Crytek: wij werken aan games voor de volgende generatie consoles

Crytek, de ontwikkelaar van de shooters Crysis en Homefront 2, heeft onthuld dat een onbekend aantal werknemers op dit moment bezig is met games voor de volgende generatie consoles. Volgens business executive Carl Jones zijn de teams en studio’s bezig met de CryEngine 3 voor games die bedoeld zijn voor platformen die een stuk krachtiger zijn dan de huidige consoles. Dit zei hij tijdens een interview met het tijdschrift Develop. Volgens dat blad zijn er nu meerdere ontwikkelaars bezig met games voor de opvolger van de Xbox 360. Zij zijn in het bezit van zogenaamde target boxes, computers met dezelfde specificaties als het nieuwe platform.

Eerder ging het gerucht dat Crytek werkte aan TimeSplitters 4 en daarvoor de CryEngine 3 gebruikte. De game zou samen met de Xbox 720 moeten worden aangekondigd tijdens de E3, maar de ontwikkelaar nam afstand van dit gerucht. Toch zou het wel zo kunnen zijn dat ons iets te wachten staat tijdens het gamesevent, zo blijkt uit uitspraken van Jones.

We’ve been planning for next gen development since we started CryEngine 3. We’ll be showing more on this during 2012. We don’t need to rebuild our engine to deal with higher spec gaming devices, which will come on line in the next few years.
Ook zei hij dat Crytek niet in de voetsporen wil treden van Epic Games; volgens Jones hoeft zijn bedrijf geen nieuwe engine te maken voor de volgende generatie consoles, in tegenstelling tot de studio achter Gears of War.

Hopelijk worden we wat wijzer tijdens de E3, maar vooralsnog is het leuk om bevestigd te zien dat ook Crytek actief bezig is met de volgende generatie.

  1.   
    G_Dragon16's avatar

    Toch blijft bij mij een grote vraagteken met de vraag: Kan het nog mooier en grafischer dan Crysis 1 & 2? ( ik weet dat het antwoord JA is ) Alleen kan me nog niet voorstellen. Crysis games waren echt ziek hoog en mooi :$

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    ”G_Dragon16″ schreef, "Toch blijft bij mij een grote vraagteken met de vraag: Kan het nog mooier en grafischer dan Crysis 1 & 2? ( ik weet dat het antwoord JA is ) :$"

    Battlefield 3 – PC – Alles max.

    Just saying 🙂

  3.   
    ikkiewikkie's avatar

    Alfa Warrior schreef, "

    ”G_Dragon16″ schreef, "Toch blijft bij mij een grote vraagteken met de vraag: Kan het nog mooier en grafischer dan Crysis 1 & 2? ( ik weet dat het antwoord JA is ) :$"

    Battlefield 3 – PC – Alles max.
    Just saying :)"

    Crysis 1 op ultra ziet er beter uit dan BF3 op ultra. In BF3 is het licht gewoon veel te fel waardoor je een zonnebril nodig hebt om het een beetje mooi te kunen zien. In Crysis 1 is het licht veel natuurlijker en mooier.

  4.   
    mmx's avatar

    Dit gaat weer geld kosten hoe mooier de graphics hoe duurder de games .

  5.   
    firehopper211's avatar

    Als je na gaat hoe de eerste Crysis er uit zag alleen op PC, zouden ze dat niveau kunnen verhogen met de CryEngine, dan wat ze waarschijnlijk iets kleiner hadden uitgepakt met de Xbox360 en PS3 versie. Want bijv. met de Source Engine van Valve die zelfs toen nog met de nieuwste games op een ouwe PC kon afspelen.