Crytek: ‘Crysis 2 haalt alles uit de PlayStation 3’

Opmerkelijke woorden van de directeur van Crytek, Cevat Yerli. Tijdens een bespreking over het onlangs aangekondigde Crysis 2 wist hij te melden dat de game het onderste uit de kan zal halen op de PlayStation 3:

    “There’s not much more you can do, and frankly the breakthrough was very recent, and otherwise we would’ve had a compromised strategy on the consoles, which we don’t have now. So I think we will still have an upside, but we’re touching the hardware limits already.”

Het opmerkelijke aan dit bericht is dat toen de vraag werd gesteld in hoeverre de PlayStation 3 en de Xbox 360-versies zullen verschillen, Yerli het volgende antwoord gaf:

    “Overall by the time the game ships it’ll be absolutely the same”.

Hebben de mannen van Crytek problemen met het ontwikkelen op de PlayStation 3 of is de Xbox 360 een krachtigere console dan wordt verondersteld? Wordt ongetwijfeld vervolgt.

  1.   
    Kilerden's avatar

    Ik heb dat eerder gehoord “‘x spel” haalt alles uit de PlayStation 3′”

    dus ps3 zit nu al aan z’n limiet… 😛

  2.   
    joramovic's avatar

    dit snap ik toch niet volledig 😆

    360 heeft mindere hardware dacht ik en toch haalt het spel alles uit de ps3 en ziet het spel er hetzelfde uit op beide consoles, vreemd, zeer vreemd 🙂

  3.   
    Mattmerize's avatar

    De 360 was al lang aan z’n limiet hoor, geen zorgen. Wat het meestal is met dit soort dingen, is dat men DENKT dat ze alles van de PS3 gebruiken, maar het blijkt vaak dat dat niet waar is. Ze moeten de technologie van de PS3 nog doorgronden, en dan kan je veel efficiënter gebruik maken van de PS3’s hardware. Het is alsof je in het huis woont, maar nog niet alle kamertjes ervan kent. Ontwikkelaars als die van God of War beginnen beetje bij beetje die kamertjes te ontdekken.

  4.   
    craz's avatar

    Matthijsjuh schreef, "De 360 was al lang aan z’n limiet hoor, geen zorgen. Wat het meestal is met dit soort dingen, is dat men DENKT dat ze alles van de PS3 gebruiken, maar het blijkt vaak dat dat niet waar is. Ze moeten de technologie van de PS3 nog doorgronden, en dan kan je veel efficiënter gebruik maken van de PS3’s hardware. Het is alsof je in het huis woont, maar nog niet alle kamertjes ervan kent. Ontwikkelaars als die van God of War beginnen beetje bij beetje die kamertjes te ontdekken."

    Nou God of War heeft zelfs de geheime kamers gevonden 😉

  5.   
    Dy-88's avatar

    Zelfs Killzone 2 heeft ”maar” 60% uit de PS3 gehaald.
    de makelaars reageerden waarom het niet op de 360 kwam: ” Het zou te moeilijk zijn om zo’n game als killzone, op volle kracht te laten werken op de Xbox 360 en de PC”
    Aldus Guerrilla Studio. 😛

  6.   
    Xtremie's avatar

    Kilerden schreef, "Ik heb dat eerder gehoord “‘x spel” haalt alles uit de PlayStation 3′”

    dus ps3 zit nu al aan z’n limiet… :P"

    Inderdaad dat zeiden ze met Uncharted 2 maar misschien proberen ze zo ook wel meer exemplaren te verkopen… 😆

  7.   
    7lotus94's avatar

    Lijkt me super om het ook een keer op de PS3 te kunnen spelen, ik vrees alleen als je een high-end pc hebt, dat het daar mooier blijft…

  8.   
    lazylen's avatar

    Tja ik denk dat het meer te maken heeft met het feit dat ontwikkelaars games ontwikkelen op de X360 en hem porten richting de ps3 omdat het zo moeilijk schijnt te zijn om dit andersom te doen. Echter zodra de ontwikkelaars een manier hebben gevonden om met groter gemak voor de ps3 te ontwikkelen zal de PS3 snel de Xdoos voorbij streven. Pech alleen dat ontwikkelaars de games gelijk willen houden en dus zullen moeten downgraden om het gelijk te houden. Ik denk dat de ps3 bezitters (waaronder ik) hier het meest last van zullen hebben.

  9.   
    JayRoen O’neal's avatar

    ”7lotus94″ schreef, "Lijkt me super om het ook een keer op de PS3 te kunnen spelen, ik vrees alleen als je een high-end pc hebt, dat het daar mooier blijft…"

    I do think so 🙄

  10.   
    joep516's avatar

    de xbox 360 zit nog niet aan de limiet kijk maar naar forza 3 de wordt 60 frames per sec.
    en modern warfare 2 wordt 40 frames per sec. dus zo te zien blijft het nog steeds stijgen. 😆

  11.   
    JonsoN's avatar

    Sergeant Van de Graaf schreef, "

    ”7lotus94″ schreef, "Lijkt me super om het ook een keer op de PS3 te kunnen spelen, ik vrees alleen als je een high-end pc hebt, dat het daar mooier blijft…"

    I do think so 🙄 "

    Dacht t wel^^

  12.   
    Vinstaro's avatar

    ”joep516″ schreef, "de xbox 360 zit nog niet aan de limiet kijk maar naar forza 3 de wordt 60 frames per sec.
    en modern warfare 2 wordt 40 frames per sec. dus zo te zien blijft het nog steeds stijgen. 😆 "

    Laten we maar even wachten op AC 2 dat word denk wel een beetje de limiet van onze 360

  13.   
    DutchFreeze's avatar

    Het zal vast wel niet dat het alles uit de ps3 haalt, dat kan bijna nog niet eens.
    Toch is het best wel raar dat ontwikkelaars de ps3 nog steeds niet goed kennen(of kunnen gebruiken).

  14.   
    RuftBanaan's avatar

    DutchFreeze schreef, "Het zal vast wel niet dat het alles uit de ps3 haalt, dat kan bijna nog niet eens.
    Toch is het best wel raar dat ontwikkelaars de ps3 nog steeds niet goed kennen(of kunnen gebruiken)."

    Nou Crytek haalde wel echt alles uit de kast ( O.o ) met Crysis, toen was er bijna geen pc die hem op het hoogste aankon. ^^

  15.   
    oke's avatar

    ik speel crysis op very high. met een gem. aantal frames van 25 dit is nog redelijk soms zit die eronder.
    als je op de PS3 op high speelt , speel je niet met 20-30 FPS dan speel je met minimaal 30-40 drm lijkt het ook of de PS3 veel minder rekenkracht heeft dan de pc. 😆

  16.   
    D-eeJay's avatar

    Verbaasd me niets dat ze uit de PS3 nog niet alles hebben gehaald. Uiteindelijk zal het toch goedkoper zijn om 1x PS3 te kopen dan elke keer PC te upgraden… helaas

  17.   
    Menyz0r's avatar

    hmm, kdenk dat zij het toch wel kunnen , Killzone 2 gebruikten al 70% ( zegt Sony zelf , dus commentaar f niet uiten meteen pl0x ) en ik vond Crysis 1 toch eigelijk nog wel wat beter dan Killzone 2 of even goed , en nu gaan we over de Crytek 2 engine praten , die toch wel weer wat meer uit de kast kan halen dan de eerste engine 😮

  18.   
    Alias's avatar

    ”Dy-88″ schreef, "Zelfs Killzone 2 heeft ”maar” 60% uit de PS3 gehaald.
    de makelaars reageerden waarom het niet op de 360 kwam: ” Het zou te moeilijk zijn om zo’n game als killzone, op volle kracht te laten werken op de Xbox 360 en de PC”
    Aldus Guerrilla Studio. 😛 "

    Op de 360 kan ik me indenken eerlijk gezegd. Maar op de pc dat is gewoon een smoes. Een goede pc is dacht ik toch stukke krachtiger als een 360 of PS3. (Weet wel zeker want mijn pc draait Crysis en Crysis Warhead tenminste, kan je van een console niet zeggen 😛 )

  19.   
    Dr. D3nVil's avatar

    joramovic schreef, "dit snap ik toch niet volledig 😆

    360 heeft mindere hardware dacht ik en toch haalt het spel alles uit de ps3 en ziet het spel er hetzelfde uit op beide consoles, vreemd, zeer vreemd 🙂 "

    dat is idd vreemd zou eerder andersom moetenXD