Marvel vs. Capcom 2 legt niet de basis voor een derde deel

Met de aangekondigde heruitgave van Marvel vs. Capcom 2 voor de Xbox 360 en de PlayStation 3, is de hoop sterk gegroeid voor een derde deel in de serie. Capcom heeft naar buiten gebracht dat deze hoop geheel onterecht is en dat de licentie van Marvel vs. Capcom alléén voor de remake geldt en niet voor een eventueel vervolg. Seth Killian, community-manager bij Capcom, spreekt duidelijke taal:

    “The short answer is no, that’s not any part of this deal. What we’re hoping is that if people get really juiced about this title, and we can show Marvel that there’s a lot of heat behind this, then they’ll open up the door for us to do something with ‘3,’ which is something we’d love to do.”

Het probleem zit hem in de licentie. De overeenkomst tussen Capcom en Marvel werd niet lang na de oorspronkelijke release van Marvel vs. Capcom 2 verbroken, maar als de nieuwe versie het goed doet, is het niet ondenkbaar dat Marvel wil praten over een derde deel.


Marvel vs. Capcom 2 is gebaseerd op de code van de Dreamcast-versie, waarmee Capcom naar eigen zeggen de beste versie naar het HD-tijdperk haalt. De game ondersteunt online spelen en meerdere HD-upscaling opties om de visuele instellingen naar eigen smaak aan te passen. Verwacht echter niet dezelfde HD-graphics als in de remake van Street Fighter II Turbo.

Verder is het niet nodig om characters vrij te spelen, want ze zijn allemaal direct vanaf de start beschikbaar. Denk hierbij aan Marvel-personages als Wolverine, Cyclops, The Hulk, Spider-Man, Iron man en Venom, terwijl de selectie Capcom-spelers uit bekende namen als Ken, Ryu, Chun-Li, Zangief, Mega Man en Ruby Heart bestaat.

Marvel vs. Capcom 2 verschijnt in de zomer op Xbox Live Arcade en het PlayStation Network tegen een vergoeding van respectievelijk 1200 Microsoft Points of $14,99.

  1.   
    Schuinsmarcheerder's avatar

    Ik heb de demo gedownload uit de Amerikaanse Playstation Store, maar om eerlijk te zijn vind ik het vrij matig. Had stiekem toch verwacht dat het er wel iets beter uitzag.

  2.   
    ChielB's avatar

    Ze hebben ook bewust voor de ‘old-skool’ graphics gekozen, wellicht echt voor liefhebbers, en niet een grafische HD-remake zoals met Super Street Fighter 2 Turbo gebeurde.