😀
    Hoeveel mag het gaan kosten??

  12.   
    Stephan123's avatar

    Waar is dit te koop :)?

  13.   
    alexander sjefer's avatar

    Een musthave! verveeld nooit

  14.   
    alexander sjefer's avatar

    bij play.com rond de 13 EURO, (alleen creditcard) voor de special ed.