Konami laat Six Days in Fallujah vallen

Na eerdere geruchten dat de realistische oorlogsgame Six Days in Fallujah niet zou verschijnen in Europa, heeft Konami nu bekendgemaakt dat het bedrijf zich volledig heeft teruggetrokken als uitgever. De reden die Konami hiervoor opgeeft, is dat men erg geschrokken is van de kritiek die Six Days in Fallujah de afgelopen maand heeft ontvangen en daarom besloten heeft de game niet langer uit te geven.

Een woordvoerder van Konami verklaarde het volgende:

    β€œAfter seeing the reaction to the videogame in the United States and hearing opinions sent through phone calls and e-mail, we decided several days ago not to sell it. We had intended to convey the reality of the battles to players so that they could feel what it was like to be there.”

Atomic Games, de ontwikkelaar achter Six Days in Fallujah, zal dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe uitgever die de kritiek en druk aan kan die een game als deze met zich mee brengt.

Herleef de Irakoorlog in Six Days in Fallujah, een third-person shooter ontwikkeld door Atomic Games, onder andere bekend om hun Close Combat-serie. Six Days in Fallujah is de eerste game die zich focust op “Operation Iraqi Freedom”, voornamelijk de tweede slag om Fallujah. Het is de bedoeling van Atomic Games een zo realistisch als mogelijk beeld te geven van de oorlog. Six Days in Fallujah bevat omgevingen die compleet verwoestbaar zijn, iets dat mogelijk wordt gemaakt door de zelfgemaakte engine waar de game op draait. Hierdoor is het spel een stuk realistischer.

Na het mislukken van de eerste slag is nu het doel opstandige delen van de stad te veroveren of te vermoorden, die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van een Blackwater-beveiligingsteam. De speler krijgt de leiding over een team soldaten die de taak hebben gekregen om dit voor elkaar te krijgen.

Six Days in Fallujah verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Een releasedatum is nog niet bekend.

  1.   
    Rise Against's avatar

    Zwak… echt zwak. Ik snap dat dit onderwerp voor veel mensen schokkend is, maar waarom mogen er wil films over de Irak oorlog zijn en geen games?

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    Hij verschijnt wel, maar met een andere uitgever πŸ˜›
    Het is ook niet zo dat hij niet mag verschijnen hoor.

  3.   
    gebruiker50081's avatar

    Zozo ik word nieuwsgierig:D

  4.   
    Overload14's avatar

    Urgh ik haat het als ze gewoon te bang zijn om de waarheid te vertellen. Als die mensen daar karakter hebben zoude ze hem toch verkopen. Ookal is dit slecht voor hun verkoopcijfers

  5.   
    /DareDevil's avatar

    Carebear wie zit te wachten op zon klote Konami project geef mij maar Modern Warfare 2 πŸ˜†

  6.   
    Rise Against's avatar

    Alfa_Warrior schreef, "Hij verschijnt wel, maar met een andere uitgever πŸ˜›
    Het is ook niet zo dat hij niet mag verschijnen hoor."

    Woops, iets te snel gelezen πŸ˜† Maar goed, dan vind ik het nog steeds zwak van Konami πŸ˜‰